kl_monoi-tamanu_background_website_pdp 1920x882

ONZE PLANTEN Monoi

Bekend om zijn herstellende en beschermende eigenschappen op haar dat aan de zon is blootgesteld.

Alles over onze Monoi

Onze Tahitiaanse monoi is een subtiele combinatie van twee planten van de Polynesische kust. Zijn unieke, sensuele en zachte geur is perfect om even bij weg te dromen.
kl_monoi-tamanu_active-ingredient_engraving_756x472px 472x756

VOORKEURSNAAM  Monoi en Tamanu

GEBRUIKT DEEL  Tiarebloem en kokosnootvrucht

BOTANISCHE NAAM  Gardenia taitensis dc. en Cocos nucifera l.

GALENISCHE VORM  Geraffineerde olie

INCI-NAAM Gardenia taitensis dc. en cocos nucifera l. olie

HERKOMST 
Tahiti

OOGST Het hele jaar door

PRODUCTIEKETEN Conventioneel en biologisch

DE BIJZONDERHEDEN

Hoe ziet het eruit?

kl_monoi-tamanu_active-ingredient_field_plant_2017 -19- 472x592
Tiarebloemen zijn het symbool van Polynesische schoonheid en het nationale embleem van de eilanden. Het is een kleine struik die het hele jaar door zijn bladeren behoudt en een sterke jasmijngeur verspreidt. Hij kan tot 4 meter hoog worden en zijn witte bloemen hebben bloemblaadjes die in een helix zijn gerangschikt.
kl_monoi-tamanu_active-ingredient_field_plant_2017 -20- 475x592
De Tamanu kan tot 20 meter hoog worden en is een bron van mystieke krachten voor de Polynesiërs. Het hout wordt onder andere gebruikt voor de bouw van kano's.
kl_monoi-tamanu_active-ingredient_field_plant_2017 -36- 472x592
Tamanu-olie staat al eeuwen bekend in Polynesië om zijn beschermende en regenererende eigenschappen en wordt gebruikt tegen brandwonden, huidziekten en ter bescherming van traditionele tatoeages.
kl_monoi-tamanu_active-ingredient_field_plant_2017 -1- 472x592
De bladeren worden gebruikt voor de productie van Tamanu-olie, of zoals het bekend staat, " de olie van duizend deugden " of " het groene goud van de Stille Oceaan ". De kleur varieert van licht- tot donkergroen en de geur is vergelijkbaar met die van walnoten.

DE WELDADIGE EIGENSCHAPPEN VAN MONOI

Waarom is het zo goed voor het haar en de huid die aan de zon worden blootgesteld?

Monoi komt niet in de natuur voor, het wordt verkregen door 12 Tiarebloemen te macereren in een liter kokosolie. Deze heilige, sensuele en zintuigelijke olie is een traditioneel product met een unieke zonnige geur en hydraterende, beschermende en herstellende eigenschappen.

De combinatie van Monoi en Tamanu vormt een plantencomplex met voedende en herstellende eigenschappen dat de schoonheid van het haar en de huid behoudt wanneer ze worden blootgesteld aan de zon: de aanwezige antioxidanten hebben een voedende en beschermende werking. Deze Polynesische actieve bestanddelen zijn verwerkt in ecologisch ontworpen filters waarvan de niet-giftige aard wetenschappelijk is getest door een onafhankelijk laboratorium. Zo kunt u van het strand genieten en tegelijk de natuur respecteren.

  • <span class="ezstring-field">kl_monoi-tamanu_active-ingredient_field_plant_2017 -26-</span>
  • <span class="ezstring-field">KL_SUNCARE_MONOI TAMANU_STORY_VAHINE_ETOILE_DOS_NOV_2019</span>
  • <span class="ezstring-field">kl_monoi-tamanu_hair_product_lifestyle_patrice_2021_website_header_mobile_vertical -3--472x592-KL-BE-NL</span>

Een woordje van de expert

Net zoals wij de lagunes van Polynesië beschermen, beschermen Monoi en Tamanu de huid. Ze beschermen en herstellen, voor een algehele stralende schoonheid.

Alexandre Panel
Alexandre PanelKlorane-botanicus

EN VOOR DE PLANEET?

Onze verbintenissen

kl_monoi-tamanu_active-ingredient_field_plant_2017 -24- 472x592

Maatschappelijk engagement

Al 50 jaar oogsten wij monoï in Tahiti met respect en steun voor de plaatselijke bevolking.
kl_monoi-tamanu_active-ingredient_field_plant_2017 -16- 472x592

Respect voor het milieu

Formules die mariene ecosystemen respecteren. De Klorane Botanical Foundation heeft de handen ineengeslagen met de CRNS om een fytodecontaminatieprogramma op te richten ter bescherming van de aquatische rijkdommen van Polynesië.

Behoud van het mariene ecosysteem

Klorane zet zich in voor onderzoek om het mariene ecosysteem van Polynesië te behouden.

De Klorane Botanical Foundation heeft samen met het CNRS een methode ontwikkeld voor decontaminatie met behulp van planten (fytodecontaminatie), die bijdraagt tot de bescherming van de aquatische rijkdommen van Polynesië. De vervuiling houdt verband met het gebruik van bestrijdingsmiddelen bij de intensieve ananasteelt, die een belangrijke economische hulpbron voor het eiland vormt. Tijdens de zuidelijke zomer zorgt de hevige regenval ervoor dat water van de heuvels naar de rivier toestroomt, die vervolgens in de lagune uitmondt en een bedreiging vormt voor het ecosysteem van flora en fauna.

KL_SUNCARE_MONOI TAMANU_SUBLIME SUN SPRAY_TEXTURE_2020

Wist u dat?

Traditiegewijs krijgt iedere nieuwkomer een tiare-halsketting. Polynesische vrouwen dragen de bloem achter het oor, terwijl mannen hem alleen in hun knoopsgat dragen. Het is een teken van celibaat als de bloem aan de rechterkant wordt gedragen, even ter zijde...

Ontdek onze botanische actieve bestanddelen

Bij Klorane gebruiken we enkel het beste in de natuur om verzorgingsproducten te kunnen aanbieden voor iedereen.

kl_cornflower_active-ingredient_field_plant_2020-38- 265x265

Korenbloem

Centaurea cyanus, bekend als de korenbloem, is opgenomen in de Europese farmacopee vanwege zijn verzachtende en ontzwellende eigenschappen.

Meer zien
kl_calendula_active-ingredient_field_plant_2019 -42- 265x265

Calendula

Wij hebben Calendula gekozen om de zintuigen van de baby op natuurlijke wijze te laten ontwaken en om zijn delicate huid te verzorgen, dankzij de verzachtende eigenschappen.

Meer zien
kl_cupuacu_active-ingredient_field_plant_2019 -31- 265x265

Cupuaçu

Cupuaçu, gekweekt in het Amazonegebied, is een belangrijk actief bestanddeel in onze cosmetica. Er wordt een boter met een uitzonderlijke voedingswaarde uit gewonnen.

Meer zien
KL_HAIR_AQUATIC MINT_Picture_Field_2020 265x265

Watermunt

Watermunt staat bekend om zijn therapeutische en ontgiftende werking op de hoofdhuid.

Meer zien
kl_almond_ingredient_active_field -3- 265x265

Amandel

De door ons geselecteerde Prunus amygdalus dulcis-amandel is een concentraat van proteïnerijke aminozuren waarvan de weldadige eigenschappen de structuur van het haar versterken en zorgen voor zachtheid en glans.

Meer zien
kl_oat_active-ingredient_field_plant_2017 -9- 265x265

Haver

Het is een van de favoriete actieve ingrediënten bij Klorane, met name vanwege zijn rijkdom aan koolhydraten, lipiden en vitaminen die het voorzien van hydraterende, verzachtende en beschermende eigenschappen.

Meer zien
kl_pomegranate_actif_picture 265x265

De granaatappel

De schillen van de met de hand geplukte granaatappels worden in de zon gedroogd om hun actieve bestanddelen te concentreren. Hieruit extraheren wij een gepatenteerd extract met fixerende eigenschappen.

Meer zien
KL_PHOTO_FLAX_FIELD_4_JULY2019 265x265

Vlas

Wij hebben lijnzaad geselecteerd vanwege zijn rijkdom aan slijmstoffen die het haar op natuurlijke wijze omhullen.

Meer zien
kl_mango_active-ingredient_stock_website_active-page -5- 265x265

Mango

Wij hebben mango geselecteerd vanwege zijn rijkdom aan vetzuren. Uit de pit extraheren onze experts een boter met zeer voedende eigenschappen die droog haar diep voedt.

Meer zien
kl_chamomile_active-ingredient_field_plant_2019 -64- 265x265

Kamille

We zijn fan van kamille vanwege het gele pigment in de bloemen dat blondmakende eigenschappen heeft.

Meer zien
kl_olive_ingredient_active_field -2- 265x265

De olijfboom

Omwille van de uitzonderlijke anti-ageing eigenschappen van de vruchten heeft Klorane gekozen voor de olijfboom, die als sinds de Oudheid symbool staat voor bestendigheid en een lange levensduur.

Meer zien
KL_HAIR_NETTLE_Pictures_field_glove_2020 265x265

Brandnetel

De zuiverende, samentrekkende, ontstekingsremmende en revitaliserende eigenschappen van brandnetel zijn altijd al geroemd. De droge wortel van de brandnetel wordt door Klorane specifiek gebruikt voor vet haar.

Meer zien
kl_peony_active-ingredient_field_plant_2019 -40- 265x265

De pioenroos

Klorane heeft de Chinese pioenroos geselecteerd die in de traditionele geneeskunde wordt gebruikt om haar verzachtende eigenschappen, haar ontspannende geur en haar anti-irriterende eigenschappen, eigenschappen die wij wetenschappelijk hebben aangetoond.

Meer zien
kl_quinine_active-ingredient_field_plant_2020 -35- 265x265

De kinaboom

De kinaboom is een boom die oorspronkelijk uit Zuid-Amerika komt en in de 17e eeuw naar Europa werd gebracht. Kinine wordt geëxtraheerd uit de schors en wordt traditioneel gebruikt als tonicum en samentrekkend middel.

Meer zien
kl_citrus_actif_picture 265x265

De cederappel

De cederappels die wij onder de Corsicaanse zon verbouwen, hebben een zuiverende werking op haar dat snel vet wordt.

Meer zien
Terug naar boven