kl_oat_communication-visual_oglivy_2020 1920x882

ONZE PLANTEN Haver

Bekend om zijn vochtinbrengende, verzachtende en beschermende eigenschappen.

Alles over onze haver

Het is een van de favoriete actieve ingrediënten bij Klorane, met name vanwege zijn rijkdom aan koolhydraten, lipiden en vitaminen die het voorzien van hydraterende, verzachtende en beschermende eigenschappen.
kl_oat_active-ingredient_engraving_756x472px 472x756

VOORKEURSNAAM  Haver

GEBRUIKT DEEL  Haverzaailingen

BOTANISCHE NAAM  Avena sativa l.

GALENISCHE VORM  Hydrolycolisch korrelextract

INCI-NAAM Avena sativa l. sead

HERKOMST  Frankrijk

OOGST Het hele jaar door

PRODUCTIEKETEN Biologische landbouw

DE BIJZONDERHEDEN

Hoe ziet het eruit?

kl_oat_communication-visual_oglivy_2020 472x592
Avena sativa is alleen bekend in gekweekte vorm en werd waarschijnlijk rond 2500 v.C. in Midden- en Noord-Europa gedomesticeerd. JC.
kl_oat_active-ingredient_field_plant_2017 -5- 472x592
De eerste toepassingen in de kruidengeneeskunde komen uit de traditionele Indiase Ayurvedische geneeskunde.
kl_oat_active-ingredient_field_plant_2017 -9- 472x592
De vlokken worden gebruikt voor de bereiding van voedzame papjes om weer op krachten te komen. Ze worden ook geïnfuseerd om de eetlust te stimulerenen keelpijn te verzachten. Ze hebben ook een versterkende werking bij nerveuze vermoeidheid.
kl_oat_active-ingredient_field_plant_2017 -12- 472x592
De vlokken worden gebruikt voor de bereiding van voedzame papjes om weer op krachten te komen. Ze worden ook geïnfuseerd om de eetlust te stimulerenen keelpijn te verzachten. Ze hebben ook een versterkende werking bij nerveuze vermoeidheid.

DE WELDADIGE EIGENSCHAPPEN VAN HAVER

Waarom is het zo goed voor het haar?

De Romeinen en Grieken maakten al gebruik van de hydraterende voordelen van haver door erin te baden om hun beschadigde huid te voeden, te verzachten en te herstellen. Vandaag de dag wordt haver in cosmetica gebruikt vanwege zijn antioxiderende eigenschappen, dankzij de vitamine E die zich in de kiem bevindt en die het lichaam en de haarcellen beschermt.

Bij Klorane wordt het actieve bestanddeel zelf gewonnen in onze vestiging in Gaillac in het zuidwesten van Frankrijk. Via een milieuvriendleijk extractieproces dat de plant en het milieu respecteert, verkrijgen we een sterk geconcentreerde natuurlijk actief bestanddeel dat geschikt is voor alle haartypes, zelfs het meest kwetsbare haar. Havermelk brengt glans en soepelheid. Wij hebben het actieve bestanddeel onder dermatologische controle getest, zodat het geschikt is voor kinderen vanaf 3 jaar: missie volbracht voor zijn hoge pediatrische tolerantie!

  • <span class="ezstring-field">kl_hair_oat dry shampoo_picture_lifestyle_2020 367x460</span>
  • <span class="ezstring-field">kl_hair_oat_shampoo_conditioner_naturalisation_picture_2021 367x460</span>
  • <span class="ezstring-field">kl_oat_active-ingredient_field_plant_2017 -4- 367x460</span>

Een woordje van de expert

Aangezien haver een winterharde graansoort is die weinig water nodig heeft en weinig vatbaar is voor ziekten, oogsten wij de korrels wanneer ze volledig rijp zijn, om een maximale kwaliteit van de actieve bestanddelen, de flavonoïden, te garanderen.

Alexandre Panel
Alexandre PanelKlorane-botanicus

Biologische, circulaire landbouw op Franse bodem

Onze formules met havermelk zijn niet alleen afkomstig uit biologische en circulaire landbouw, ze zijn ook biologisch afbreekbaar. 

De biologisch geteelde haver, het actieve bestanddeel én het eindproduct worden geproduceerd binnen een straal van 48 kilometer, op onze eigen gronden in het zuidwesten van Frankrijk. Wij zetten ons dus in voor een systeem van circulaire economie door de draf van haverplanten na extractie als brandstof te hergebruiken voor een biomassaketel op onze productielocatie die instaat voor de cosmetische eindproducten. Onze formules zijn biologisch afbreekbaar volgens de OESO 301B-norm.

Droogshampoo: waar innovatie en eco-design samenkomen

Uw haar overal kunnen wassen in twee minuten, en dat zonder water: een praktische en ecologische revolutie!

Haver was een van de zorgvuldig gekozen plantaardige ingrediënten voor onze innovatieve droogshampoo, die tot 500 liter water per jaar bespaart als hij eenmaal per week wordt gebruikt. Geconfronteerd met de uitdagingen van morgen, engageert iedereen zich. U door een verantwoordelijke houding aan te nemen. Wij door ecologisch ontwikkelde producten te bedenken en ons hierbij laten inspireren door de actieve bestanddelen die uitzonderlijk geschikt zijn voor bepaalde behoeftes.

Botanical illustration Pack Oat

Wist u dat?

Volgens de legende werden de Schotten, die al haver gebruikten in hun dieet, afgesnauwd door de Engelsen. We kunnen de volgende definitie terugvinden in een beroemd Engels woordenboek uit 1755: " Haver: een graan dat de Schotten eten, maar de Engelsen alleen aan hun paarden geven. ” De Schotten zouden hebben geantwoord: " Dit is waarom Engeland zulke goede paarden heeft en Schotland zulke bewonderenswaardige mannen! "

Ontdek de lijn met BIO haver

Dit assortiment extra zachte producten met biologische haver maakt het haar van het hele gezin zacht, luchtig en soepel. Geschikt voor 3 jaar en ouder.

Meer informatie

Ontdek onze botanische actieve bestanddelen

Bij Klorane gebruiken we enkel het beste in de natuur om verzorgingsproducten te kunnen aanbieden voor iedereen.

kl_cornflower_active-ingredient_field_plant_2020-38- 265x265

Korenbloem

Centaurea cyanus, bekend als de korenbloem, is opgenomen in de Europese farmacopee vanwege zijn verzachtende en ontzwellende eigenschappen.

Meer zien
kl_calendula_active-ingredient_field_plant_2019 -42- 265x265

Calendula

Wij hebben Calendula gekozen om de zintuigen van de baby op natuurlijke wijze te laten ontwaken en om zijn delicate huid te verzorgen, dankzij de verzachtende eigenschappen.

Meer zien
kl_cupuacu_active-ingredient_field_plant_2019 -31- 265x265

Cupuaçu

Cupuaçu, gekweekt in het Amazonegebied, is een belangrijk actief bestanddeel in onze cosmetica. Er wordt een boter met een uitzonderlijke voedingswaarde uit gewonnen.

Meer zien
KL_HAIR_AQUATIC MINT_Picture_Field_2020 265x265

Watermunt

Watermunt staat bekend om zijn therapeutische en ontgiftende werking op de hoofdhuid.

Meer zien
kl_monoi-tamanu_ingredient_website_pim 265*265

Monoi

Onze Tahitiaanse monoi is een subtiele combinatie van twee planten van de Polynesische kust. Zijn unieke, sensuele en zachte geur is perfect om even bij weg te dromen.

Meer zien
kl_almond_ingredient_active_field -3- 265x265

Amandel

De door ons geselecteerde Prunus amygdalus dulcis-amandel is een concentraat van proteïnerijke aminozuren waarvan de weldadige eigenschappen de structuur van het haar versterken en zorgen voor zachtheid en glans.

Meer zien
kl_pomegranate_actif_picture 265x265

De granaatappel

De schillen van de met de hand geplukte granaatappels worden in de zon gedroogd om hun actieve bestanddelen te concentreren. Hieruit extraheren wij een gepatenteerd extract met fixerende eigenschappen.

Meer zien
KL_PHOTO_FLAX_FIELD_4_JULY2019 265x265

Vlas

Wij hebben lijnzaad geselecteerd vanwege zijn rijkdom aan slijmstoffen die het haar op natuurlijke wijze omhullen.

Meer zien
kl_mango_active-ingredient_stock_website_active-page -5- 265x265

Mango

Wij hebben mango geselecteerd vanwege zijn rijkdom aan vetzuren. Uit de pit extraheren onze experts een boter met zeer voedende eigenschappen die droog haar diep voedt.

Meer zien
kl_chamomile_active-ingredient_field_plant_2019 -64- 265x265

Kamille

We zijn fan van kamille vanwege het gele pigment in de bloemen dat blondmakende eigenschappen heeft.

Meer zien
kl_olive_ingredient_active_field -2- 265x265

De olijfboom

Omwille van de uitzonderlijke anti-ageing eigenschappen van de vruchten heeft Klorane gekozen voor de olijfboom, die als sinds de Oudheid symbool staat voor bestendigheid en een lange levensduur.

Meer zien
KL_HAIR_NETTLE_Pictures_field_glove_2020 265x265

Brandnetel

De zuiverende, samentrekkende, ontstekingsremmende en revitaliserende eigenschappen van brandnetel zijn altijd al geroemd. De droge wortel van de brandnetel wordt door Klorane specifiek gebruikt voor vet haar.

Meer zien
kl_peony_active-ingredient_field_plant_2019 -40- 265x265

De pioenroos

Klorane heeft de Chinese pioenroos geselecteerd die in de traditionele geneeskunde wordt gebruikt om haar verzachtende eigenschappen, haar ontspannende geur en haar anti-irriterende eigenschappen, eigenschappen die wij wetenschappelijk hebben aangetoond.

Meer zien
kl_quinine_active-ingredient_field_plant_2020 -35- 265x265

De kinaboom

De kinaboom is een boom die oorspronkelijk uit Zuid-Amerika komt en in de 17e eeuw naar Europa werd gebracht. Kinine wordt geëxtraheerd uit de schors en wordt traditioneel gebruikt als tonicum en samentrekkend middel.

Meer zien
kl_citrus_actif_picture 265x265

De cederappel

De cederappels die wij onder de Corsicaanse zon verbouwen, hebben een zuiverende werking op haar dat snel vet wordt.

Meer zien
Terug naar boven