kl_semantic-cocoon_expert-file_natural-hair_lot-5 -4-
Samenvatting van het dossier

Uw haar op natuurlijke wijze versterken

Het haar is een levend orgaan, dat dus zowel kleine inzinkingen als uitbarstingen van energie kent. Alles hangt af van wat u het geeft om zijn vitaliteit te versterken... Laten we eens kijken wat de natuur ons haar te bieden heeft om het gezond te houden en het op lange termijn te versterken.

picto main_nous-sommes-engagés

" We erven allemaal een haarerfgoed

" Ieder mens heeft een haarerfgoed van meer dan 100.000 haren, waarvan de kleur en vorm genetisch bepaald zijn: bruin, blond, krullend, rood... Net als ten minste één van uw ouders. Elke dag verliezen we allemaal een bepaalde hoeveelheid haar, en dat is volkomen normaal. Maar de zorg die u aan uw haar besteedt en bepaalde externe factoren zoals stress, vervuiling of het weer kunnen een impact hebben op de vitaliteit of de kwaliteit van uw haar (en haaruitval in de hand werken). Het is daarom belangrijk om rekening te houden met het erfgoed van uw haar wanneer u uw haarverzorgingsroutine creëert. Zo zorgt u ervoor dat u het alles geeft wat het specifiek nodig heeft, jaar na jaar " 

De haarcyclus, leven en dood van het haar

Gezond haar wordt voortdurend vernieuwd in we de haarcyclus noemen, die 25 keer in ons leven voorkomt. Deze cyclus is verdeeld in 3 hoofdfasen: 

- De anagene fase, de groeifase van het haar (die bij mannen 3 jaar en bij vrouwen 5 jaar duurt).

- De catagene fase, of regressiefase (2 tot 3 weken) waarin het haar niet meer groeit.

 - De telogene fase (3 maanden) die overeenkomt met de uitvalfase van het haar. 

Schematisch kunnen we zeggen dat haar ontschiet, groeit en dan uitvalt. De haarfollikels volgen weliswaar dezelfde levenscyclus, maar zijn onafhankelijk van elkaar: daarom vallen de haren niet allemaal tegelijk uit. Als u meer over deze levenscyclus weet, begrijpt u dat het normaal is om tussen de 40 en 80 haren per dag te verliezen.

Wat bedreigt de vitaliteit van uw haar?

Tijd is de grootste vijand: met de leeftijd wordt de goede werking van de haarcyclus verstoord. 

85% van ons haar bevindt zich in de anagene (groei-)fase. Tijdens deze fase is het haar levend en wel. De keratine waaruit de vezel is opgebouwd, groeit constant en de wortel is goed verankerd. Naarmate we ouder worden, wordt de groeifase korter en beginnen de haarfollikels dunner, minder dicht en minder zichtbaar haar te produceren. Dit fenomeen leidt tot haaruitval wanneer de anagene fase volledig stopt. Mannen hebben dan meer kans om aan kaalheid te lijden, terwijl vrouwen meer kans hebben op verlies van haardichtheid.

 

De specifieke behoeften van "ouder" haar  

Een beetje hulp om het haar te versterken en u bent weer vertrokken!

In het geval van haaruitval of verlies van dichtheid proberen we in te werken op de haarcyclus om deze te verlengen of in ieder geval te voorkomen dat deze helemaal verdwijnt. In het eerste geval, of de haaruitval nu reactief of progressief is, zullen we proberen de groei te stimuleren en het haar te versterken. In het tweede geval zoeken we een geschikte anti-agingoplossing die de haarvezel dichter maakt en volume, dikte en textuur geeft. In alle gevallen moet u een gerichte verzorging kiezen die inspeelt op de noden van uw haar en het meer beschermen tegen aanvallen van buitenaf (vervuiling, overdreven hitte, agressieve kleuring enz.) om de situatie niet te verergeren, en het haar versterken.

Ik verlies mijn haar als...

Er elke dag meer dan 50 uitvallen, ik er veel op mijn kussen vind of mijn borstel, mijn haarlijn begint terug te lopen.

Zie onze tips

kl_quinine_actif_picture_2021 520x416
kl_hair_quinine_range_picture_lifestyle_insta_2021 368x460

Hoe stimuleert u de groei en versterkt u uw haar op natuurlijke wijze?

Ons geheime wapen heet kinine. In het bijzonder de schors, waarvan plantenkenners hebben ontdekt dat die stimulerende en versterkende eigenschappen heeft voor het lichaam, maar ook voor het haar. Wij hebben er het hoofdingrediënt van onze verzorgingsproducten tegen haaruitval van gemaakt, in combinatie met een paar deskundige tips voor een nog grotere doeltreffendheid. Hebt u een shot kinine nodig om uw haar op te peppen en te versterken? Dan bent u aan het juiste adres.

Kinine om de groei te stimuleren

Ik verlies haardichtheid als...

Mijn haar er slap, dof of poreus uitziet, het moeilijk in model te brengen is, mijn natuurlijke scheiding meer uitgesproken is of ik de elastiekjes om mijn haar vast te binden meer moet vastdraaien dan vroeger.

Zie onze tips

kl_olive_actif_picture 520x416
kl_olive_lifestyle_patrice_2021 -6- 368x460

Hoe fijn haar op natuurlijke wijze dikker maken en versterken? 

Er bestaat geen wondermiddel om de aard van uw haar volledig te veranderen, maar een natuurlijke, anti-agingbehandeling om uw haar te verjongen en het textuur en body te geven: het kan! En in olijfboomextract vinden we de natuurlijke verstevigende en revitaliserende actieve bestanddelen die fijn haar zo hard nodig heeft.

Leer hoe u fijn haar op natuurlijke wijze dikker kunt maken

Wat als we nu eens waar of niet waar van elkaar zouden onderscheiden?

Onze experts en plantenkenners beantwoorden uw vragen (zelfs de gekste).

Dit is een urban legend. Het dragen van hoofdbedekking heeft geen effect op uw haargroei. Dit is een goed geoliede machine... van binnenuit! Hoewel het natuurlijk raadzaam is om uw hoofdhuid van tijd tot tijd te laten ademen!

Ja, haaruitval kan op elke leeftijd optreden, vooral wanneer deze reactief is en volgt op een emotionele schok. Zelfs kinderen kunnen in dit geval last hebben van kale plekken of haaruitval. Het is dan aan te raden een specialist zoals een dermatoloog te raadplegen om een diagnose te stellen en een geschikte behandeling te vinden.

Ook hier is de realiteit dat, ook al komt het minder vaak voor, sommige vrouwen ook kunnen lijden aan alopecia, de andere naam voor haaruitval. Wat verschilt is de leeftijd waarop vrouwen worden getroffen (vaak na de menopauze) en de plaats van de alopecia (meer langs de centrale as van de schedel, minder op de slapen zoals bij mannen). Vrouwen lijden vaak aan reactieve haaruitval (als gevolg van een hormonaal onevenwicht of een emotionele schok). Dit is iets anders dan de progressieve haaruitval bij mannen.

Terug naar boven