kl_hair_shampoo_naturalization_400 ml_range_picture_2021 1920x483

CONSCIOUS BEAUTY Wat houdt ecoconcept in?

Had u deze al in uw spel van 7 eco-en-nog-iets-families? Ecoverantwoordelijkheid, ecodesign, ecoburger, er is voor elk wat wils.

Hoe zit het met ecoconcept? U hoort dit woord overal, u hebt het op uw verpakking zien staan, of rechtstreeks op een product. Iedereen heeft het erover, alle merken scheppen erover op, maar wat betekent het eigenlijk?

kl_mag_change_picto_pointing-hand

 Uitleg

Ecoconcept betekent rekening houden met de impact van een product op het milieu: van de keuze van de grondstoffen tot het gewicht van de verpakking, via de fabricage en het vervoer tot in uw badkamer, alles wordt in het werk gesteld om de impact op onze planeet zoveel mogelijk te beperken.
Het betekent ook dat steeds natuurlijkere formules aangeboden worden, d.w.z. met een steeds groter aandeel van plantaardige, biologisch afbreekbare ingrediënten, en dat lokaal wordt ingekocht of bij leveranciers die voldoen aan de criteria van eerlijke handel.

Oplossing

Dankzij de Green Impact Index, een op maat gemaakt classificatiesysteem dat bij Pierre Fabre is opgezet, wordt de hele levensduur van een product onder de loep genomen: maatschappelijke en milieu-impact, niets ontgaat ons, en u ook niet, want deze aanpak garandeert een perfecte traceerbaarheid en transparantie.

 

LEES MEER

De verpakkingen van Klorane zijn op een droog dieet gezet: onze shampooflessen bestaan voor 100% uit gerecycleerd plastic, en onze douchegels hebben 33% van hun oorspronkelijke gewicht verloren. Dat is 7 ton plastic dat elk jaar niet gemaakt wordt, wat neerkomt op 17 ton CO2 die niet uitgestoten wordt. Dit maakt het makkelijker om te ademen!

  • <span class="ezstring-field">kl_calendula_active-ingredient_field_plant_2019 -31- 367x460</span>
  • <span class="ezstring-field">kl_recycling_still-image_cyrielle_square 367x460</span>
  • <span class="ezstring-field">kl_quinine_active-ingredient_field_plant_2020 -34- 367x460</span>
Terug naar boven