kl_cocon_page-ingredient_galanga_10

Ingrediënten Galanga (Alpinia Galanga)

Galanga staat bekend om zijn ontstekingsremmende, reinigende en verzachtende eigenschappen en gaat roos dan ook doeltreffend tegen.

Alles over onze galanga

De Klorane laboratoria lieten zich inspireren door de Ayurvedische geneeskunde en de traditionele Chinese geneeskunde en selecteerden galanga (Alpinia Galanga), een kruidachtige plant uit Zuidoost-Azië, voor zijn ongeëvenaarde doeltreffendheid tegen roos. Dankzij de ontstekingsremmende, reinigende en schimmeldodende eigenschappen zal galanga alle soorten roos 4 keer sneller behandelen en verwijderen . *vergelijkende in-vitrotest vs. actieve bestanddeel bij uitstek op Malassezia in de standaard concentratie
kl_cocon_page-ingredient_galanga_10

VOORKEURSNAAM Galanga

GEBRUIKT DEEL   Wortelstok

BOTANISCHE NAAM   Alpinia Galanga

GALENISCHE VORM  Ethanolisch extract

INCI-NAAM Wortelstokextract van Alpinia galanga

OORSPRONG   Indonesië

OOGST Van maart tot augustus

PRODUCTIEKETEN Omschakeling naar biologische landbouw

DE BIJZONDERHEDEN VAN GALANGA

Hoe ziet het eruit?

kl_cocon_page-ingredient_galanga_10
Galanga is een kruidachtige plant uit Zuidoost-Azië en behoort tot de grote Zingiberaceae-familie waartoe ook andere geneeskrachtige planten en specerijen behoren, zoals kurkuma, gember en kardemom.
kl_cocon_page-ingredient_galanga_10
De plant wordt tegenwoordig op grote schaal geteeld in Azië voor zijn kruidige eigenschappen en voor de medicinale werking van zijn wortelstok. De vertakte en knolvormige wortelstok heeft een kruidige geur die kenmerkend is voor de Zingiberaceae-familie
kl_cocon_page-ingredient_galanga_10
De bovengrondse delen van de galanga kunnen tot 2 meter hoog worden. De bloemen hebben een witte tot lichtgroene kleur en ruiken lekker. De bruine of rode vrucht is langwerpig tot ellipsvormig en bevat tussen de 3 en de 6 zaden.

DE WELDADIGE EIGENSCHAPPEN VAN GALANGA

Waarom is het zo doeltreffend tegen roos?

Roos ontstaat wanneer de huidcellen van de hoofdhuid op abnormale wijze gaan afschilferen. De cellen vermenigvuldigen zich te snel waardoor de dode huidcellen niet tijdig kunnen worden afgevoerd. Dit fenomeen wordt versterkt door een onevenwicht in het microbioom van de hoofdhuid en door de proliferatie van Malassezia-schimmels die ontstekingen en irritatie veroorzaken. 

En hier doet de galanga (Alpinia Galanga) zijn intrede: de plant wordt gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde en heeft een ontstekingsremmende, reinigende en verzachtende werking die bijzonder geschikt is om deze schimmel te bestrijden. Dit natuurlijke schimmelwerend middel reinigt de hoofdhuid en brengt haar weer in balans. Bovendien wordt roos onmiddellijk en voor langere tijd verwijderd. Het haar is vrij van schilfertjes.

  • <span class="ezstring-field">kl_cocon_page-ingredient_galanga_10</span>
  • <span class="ezstring-field">kl_cocon_page-ingredient_galanga_10</span>
  • <span class="ezstring-field">kl_cocon_page-ingredient_galanga_10</span>

Een woordje van de expert

Met galanga hebben we een 100% natuurlijk en 4 keer sneller alternatief ontdekt voor zinkpyrithion dan tot nu toe werd gebruikt om alle soorten roos te behandelen, en we zijn er erg blij mee!

Alexandre Panel
Alexandre PanelKlorane-botanicus

EN VOOR DE PLANEET?

Onze verbintenissen

kl_cocon_page-ingredient_galanga_10

Maatschappelijk engagement

Via de Klorane Botanical Foundation heeft Klorane een duurzaam partnerschap van eerlijke handel opgezet met zes lokale gemeenschappen waarbij galanga wordt geoogst en herplant volgens de technieken van de agrobosbouw. Daarnaast worden er ook programma's georganiseerd om kinderen bewust te maken van de biodiversiteit.
kl_cocon_page-ingredient_galanga_10

Respect voor het milieu

Om de plantenrijkdommen van het eiland Java niet in gevaar te brengen, wordt de galanga geoogst volgens agrobosbouwtechnieken die herbebossing aanmoedigen. Het programma dat is opgezet door de Klorane Botanical Foundation in samenwerking met de NGO Coeur de Forêt streeft ernaar om 3.000 bomen aan te planten in de gemeente. De NGO heeft hierbij gekozen voor nuttige en bedreigde soorten. Het doel is om na 3 jaar 10.000 bomen te hebben aangeplant.

kl_galangal_packaging-visual_plant_upper-image

Wist u dat?

" Marco Polo maakte in de 13e eeuw tijdens zijn reizen door Azië melding van de galangakweek in Zuid-China en op Java. In die tijd was galanga al bekend in West-Europa en de heilige Hildegard van Bingen, een Duitse benedictijnse abdij, prijst de geneeskrachtige eigenschappen van de plant "

GALANGA: EEN DOELTREFFENDE WERKING VOOR HAAR MET SCHILFERTJES

Dankzij de reinigende kracht van dit natuurlijke, actieve ingrediënt biedt ons assortiment verzorgingsproducten met Galanga een doeltreffend antwoord om roos onmiddellijk tegen te gaan en de hoofdhuid weer in balans te brengen, en dat voor lange tijd. De gezonde, gereinigde en gekalmeerde hoofhuid is weer in topvorm.

Meer informatie

Ontdek onze botanische actieve bestanddelen

Bij Klorane gebruiken we enkel het beste in de natuur om verzorgingsproducten te kunnen aanbieden die iedereen kan gebruiken.

kl_calendula_active-ingredient_field_plant_2019 -42- 265x265

Calendula

Wij hebben Calendula gekozen om de zintuigen van de baby op natuurlijke wijze te laten ontwaken en om zijn delicate huid te verzorgen, dankzij de verzachtende eigenschappen.

Meer zien
kl_cupuacu_active-ingredient_field_plant_2019 -31- 265x265

Cupuaçu

Cupuaçu, gekweekt in het Amazonegebied, is een belangrijk actief bestanddeel in onze cosmetica. Er wordt een boter met een uitzonderlijke voedingswaarde uit gewonnen.

Meer zien
KL_HAIR_AQUATIC MINT_Picture_Field_2020 265x265

Watermunt

Watermunt staat bekend om zijn therapeutische en ontgiftende werking op de hoofdhuid.

Meer zien
kl_monoi-tamanu_ingredient_website_pim 265*265

Monoi

Onze Tahitiaanse monoi is een subtiele combinatie van twee planten van de Polynesische kust. Zijn unieke, sensuele en zachte geur is perfect om even bij weg te dromen.

Meer zien
kl_almond_ingredient_active_field -3- 265x265

Amandel

De door ons geselecteerde Prunus amygdalus dulcis-amandel is een concentraat van proteïnerijke aminozuren waarvan de weldadige eigenschappen de structuur van het haar versterken en zorgen voor zachtheid en glans.

Meer zien
kl_oat_active-ingredient_field_plant_2017 -9- 265x265

Haver

Het is een van de favoriete actieve ingrediënten bij Klorane, met name vanwege zijn rijkdom aan koolhydraten, lipiden en vitaminen die het voorzien van hydraterende, verzachtende en beschermende eigenschappen.

Meer zien
kl_cornflower_active-ingredient_field_plant_2020-38- 265x265

Korenbloem

Centaurea cyanus, bekend als de korenbloem, is opgenomen in de Europese farmacopee vanwege zijn verzachtende en ontzwellende eigenschappen.

Meer zien
kl_pomegranate_actif_picture 265x265

De granaatappel

De schillen van de met de hand geplukte granaatappels worden in de zon gedroogd om hun actieve bestanddelen te concentreren. Hieruit extraheren wij een gepatenteerd extract met fixerende eigenschappen.

Meer zien
KL_PHOTO_FLAX_FIELD_4_JULY2019 265x265

Vlas

Wij hebben lijnzaad geselecteerd vanwege zijn rijkdom aan slijmstoffen die het haar op natuurlijke wijze omhullen.

Meer zien
kl_mango_active-ingredient_stock_website_active-page -5- 265x265

Mango

Wij hebben mango geselecteerd vanwege zijn rijkdom aan vetzuren. Uit de pit extraheren onze experts een boter met zeer voedende eigenschappen die droog haar diep voedt.

Meer zien
kl_chamomile_active-ingredient_field_plant_2019 -64- 265x265

Kamille

We zijn fan van kamille vanwege het gele pigment in de bloemen dat blondmakende eigenschappen heeft.

Meer zien
KL_HAIR_NETTLE_Pictures_field_glove_2020 265x265

Brandnetel

De zuiverende, samentrekkende, ontstekingsremmende en revitaliserende eigenschappen van brandnetel zijn altijd al geroemd. De droge wortel van de brandnetel wordt door Klorane specifiek gebruikt voor vet haar.

Meer zien
kl_olive_ingredient_active_field -2- 265x265

De olijfboom

Omwille van de uitzonderlijke anti-ageing eigenschappen van de vruchten heeft Klorane gekozen voor de olijfboom, die als sinds de Oudheid symbool staat voor bestendigheid en een lange levensduur.

Meer zien
kl_peony_active-ingredient_field_plant_2019 -40- 265x265

De pioenroos

Klorane heeft de Chinese pioenroos geselecteerd die in de traditionele geneeskunde wordt gebruikt om haar verzachtende eigenschappen, haar ontspannende geur en haar anti-irriterende eigenschappen, eigenschappen die wij wetenschappelijk hebben aangetoond.

Meer zien
kl_quinine_active-ingredient_field_plant_2020 -35- 265x265

De kinaboom

De kinaboom is een boom die oorspronkelijk uit Zuid-Amerika komt en in de 17e eeuw naar Europa werd gebracht. Kinine wordt geëxtraheerd uit de schors en wordt traditioneel gebruikt als tonicum en samentrekkend middel.

Meer zien
kl_citrus_actif_picture 265x265

De cederappel

De cederappels die wij onder de Corsicaanse zon verbouwen, hebben een zuiverende werking op haar dat snel vet wordt.

Meer zien
Terug naar boven