kl_mint_active-ingredient_field_plant_2019 -77- 1920x603

HET MERK

Wij zijn plantendeskundigen

Onze passie en inspiratie komt uit de plantenwereld. Al meer dan 50 jaar zet Klorane zich in om de deugden en voordelen ervan te onthullen en tegelijkertijd te behouden. Het is deze gehechtheid aan de bron die ons engagement vormt voor producten die uw huid, uw haar, en de natuur die hen sublimeert respecteren

Behoud van de natuurlijke hulpbronnen

Wij kiezen de beste ingrediënten voor u uit: de beste voor onze formules, voor uw huid en haar, maar ook de beste voor de planeet. Hiervoor geven wij de voorkeur aan grondstoffen van natuurlijke oorsprong. De selectie van deze ingrediënten is gebaseerd op strenge criteria: wij telen onze eigen planten, die de bron zijn van bepaalde plantaardige ingrediënten, of wij gaan samenwerkingen aan met leveranciers die zich houden aan milieu- en sociale handvesten. Alle planten die worden gebruikt in onze ingrediënten zijn afkomstig van getraceerde en beoordeelde bronnen om de duurzaamheid ervan te garanderen. We geven voorrang aan biologische landbouw of, ruimer gezien, aan agro-ecologie om de milieu-impact van de teelt te beperken.

22%

van onze actieve bestanddelen is afkomstig van planten die onze boeren op onze gronden in de Tarn telen.

100%

van onze leveranciers van planten en plantaardige actieve bestanddelen wordt beoordeeld op hun productie en hun maatschappelijke verantwoordelijkheid.

82%

van onze plantaardige actieve bestanddelen wordt in Europa geproduceerd, waarvan 62% in Frankrijk.

De passie van Klorane voor de plantenwereld komt ook tot uiting in haar steun aan de Klorane Botanical Foundation, die het plantenerfgoed wereldwijd helpt te bewaren en te promoten.

Beschermen, Verkennen en Doorgeven zijn de drie belangrijkste pijlers van de in 1994 opgerichte organisatie. Dit uit zich door concrete acties voor de planeet en haar bevolking, meer bepaald door het planten van 10.000 woestijndadelpalmen per jaar voor de bouw van de Grote Groene Muur in Senegal, of 15.000 bomen in het Ecuadoraanse Amazonegebied voor agrobosbouw.

De Stichting onderzoekt voortdurend de biodiversiteit van planten door universitaire eindwerken te steunen, deel te nemen aan de oprichting van zaadbanken om bedreigde soorten te beschermen en de zuiverende eigenschappen van planten te promoten.

Ten slotte geeft zij haar passie voor planten door aan zoveel mogelijk mensen via het educatieve programma "Graine de Botaniste", de prijs "Botany for Change" en "UNESCO GREEN CITIZENS". In meer dan 25 jaar actie zijn 600.000 kinderen gesensibiliseerd rond het belang van het behoud van plantaardige hulpbronnen.

Ontdek onze botanische actieve bestanddelen

Bij Klorane gebruiken we enkel het beste in de natuur om verzorgingsproducten te kunnen aanbieden voor iedereen.

kl_cornflower_active-ingredient_field_plant_2020-38- 265x265

Korenbloem

Centaurea cyanus, bekend als de korenbloem, is opgenomen in de Europese farmacopee vanwege zijn verzachtende en ontzwellende eigenschappen.

Meer zien
kl_calendula_active-ingredient_field_plant_2019 -42- 265x265

Calendula

Wij hebben Calendula gekozen om de zintuigen van de baby op natuurlijke wijze te laten ontwaken en om zijn delicate huid te verzorgen, dankzij de verzachtende eigenschappen.

Meer zien
kl_cupuacu_active-ingredient_field_plant_2019 -31- 265x265

Cupuaçu

Cupuaçu, gekweekt in het Amazonegebied, is een belangrijk actief bestanddeel in onze cosmetica. Er wordt een boter met een uitzonderlijke voedingswaarde uit gewonnen.

Meer zien
KL_HAIR_AQUATIC MINT_Picture_Field_2020 265x265

Watermunt

Watermunt staat bekend om zijn therapeutische en ontgiftende werking op de hoofdhuid.

Meer zien
kl_monoi-tamanu_ingredient_website_pim 265*265

Monoi

Onze Tahitiaanse monoi is een subtiele combinatie van twee planten van de Polynesische kust. Zijn unieke, sensuele en zachte geur is perfect om even bij weg te dromen.

Meer zien
kl_almond_ingredient_active_field -3- 265x265

Amandel

De door ons geselecteerde Prunus amygdalus dulcis-amandel is een concentraat van proteïnerijke aminozuren waarvan de weldadige eigenschappen de structuur van het haar versterken en zorgen voor zachtheid en glans.

Meer zien
kl_oat_active-ingredient_field_plant_2017 -9- 265x265

Haver

Het is een van de favoriete actieve ingrediënten bij Klorane, met name vanwege zijn rijkdom aan koolhydraten, lipiden en vitaminen die het voorzien van hydraterende, verzachtende en beschermende eigenschappen.

Meer zien
kl_pomegranate_actif_picture 265x265

De granaatappel

De schillen van de met de hand geplukte granaatappels worden in de zon gedroogd om hun actieve bestanddelen te concentreren. Hieruit extraheren wij een gepatenteerd extract met fixerende eigenschappen.

Meer zien
KL_PHOTO_FLAX_FIELD_4_JULY2019 265x265

Vlas

Wij hebben lijnzaad geselecteerd vanwege zijn rijkdom aan slijmstoffen die het haar op natuurlijke wijze omhullen.

Meer zien
kl_mango_active-ingredient_stock_website_active-page -5- 265x265

Mango

Wij hebben mango geselecteerd vanwege zijn rijkdom aan vetzuren. Uit de pit extraheren onze experts een boter met zeer voedende eigenschappen die droog haar diep voedt.

Meer zien
kl_chamomile_active-ingredient_field_plant_2019 -64- 265x265

Kamille

We zijn fan van kamille vanwege het gele pigment in de bloemen dat blondmakende eigenschappen heeft.

Meer zien
kl_olive_ingredient_active_field -2- 265x265

De olijfboom

Omwille van de uitzonderlijke anti-ageing eigenschappen van de vruchten heeft Klorane gekozen voor de olijfboom, die als sinds de Oudheid symbool staat voor bestendigheid en een lange levensduur.

Meer zien
KL_HAIR_NETTLE_Pictures_field_glove_2020 265x265

Brandnetel

De zuiverende, samentrekkende, ontstekingsremmende en revitaliserende eigenschappen van brandnetel zijn altijd al geroemd. De droge wortel van de brandnetel wordt door Klorane specifiek gebruikt voor vet haar.

Meer zien
kl_peony_active-ingredient_field_plant_2019 -40- 265x265

De pioenroos

Klorane heeft de Chinese pioenroos geselecteerd die in de traditionele geneeskunde wordt gebruikt om haar verzachtende eigenschappen, haar ontspannende geur en haar anti-irriterende eigenschappen, eigenschappen die wij wetenschappelijk hebben aangetoond.

Meer zien
kl_quinine_active-ingredient_field_plant_2020 -35- 265x265

De kinaboom

De kinaboom is een boom die oorspronkelijk uit Zuid-Amerika komt en in de 17e eeuw naar Europa werd gebracht. Kinine wordt geëxtraheerd uit de schors en wordt traditioneel gebruikt als tonicum en samentrekkend middel.

Meer zien
kl_citrus_actif_picture 265x265

De cederappel

De cederappels die wij onder de Corsicaanse zon verbouwen, hebben een zuiverende werking op haar dat snel vet wordt.

Meer zien

Ons verhaal

Een merk dat zijn tijd ver vooruit is

kl_brand-page_history_pharmacy_1961 472x592
In 1965 kocht de jonge apotheker met visie Pierre Fabre het Parijse laboratorium Klorane en luidde met zijn gamma zepen het tijdperk van de dermocosmetica in. Maar in 1966 deed hij pas echt zijn intrede in de Franse badkamers met zijn eerste kamilleshampoo, bedoeld om blond haar subliem mooi te maken. In 1967 volgden het Calendula babygamma en de Korenbloem make-up remover, twee baanbrekende uitvindingen die de positionering van het merk rond op planten geïnspireerde cosmetica bevestigden. In 1969 stelde Pierre Fabre het principe van 1 plant = 1 aanwijzing vast, dat ons vandaag nog steeds inspireert.
kl_brand-pages_history_1982 472x592
Sinds de jaren zeventig heeft Pierre Fabre octrooien patenten om niet enkel de plantaardige oorsprong van de producten te garanderen, maar ook de farmaceutische doeltreffendheid van het actieve bestanddeel. Een origineel en avant-gardistisch botanisch-farmaceutisch concept dat aanleiding gaf tot de beheersing van plantaardige en actieve bestanddelen, die enkele jaren later integraal deel ging uitmaken van de Pierre Fabre ® Green Mission ecologische/maatschappelijk verantwoordelijke aanpak. Deze keten van farmaceutische expertise staat borg voor een volledige traceerbaarheid van de actieve plantaardige ingrediënten, vanaf de oogst tot de verwerking in de Klorane huidverzorgingsproducten.
kl_logo-kbf_fr 472x208
Toen de milieuproblematiek op de voorgrond kwam te staan met de eerste Earth Summit in Rio in 1992, besloten Pierre Fabre en Klorane zich in te zetten voor het behoud en de bevordering van het botanisch erfgoed door het Klorane Instituut op te richten, nu de Klorane Botanical Foundation. Bescherming, exploratie en vorming zouden in de daaropvolgende 30 jaar meerdere uitingsvormen kennen als onderdeel van hun missie. Sinds 2018 toont het merk zijn ecologisch en maatschappelijk verantwoorde engagement in zijn nieuwe identiteit, " l'Âme botanique ", het resultaat van 50 jaar liefde en zorg voor Natuur en Mens.
PF_SITE_BOTANICAL_CONSERVATORY -8- 472x592
Terug naar boven