kl_nettle_actif_picture 1920x882

ONZE PLANTEN Brandnetel

Bekend om zijn zuiverende en talgreducerende werking op vet haar.

Alles over onze brandnetels

De zuiverende, samentrekkende, ontstekingsremmende en revitaliserende eigenschappen van brandnetel zijn altijd al geroemd. De droge wortel van de brandnetel wordt door Klorane specifiek gebruikt voor vet haar.
kl_nettle_active-ingredient_engraving_756x472px 472x756

VOORKEURSNAAM  Brandnetel

GEBRUIKT DEEL  Wortel

BOTANISCHE NAAM  Urtica dioica

GALENISCHE VORM  Ethanolisch extract

INCI-NAAM Urtica dioica extract

HERKOMST   Polen

OOGST Herfst-winter

PRODUCTIEKETEN Biologische landbouw

DE BIJZONDERHEDEN

Hoe ziet het eruit?

kl_nettle_active-ingredient_stock_website_active-page -3- 472x592
De witte brandnetel of dovenetel is een kruidachtige plant uit de Urticaceae-familie. Afkomstig uit Europa en West-Azië past de plant zich aan alle soorten habitats, maar geeft de voorkeur aan vochtige gebieden.
kl_nettle_active-ingredient_stock_website_active-page -1- 472x592
Brandnetel is een belangrijke plant in de fytotherapie, waar het van oudsher wordt gebruikt om zijn vele geneeskrachtige eigenschappen. Prehistorische bevolkingsgroepen gebruikten brandnetels als groente, zoals spinazie.
KL_HAIR_NETTLE_Pictures_field_glove_2020 472x592
De brandnetel wordt 20 tot 200 cm hoog en tiert weeldering dankzij zijn wortelstokken. De plant is bedekt met lange brandharen (trichomen) en kleine zachte haartjes. We kunnen hem met de blote hand plukken zonder ons te prikken, door in de steel te knijpen en de vingers naar boven te bewegen. Het wordt al lang gebruikt in grootmoeders recepten, vanwege zijn adstringerende, reinigende en zuiverende eigenschappen. Het werkt ook voor huidkwaaltjes, zoals acne en eczeem. Brandnetelwortel is ook een uitstekend tonicum voor de hoofdhuid.

DE WELDADIGE EIGENSCHAPPEN VAN ONZE BRANDNETELS

Waarom is het zo goed voor vet haar?

Vet haar is vaak het gevolg van een te hoge talgproductie door de talgklieren als gevolg van een verstoord hormonaal evenwicht. Het probleem begint bij de hoofdhuid. 

Brandnetel heeft zuiverende werking die een  vloeipapier-effect  heeft op de hoofdhuid. Het respecteert de hoofdhuid en brengt haar weer in balans. De brandnetel wordt zonder gewasbeschermingsmiddelen geteeld om het ecosysteem van 120 levende soorten te beschermen. We hebben deze plant gekozen omdat zijn wortels een actief bestanddeel bevatten met talgafremmende eigenschappen, dat in staat is de talgproductie plaatselijk te beperken en ervoor te zorgen dat het haar minder snel vet wordt waardoor de wasbeurten langer kunnen worden uitgesteld.

  • <span class="ezstring-field">kl_hair_nettle 2 in 1 mask shampoo_naturalization_picture_2021 -5-</span>
  • <span class="ezstring-field">kl_nettle_active-ingredient_field_plant_2019 -3-</span>
  • <span class="ezstring-field">kl_hair_organic nettle shampoo_naturalization_400 ml_picture_2021 -2-</span>

Een woordje van de expert

" Voor onze droge shampoos, maar ook voor haar dat snel vet wordt, bestaat er een magisch actief bestanddeel: brandnetel. De talgreducerende eigenschappen zorgen voor soepel, onberispelijk en luchtig haar."

Alexandre Panel
Alexandre PanelKlorane-botanicus

EN VOOR DE PLANEET?

Onze verbintenissen

kl_nettle_active-ingredient_stock_website_active-page -2- 472x592

Maatschappelijk engagement

Onze brandnetels worden nu in Europa geteeld en wij werken eraan om de productie terug te brengen naar Anjou, Frankrijk, in een zo kort mogelijke keten " van de boerderij naar het haar ".
KL_HAIR_NETTLE 2 IN 1 MASK SHAMPOO_Picture_field_2020 472x592

Respect voor het milieu

De brandnetels in ons assortiment voor vet haar worden biologisch geteeld. Hun goed bewaakte en gecontroleerde productie garandeert de kwaliteit van de grondstof, zonder gebruik van pesticiden en andere elementen die het milieu verstoren.

Biologische landbouw

De brandnetel die we gebruiken wordt biologisch geteeld.

Het draagt het COSMOS-label. Het wordt geteeld zonder bestrijdingsmiddelen en andere stoffen die het milieu verstoren. Onze biologische brandnetels vereisen een speciaal klimaat. Onze brandnetels worden nu in Europa geteeld en wij werken eraan om de productie terug te brengen naar Anjou, Frankrijk, in een zo kort mogelijke keten " van de boerderij naar het haar ".

Een ecologisch verantwoorde lijn

Biologisch, traceerbaar, biologisch afbreekbaar, ecologisch verantwoord, ... Ons gamma heeft tal van troeven.

De shampoofles uit het assortiment met netel is gemaakt van 100% gerecycleerd en recycleerbaar plastic. Het doosje en het zakje van het 2-in-1 shampoomasker zijn 100% recycleerbaar. Het past dus perfect in onze ecologisch verantwoorde aanpak #savewater aangezien er voor de productie 40% minder water wordt gebruikt! 

KL_HAIR_NETTLE_PACKSHOT_ PLANT VISUAL_2020

Wist u dat?

Als u geprikt bent door een brandnetel, dan zal de natuur u kalmeren. U kunt de brandwonden verzachten door bladeren van de grote weegbree, munt, vlier, peterselie, klimop, zuring of heermoes op de huid te wrijven. U hoeft niet bang te zijn voor deze stekende planten, ze hebben ons namelijk zoveel te bieden.

Ontdek de lijn met BIO brandnetel

Een complete verzorgingslijn met biologische brandnetel, om de vette hoofdhuid langdurig te reinigen en overtollig talg te verminderen.

Meer informatie

Ontdek onze botanische actieve bestanddelen

Bij Klorane gebruiken we enkel het beste in de natuur om verzorgingsproducten te kunnen aanbieden voor iedereen.

kl_cornflower_active-ingredient_field_plant_2020-38- 265x265

Korenbloem

Centaurea cyanus, bekend als de korenbloem, is opgenomen in de Europese farmacopee vanwege zijn verzachtende en ontzwellende eigenschappen.

Meer zien
kl_calendula_active-ingredient_field_plant_2019 -42- 265x265

Calendula

Wij hebben Calendula gekozen om de zintuigen van de baby op natuurlijke wijze te laten ontwaken en om zijn delicate huid te verzorgen, dankzij de verzachtende eigenschappen.

Meer zien
kl_cupuacu_active-ingredient_field_plant_2019 -31- 265x265

Cupuaçu

Cupuaçu, gekweekt in het Amazonegebied, is een belangrijk actief bestanddeel in onze cosmetica. Er wordt een boter met een uitzonderlijke voedingswaarde uit gewonnen.

Meer zien
KL_HAIR_AQUATIC MINT_Picture_Field_2020 265x265

Watermunt

Watermunt staat bekend om zijn therapeutische en ontgiftende werking op de hoofdhuid.

Meer zien
kl_almond_ingredient_active_field -3- 265x265

Amandel

De door ons geselecteerde Prunus amygdalus dulcis-amandel is een concentraat van proteïnerijke aminozuren waarvan de weldadige eigenschappen de structuur van het haar versterken en zorgen voor zachtheid en glans.

Meer zien
kl_monoi-tamanu_ingredient_website_pim 265*265

Monoi

Onze Tahitiaanse monoi is een subtiele combinatie van twee planten van de Polynesische kust. Zijn unieke, sensuele en zachte geur is perfect om even bij weg te dromen.

Meer zien
kl_oat_active-ingredient_field_plant_2017 -9- 265x265

Haver

Het is een van de favoriete actieve ingrediënten bij Klorane, met name vanwege zijn rijkdom aan koolhydraten, lipiden en vitaminen die het voorzien van hydraterende, verzachtende en beschermende eigenschappen.

Meer zien
kl_pomegranate_actif_picture 265x265

De granaatappel

De schillen van de met de hand geplukte granaatappels worden in de zon gedroogd om hun actieve bestanddelen te concentreren. Hieruit extraheren wij een gepatenteerd extract met fixerende eigenschappen.

Meer zien
KL_PHOTO_FLAX_FIELD_4_JULY2019 265x265

Vlas

Wij hebben lijnzaad geselecteerd vanwege zijn rijkdom aan slijmstoffen die het haar op natuurlijke wijze omhullen.

Meer zien
kl_mango_active-ingredient_stock_website_active-page -5- 265x265

Mango

Wij hebben mango geselecteerd vanwege zijn rijkdom aan vetzuren. Uit de pit extraheren onze experts een boter met zeer voedende eigenschappen die droog haar diep voedt.

Meer zien
kl_chamomile_active-ingredient_field_plant_2019 -64- 265x265

Kamille

We zijn fan van kamille vanwege het gele pigment in de bloemen dat blondmakende eigenschappen heeft.

Meer zien
kl_olive_ingredient_active_field -2- 265x265

De olijfboom

Omwille van de uitzonderlijke anti-ageing eigenschappen van de vruchten heeft Klorane gekozen voor de olijfboom, die als sinds de Oudheid symbool staat voor bestendigheid en een lange levensduur.

Meer zien
kl_peony_active-ingredient_field_plant_2019 -40- 265x265

De pioenroos

Klorane heeft de Chinese pioenroos geselecteerd die in de traditionele geneeskunde wordt gebruikt om haar verzachtende eigenschappen, haar ontspannende geur en haar anti-irriterende eigenschappen, eigenschappen die wij wetenschappelijk hebben aangetoond.

Meer zien
kl_quinine_active-ingredient_field_plant_2020 -35- 265x265

De kinaboom

De kinaboom is een boom die oorspronkelijk uit Zuid-Amerika komt en in de 17e eeuw naar Europa werd gebracht. Kinine wordt geëxtraheerd uit de schors en wordt traditioneel gebruikt als tonicum en samentrekkend middel.

Meer zien
kl_citrus_actif_picture 265x265

De cederappel

De cederappels die wij onder de Corsicaanse zon verbouwen, hebben een zuiverende werking op haar dat snel vet wordt.

Meer zien
Terug naar boven