VERLIES VAN DICHTHEID Kunnen we ons haar op natuurlijke wijze dikker maken?

We dromen er altijd van om een ander haartype te hebben dan het onze: praat maar met al die vrouwen die urenlang hun krullende steilen... En als we fijn haar hebben, kijken we jaloers naar lange en dikke lokken (u hoeft maar 5 minuten op Instagram te kijken om de jaloezie te voelen opkomen, toch?). Thin hair, don’t care? Fijn haar heeft ook zijn charme! Wie echter op zoek is naar oplossingen, moet eerst de oorzaak van fijn haar achterhalen: is het van nature fijn of is het te wijten aan een verlies van dichtheid in de loop der tijd?

Laten we eens kijken naar de natuurlijke technieken om fijn haar dikker te maken

Daarom is het belangrijk om een onderscheid te maken tussen twee soorten of oorzaken van fijn haar: fijn haar dat van nature fijn is en fijn haar dat door de tijd is veranderd. De oorzaak van natuurlijk dun haar is fysiologisch of genetisch (u kunt er dus niet veel aan doen), de haarschacht (het haar zelf) heeft een kleine diameter en het haar mist volume. Met dit type haar is de beste optie om een illusie van dikker haar te creëren door een beetje te " bedriegen " en te spelen met het volume en eenvoudige droog- en stylingtrucs. Probeer bijvoorbeeld het haar ondersteboven te stylen/drogen of het bij de haarwortels te creperen. Dit moet worden aangevuld met volumeverhogende verzorgingsproducten die het haar vanaf de wortel omhullen. En maak droogshampoo uw beste vriend om uw haar structuur te geven en volume aan uw haarwortels te geven.

In het tweede geval wordt het haar geleidelijk dunner vanaf de leeftijd van 35 jaar. De haarvezel ziet er dunner en meer aangetast uit en de hoofdhuid is gedevitaliseerd, vaak droog. Dus zelfs zonder haaruitval hebben deze vrouwen het gevoel dat ze minder haar hebben door dit verlies aan dichtheid. Het is dus op de haarvezel dat we moeten inwerken om het haar een boost te geven dankzij natuurlijke verzorgingen die het haar opnieuw dichter en dikker maken, en deze in te zetten om de hoofdhuid te revitaliseren.

cocon cheveux_pilier_bloc 6-2_temp

Arnaud Laures, Doctor in de Farmacie

Haar tips om het haar van nature dichter te maken

Om beschadigd en uitgedund haar te revitaliseren, raad ik aan te beginnen met een 3-weekse kuur met een verzorging van Klorane met Olijfboomextract. Dit is een natuurlijk en zeer doeltreffend antwoord op de strijd tegen haarveroudering.

Voor deze kuur, die het haar en de hoofdhuid zal regenereren, is het concentraat zonder spoelen een must omdat het diep inwerkt wanneer het in de hoofdhuid wordt ingemasseerd (daar waar het haar zijn kracht vandaan haalt).

Combineer het met de shampoo en conditioner uit dezelfde lijn om het haar nog meer materie en vitaliteit te geven, van de wortels tot in de punten.

Na deze kuur van 3 weken, raad ik aan het volledige ritueel één keer per week te herhalen om haarveroudering te voorkomen en de kwaliteit van de vezel te behouden 

 

 

Olijfboomextract in een natuurlijke shampoo 

Deze shampoo met een zachte wasbasis werd verrijkt met olijfboomextract en regenereert het haar dat door de tijd verzwakt is. De vezel wordt diep opgevuld en wordt zichtbaar dikker. Uw haar wordt weer soepel, het krijgt weer textuur, body en dikte.

Meer informatie

Een conditioner rijk aan olijfboomextract voor een hydraterend en voller makend effect

Een conditioner met een lichte en smeltende textuur om het haar zacht ensoepel te maken en het te regenereren. Olijfboomextract, een hydraterend voller makend complex dat de haarvezel hydrateert. Voedende actieve bestanddelen en stylingingrediënten zorgen voor glans, voeding en makkelijk ontwarren.

Meer informatie

Zij gingen ervoor

Telkens wanneer ik merk dat mijn haar dun en broos aanvoelt, gebruik ik het om de oorspronkelijke body te herstellen. Ik gebruik het concentraat dat ik na mijn shampoo verstuif op gewassen en handdoekdroog haar. Aangezien ik geen haardroger gebruik en ik lang haar heb, heeft dit "concentraat voor dik en vitaal haar" twee uur de tijd om in de haarvezel door te dringen en zijn werk te doen. En het doet het heel goed.

Laure50 jaar
gesneden olijf_RVB-png

DE MINUUT OVER FIJN HAAR

Om mijn fijne haar van nature dikker te maken: Olijfboom of Vlas

Olijfboomextract is bijzonder geschikt voor vrouwen bij wie het haar eerder door de leeftijd dan van nature fijn is. De antioxiderende en voller makende werking werkt als een waar elixir van de jeugd op het haar dat door de tijd is veranderd. Krijg de stralende haardos van uw twintiger jaren terug!

Vlasvezel is er voor iedereen met fijn, plat haar dat van nature geen volume heeft. De werking geeft textuur en volume van de wortels tot de punten, terwijl het licht blijft. Het haar staat recht, alsof het in een korset zit door dit " natuurlijke opbindstokje ". Het haar ziet er dan geweldig uit!

 

BRUSHING

Hoe borstelt u uw haar zonder het pijn te doen?

  • Eerst beschermen
  • Dan herstellen

Dit zijn de 2 belangrijkste gebaren om schade aan de haarvezel door het brushen tot een minimum te herleiden. Onze tips om uw haar te wassen zonder het te beschadigen.

Ontdekken
Terug naar boven