kl_hair_mango_picture_active ingredients_2020_img8 1920x603

HET MERK

Wij zijn apothekers

Terwijl onze passie voor planten onze inspiratie voedt, is het onze wetenschappelijke nauwgezetheid die onze acties drijft. Onze formules lieten zich inspireren door planten om in te spelen op wat u nodig hebt. Ze worden ontwikkeld in nauwe samenwerking met dermatologen en veiligheidsexperts om u innovatieve producten aan te reiken die steeds natuurlijker en milieuvriendelijker zijn, zonder in te boeten aan doeltreffendheid, tolerantie en een zinnenprikkelende ervaring

Handvest voor wetenschappelijke ethiek en ontwikkeling

Handvest voor wetenschappelijke ethiek en ontwikkeling

Onze producten voldoen in alle opzichten aan de Europese regelgeving, die tot de strengste ter wereld behoort, en werden ontwikkeld door onze wetenschappers: plantenkenners, fytochemici, formuleerders, apothekers, dermatologen en toxicologen. Onze 100% Franse farmaceutische expertise staat garant voor een onberispelijke ethiek bij de ontwikkeling van formules en een nauwgezette wetenschappelijke aanpak in alle fasen van de productontwikkeling.

Wij gebruiken ingrediënten die streng zijn beoordeeld door onze wetenschappelijke experts, die zich daarbij hebben laten leiden door de Europese cosmeticaverordening. Voor elk ingrediënt wordt een reeks criteria beoordeeld:

  • de aard van het ingrediënt
  • de concentratie van het ingrediënt in het product dat in contact zal komen met de huid,
  • de contacttijd, die afhangt van het soort product (uit/-afgespoeld of niet)
  • de productcategorie (gezicht, lichaam) en dus het blootstellingsgebied,
  • de doelgroep, met bijzondere aandacht voor de zogenaamde " gevoelige " bevolkingsgroepen, d.w.z. baby's, kinderen, zwangere vrouwen, pathologische huid.
  • verpakking en toepassingsmethode

Onze dermocosmetische verzorgingsproducten ontsnappen niet aan de fundamentele strenge medische en farmaceutische regels, die voorschrijven dat niets mag worden beweerd zonder dat het is bewezen. 

Om de veiligheid en onschadelijkheid van al onze formules te garanderen, voeren wij bijzonder strenge controles uit, die verder gaan dan de Europese eisen:

  • preklinische in-vitroproeven
  • in-vivo, klinische tolerantietests 
  • sensibilisatietest onder maximale blootstellingsomstandigheden onder medisch toezicht
  • tolerantietest voor huid en/of ogen onder normale gebruiksomstandigheden, onder dermatologisch en/of oogheelkundig en/of pediatrisch toezicht 

Ons engagement

Behoud van de natuurlijke hulpbronnen

KL_BODY_PEONY_Institute of Botany_Field_Flowers_China_2020 472x592

Voor onze formules

Sinds 2018 bestaan de Klorane formules zonder spoelen voor 95% uit ingrediënten van natuurlijke oorsprong. 85% van onze formules met spoelen zijn biologisch afbreekbaar(volgens OESO 301B-test). Tegen 2022 zal 90% van onze formules het Klorane Clean Beauty formuleringshandvest toepassen en enkel nog essentiële ingrediënten bevatten.
kl_cornflower_active-ingredient_field_plant_2020-36- 472x592

Voor onze verpakkingen

Sinds 2020 zijn al onze nieuwe verpakkingen milieuvriendelijk ontworpen. We verwijderen de instructies van onze producten. Onze verpakkingen zijn gemaakt van karton uit duurzaam beheerde bossen en andere gecontroleerde bronnen en waar mogelijk verwijderen we ze volledig. De flacons van onze shampoos (behalve droogshampoos) bestaan voor 50% uit gerecycleerd plastic, en tegen 2023 zullen ze allemaal uit 100% gerecycleerd plastic bestaan. Wij hebben ook besloten om gezichts- en oogmake-up ontschminkingsdoekjes uit ons gamma te schrappen.
KL_CORNFLOWER_Water Cream_Production_2020 -1- 472x592

Wat betreft de productie

De interne extractie en formulering vinden plaats in het zuidwesten van Frankrijk: de extractie-eenheid is ISO14001-gecertificeerd voor haar milieubeheersysteem. De vervaardiging gebeurt in een fabriek die zich inzet voor een experimentele High Environmental Quality-aanpak om de milieu-impact tijdens de fabricagefase te beperken. Dankzij een biomassaketel wordt het plantaardige afval van de extractiesite omgezet in energie die per jaar onze koolstofvoetafdruk vermindert met 1600 T1600T CO2, en ons gasverbruik met 60%. Het voorziet ook onze hele fabriek van warm water.
kl_cornflower_active-ingredient_field_plant_2020-42- 472x592

Veilige ingrediënten

Hoewel onze producten eenvoudig en zuinig zijn op natuurlijke hulpbronnen, zijn ze ook transparant en traceerbaar: op onze website vindt u een lijst van alle gebruikte ingrediënten.

kl_mag_change_picto_hand-square

Veiligheid en transparantie

KL_CORNFLOWER_Water Cream_Production_2020 -12- 577x577

Ondersteund door een farmaceutisch laboratorium, dat de basis vormt van onze wetenschappelijke ethiek, is het onze absolute prioriteit om uw veiligheid te garanderen. Om dit te bereiken werken wij met hooggekwalificeerde teams van toxicologen die al onze producten streng beoordelen volgens de geldende Europese regelgeving, die als één van de strengste ter wereld wordt beschouwd.
 
Om de veiligheid en onschadelijkheid van onze shampoo- en verzorgingsformules te garanderen, wordt elke ontwikkelingsfase (van het actieve bestanddeel tot het eindproduct) onderbroken door tests die aan strenge eisen voldoen. Deze tests worden uitgevoerd volgens strikte wetenschappelijke protocollen, onder medisch toezicht. Al onze ingrediënten zijn veilig, hoogtolerant, met een minimale milieu-impact. Om een volledige transparantie van onze processen te garanderen, stellen wij onze kantoren en productiesites elk jaar open voor meer dan 2000 professionals uit de gezondheidszorg. Klorane is een merk van de Pierre Fabre Group, waarvan de MVO-aanpak door Ecocert Environnement is beoordeeld op het niveau Excellence volgens de ISO 26000-norm.
 

Terug naar boven