kl_mint_active-ingredient_field_plant_2019 -10- 1920x882

ONZE PLANTEN Watermunt

Bekend om zijn ontgiftende eigenschappen.

Alles over onze watermunt

Watermunt staat bekend om zijn therapeutische en ontgiftende werking op de hoofdhuid.
kl_aquatic-mint_active-ingredient_engraving_756x472px 472x756

VOORKEURSNAAM  Watermunt

GEBRUIKT DEEL  Bovengronds deel

BOTANISCHE NAAM  Mentha aquatica l.

GALENISCH VORM  Hydroglycol-extract

INCI-NAAM Mentha aquatica leaf extract

HERKOMST   Frankrijk

OOGST Mei en oktober

PRODUCTIEKETEN Biologische landbouw in eigen beheer en HVE

DE BIJZONDERHEDEN

Hoe ziet het eruit?

kl_mint_active-ingredient_field_plant_2019 -2- 472x592
Watermunt, oorspronkelijk afkomstig uit Zuid-Europa, is een moerasplant die vooral gedijt in de buurt van vijvers, beken en rivieren.
kl_mint_active-ingredient_field_plant_2019 -3- 472x592
Watermunt wordt gekenmerkt door zijn fluweelzachte, gegroefde stengels met ovale, getande bladeren van 4 tot 8 centimeter lang, met een bleekgroene kleur die vaak paars getint is.
kl_mint_active-ingredient_field_plant_2019 -25- 472x592
De laboratoria van Klorane raakten geïnteresseerd in watermunt - Mentha aquatica L. - vanwege zijn rijkdom aan menthol en polyfenolen met bewezen antioxiderende en ontstekingsremmende werking, en bestudeerden de zuiverende eigenschappen ervan.
kl_mint_active-ingredient_field_plant_2019 -19- 472x592
Deze plant uit de Lamiaceae-familie komt op alle continenten voor en bloeit in onze streken van juli tot oktober. De plant is dan getooid met vele kleine vijfbladige bloemetjes die een mooi wit-paars boeket vormen.

DE WELDADIGE EIGENSCHAPPEN VAN ONZE WATERMUNT

Waarom is het zo goed voor het haar?

Als we in de stad wonen, komen verontreinigende stoffen zoals ozon op ons hoofd terecht en verstikken ze onze hoofdhuid. Vervuiling heeft een nefaste invloed op het haar en de hoofdhuid: op korte termijn krijgt het haar een vuile, “ plakkerige ” look. Op lange termijn, in combinatie met andere bronnen van oxidatieve stress die vaak aanwezig zijn in onze stedelijke levensstijl zoals roken en stress, verzwakt de vervuiling de hoofdhuid waardoor deze niet langer in staat is zichzelf te verdedigen. 

Het is in deze context dat de plantkundigen van Klorane de zuiverene werking van Mentha aquatica L. op de hoofdhuid hebben bestudeerd. De hoofdhuid is ontgift, het haar is beschermd, het kapsel is luchtig en verfrist: de anti-vervuilende werking is aangetoond. Wij hebben ervoor gekozen om watermunt te telen op onze gronden in het zuidwesten van Frankrijk, volgens de principes van de biologische landbouw.

  • <span class="ezstring-field">kl_mint_active-ingredient_field_plant_2019 -20-</span>
  • <span class="ezstring-field">kl_aquatic-mint_face_lifestyle_patrice_2021 -8-</span>
  • <span class="ezstring-field">kl_mint_active-ingredient_field_plant_2019 -105-</span>

Een woordje van de expert

Met behulp van een gepatenteerde ecologische methode, extraheren wij een zuiver BIO sap met een wetenschappelijk bewezen reinigende werking op de hoofdhuid. In een korte keten, binnen een straal van 50km van het veld, ontwikkelen we nieuwe detox-formules tegen vervuiling!

Alexandre Panel
Alexandre PanelKlorane-botanicus

EN VOOR DE PLANEET?

Onze verbintenissen

kl_mint_active-ingredient_field_plant_2019 -85- 472x592

Maatschappelijk engagement

Nadat Chinees onderzoek de zuiverende werking van watermunt aan het licht had gebracht, steunden de Klorane-laboratoria een initiatief van het CNRS waarbij een fytodecontaminatie-experiment werd uitgevoerd op de site van Saint-Laurent-le-Minier, in het hart van de Cevennen.
kl_mint_active-ingredient_field_plant_2019 -82- 472x592

Respect voor het milieu

Wij hebben ervoor gekozen om watermunt te telen op onze gronden in het zuidwesten van Frankrijk, volgens de principes van de biologische landbouw.

Klorane steunt onderzoek

Klorane werkt samen met het CNRS aan fytodecontaminatie.

De prestigieuze Tsingua-universiteit in China heeft onlangs de aandacht gevestigd op de zuiverende werking van Mentha aquatica L. op verontreinigd zoet water. Naar aanleiding van deze ontdekking heeft een Frans laboratorium van de CNRS, dat gespecialiseerd is in onderzoek naar fytodecontaminatie, een experiment opgezet over de zuiverende eigenschappen van munt op de site van Saint-Laurent-le-Minier in de Cevennen, en dat met de steun van de Klorane Botanical Foundation. 

Decontaminatie in actie

Dit werk heeft geleid tot concrete decontaminatie-acties om het milieu te beschermen.

Het systeem werkt op twee niveaus: stroomopwaarts worden filtratiekolommen op basis van watermuntwortels geïnstalleerd om het verontreinigde water te zuiveren. Stroomafwaarts worden watermuntplanten in de vijver geplant om het water een tweede maal te filteren. Muntwortels werken als een filter die de zware metalen vasthoudt die daarnaa worden gerecycleerd en hergebruikt door de industrie. Een natuurlijke en volledige decontaminatiecyclus die bijdraagt tot de bescherming van natuurlijke milieus die door zware metalen verontreinigd zijn. 

KL_MENTHE AQUATIQUE_ BOTANICAL INGREDIENT_PICTURE

Wist u dat?

Archeologen hebben gedroogde muntbladeren gevonden in Egyptische graven de dateren uit de 1e eeuw v.C. De Assyriërs en Babyloniërs gebruikten het om de spijsvertering te bevorderen, de Hebreeërs maakten er lichaamsolie van. De Grieken verboden hun soldaten het te gebruiken omdat ze het als een afrodisiacum beschouwden!

Ontdek de lijn met BIO munt

Een complete verzorgingslijn met biologische munt, om het haar dat blootgesteld is aan stadsvervuiling te ontgiften en te zuiveren.

Meer informatie

Ontdek onze botanische actieve bestanddelen

Bij Klorane gebruiken we enkel het beste in de natuur om verzorgingsproducten te kunnen aanbieden voor iedereen.

kl_cornflower_active-ingredient_field_plant_2020-38- 265x265

Korenbloem

Centaurea cyanus, bekend als de korenbloem, is opgenomen in de Europese farmacopee vanwege zijn verzachtende en ontzwellende eigenschappen.

Meer zien
kl_calendula_active-ingredient_field_plant_2019 -42- 265x265

Calendula

Wij hebben Calendula gekozen om de zintuigen van de baby op natuurlijke wijze te laten ontwaken en om zijn delicate huid te verzorgen, dankzij de verzachtende eigenschappen.

Meer zien
kl_cupuacu_active-ingredient_field_plant_2019 -31- 265x265

Cupuaçu

Cupuaçu, gekweekt in het Amazonegebied, is een belangrijk actief bestanddeel in onze cosmetica. Er wordt een boter met een uitzonderlijke voedingswaarde uit gewonnen.

Meer zien
kl_monoi-tamanu_ingredient_website_pim 265*265

Monoi

Onze Tahitiaanse monoi is een subtiele combinatie van twee planten van de Polynesische kust. Zijn unieke, sensuele en zachte geur is perfect om even bij weg te dromen.

Meer zien
kl_almond_ingredient_active_field -3- 265x265

Amandel

De door ons geselecteerde Prunus amygdalus dulcis-amandel is een concentraat van proteïnerijke aminozuren waarvan de weldadige eigenschappen de structuur van het haar versterken en zorgen voor zachtheid en glans.

Meer zien
kl_oat_active-ingredient_field_plant_2017 -9- 265x265

Haver

Het is een van de favoriete actieve ingrediënten bij Klorane, met name vanwege zijn rijkdom aan koolhydraten, lipiden en vitaminen die het voorzien van hydraterende, verzachtende en beschermende eigenschappen.

Meer zien
kl_pomegranate_actif_picture 265x265

De granaatappel

De schillen van de met de hand geplukte granaatappels worden in de zon gedroogd om hun actieve bestanddelen te concentreren. Hieruit extraheren wij een gepatenteerd extract met fixerende eigenschappen.

Meer zien
KL_PHOTO_FLAX_FIELD_4_JULY2019 265x265

Vlas

Wij hebben lijnzaad geselecteerd vanwege zijn rijkdom aan slijmstoffen die het haar op natuurlijke wijze omhullen.

Meer zien
kl_mango_active-ingredient_stock_website_active-page -5- 265x265

Mango

Wij hebben mango geselecteerd vanwege zijn rijkdom aan vetzuren. Uit de pit extraheren onze experts een boter met zeer voedende eigenschappen die droog haar diep voedt.

Meer zien
kl_chamomile_active-ingredient_field_plant_2019 -64- 265x265

Kamille

We zijn fan van kamille vanwege het gele pigment in de bloemen dat blondmakende eigenschappen heeft.

Meer zien
kl_olive_ingredient_active_field -2- 265x265

De olijfboom

Omwille van de uitzonderlijke anti-ageing eigenschappen van de vruchten heeft Klorane gekozen voor de olijfboom, die als sinds de Oudheid symbool staat voor bestendigheid en een lange levensduur.

Meer zien
KL_HAIR_NETTLE_Pictures_field_glove_2020 265x265

Brandnetel

De zuiverende, samentrekkende, ontstekingsremmende en revitaliserende eigenschappen van brandnetel zijn altijd al geroemd. De droge wortel van de brandnetel wordt door Klorane specifiek gebruikt voor vet haar.

Meer zien
kl_peony_active-ingredient_field_plant_2019 -40- 265x265

De pioenroos

Klorane heeft de Chinese pioenroos geselecteerd die in de traditionele geneeskunde wordt gebruikt om haar verzachtende eigenschappen, haar ontspannende geur en haar anti-irriterende eigenschappen, eigenschappen die wij wetenschappelijk hebben aangetoond.

Meer zien
kl_quinine_active-ingredient_field_plant_2020 -35- 265x265

De kinaboom

De kinaboom is een boom die oorspronkelijk uit Zuid-Amerika komt en in de 17e eeuw naar Europa werd gebracht. Kinine wordt geëxtraheerd uit de schors en wordt traditioneel gebruikt als tonicum en samentrekkend middel.

Meer zien
kl_citrus_actif_picture 265x265

De cederappel

De cederappels die wij onder de Corsicaanse zon verbouwen, hebben een zuiverende werking op haar dat snel vet wordt.

Meer zien
Terug naar boven