kl_peony_active-ingredient_field_plant_2019 -10- 1920x882

ONZE PLANTEN De pioenroos

Bekend om zijn verzachtende en anti-irriterende eigenschappen.

Alles over onze pioenrozen

Klorane heeft de Chinese pioenroos geselecteerd die in de traditionele geneeskunde wordt gebruikt om haar verzachtende eigenschappen, haar ontspannende geur en haar anti-irriterende eigenschappen, eigenschappen die wij wetenschappelijk hebben aangetoond.
kl_peony_active-ingredient_engraving_756x472px 472x756

VOORKEURSNAAM  Chinese pioenroos

GEBRUIKT DEEL  Wortel

BOTANISCHE NAAM  Paeonia lactiflora l.

GALENISCHE VORM  Ethanolisch extract

INCI-NAAM Paeonia lactiflora extract

HERKOMST 
China

OOGST Herfst

PRODUCTIEKETEN Biologische landbouw

DE BIJZONDERHEDEN

Hoe ziet het eruit?

KL_nos_plantes_pivoine_472x472
De Chinese pioenroos of Paeonia lactiflora is een kruidachtige, sterke plant met knolvormige wortels. Deze plant van de Paeoniaceae-familie is afkomstig uit Centraal- en Oost-Azië.
KL_nos_plantes_pivoine_472x592
Er zijn twee soorten pioenrozen: struikvormige pioenrozen met een houtachtige stam die tot 2 meter hoog kunnen worden en kruidachtige pioenrozen die elk jaar weer spektaculair tot bloei komen. Ze zijn er in verschillende maten, vormen en kleuren.
KL_nos_plantes_pivoine_472x592
De meeste pioenrozen die in tuinen worden gekweekt zijn hybriden van Paeonia lactiflora. In mei-juni verschijnen enkele kom- of bolvormige bloemen die een lichte geur verspreiden. Een pioenroos kan grillig zijn: het kan 2 tot 5 jaar duren voor de plant gaat tot bloei komt, maar als het eenmaal zo ver is dan zal hij steeds weer gaan bloeien.

DE WELDADIGE EIGENSCHAPPEN VAN ONZE PIOENROZEN

Waarom is het zo goed voor de geïrriteerde hoofdhuid?

Erfelijkheid speelt een belangrijke rol bij huidgevoeligheid, maar ook de levensstijl (stress, voeding, alcohol, roken, ongeschikte cosmetica) en de omgeving (uv-stralen, koude, hitte, wind, vervuiling) dragen in belangrijke mate bij tot een gevoelige huid. Pioenroos is een wondermiddel voor de gevoelige huid.

Daarom heeft Klorane gekozen voor de pioenroos Paeonia lactiflora, die van oudsher in de Chinese geneeskunde wordt gebruikt vanwege haar verzachtende werking op lichaam en geest. Ook de teelt verloopt op traditionele wijze: geen irrigatie of bestrijdingsmiddelen, maar wel veel geduld. Het duurt namelijk 5 jaar om te oogsten! Na de oogst worden de wortels gewassen, gekookt en geschild alvorens te worden gedroogd. Het extract wordt vervolgens in Gaillac, Frankrijk, geproduceerd met natuurlijke oplosmiddelen volgens een gepatenteerde Pierre Fabre-extractiemethode, zodat het al zijn voordelen behoudt.

  • <span class="ezstring-field">kl_hair_peony soothing sensitive scalp_naturalisation_picture_200 ml_400 ml_2021 -4-</span>
  • <span class="ezstring-field">kl_pivoine_367x460</span>
  • <span class="ezstring-field">kl_pivoine_367x460</span>

Een woordje van de expert

De pioenroos die in de verzorgingsproducten vervat zit, is afkomstig uit de door Klorane gecontroleerde teelt. Dit vormt geen bedreiging voor wilde pioenrozen. Met 100% pure weldadigheid voorop dus!

Alexandre Panel
Alexandre PanelKlorane-botanicus

EN VOOR DE PLANEET?

Onze verbintenissen

KL_nos_plantes_pivoine_472x592

Maatschappelijk engagement

De pioenroos is een bedreigde plantensoort. De Klorane Botanical Foundation heeft samengewerkt met het Botanisch Instituut van de Academie van Wetenschappen van Peking om deze bedreigde wilde pioenensoorten te redden.
KL_nos_plantes_pivoine_472x592

Respect voor het milieu

Het doel van dit wetenschappelijke programma, waarbij gebruik wordt gemaakt van plantaardige biotechnologieën en in vitro-teelt, is een methode te ontwikkelen waarmee wilde pioenen kunnen worden vermeerderd in aantal. Zo kan eventueel worden overwogen om deze planten in de toekomst opnieuw in het wild uit te zetten.

Een aanpak ten gunste van de biodiversiteit

Klorane komt de Chinese pioenrozen te hulp.

China is 's werelds grootste " kweker " van pioenrozen. Het aantal bedreigde plantensoorten, waaronder heel wat variëteiten wilde pioenrozen, neemt echter alsmaar toe De Klorane Botanical Foundation heeft daarom haar krachten gebundeld met het Botanisch Instituut van de Academie van Wetenschappen van Peking in een driejarig programma om deze bedreigde plantsoorten te beschermen. En met als doel ze in hun natuurlijke habitat te herintroduceren.

KL_PEONY_middle

Wist u dat?

“ Paeonia lactiflora werd in Frankrijk geïntroduceerd tijdens het Eerste Keizerrijk, toen de keizer van China een collectie schonk aan keizerin Josephine. Na verloop van tijd heeft de pioenroos zich ontpopt tot een echt icoon, dat een ware een ‘ pioenroosmanie ’ teweegbracht, en dit in het bijzonder in de 19e eeuw onder schilders en collectors. ”

Ontdek de lijn met BIO pioenrozen

Een assortiment haar- en lichaamsverzorgingsproducten met BIO pioenroos om het ongemak van een zeer gevoelige huid en geïrriteerde hoofdhuid te kalmeren en te verlichten.

Meer informatie

Ontdek onze botanische actieve bestanddelen

Bij Klorane gebruiken we enkel het beste in de natuur om verzorgingsproducten te kunnen aanbieden voor iedereen.

kl_cornflower_active-ingredient_field_plant_2020-38- 265x265

Korenbloem

Centaurea cyanus, bekend als de korenbloem, is opgenomen in de Europese farmacopee vanwege zijn verzachtende en ontzwellende eigenschappen.

Meer zien
kl_calendula_active-ingredient_field_plant_2019 -42- 265x265

Calendula

Wij hebben Calendula gekozen om de zintuigen van de baby op natuurlijke wijze te laten ontwaken en om zijn delicate huid te verzorgen, dankzij de verzachtende eigenschappen.

Meer zien
kl_cupuacu_active-ingredient_field_plant_2019 -31- 265x265

Cupuaçu

Cupuaçu, gekweekt in het Amazonegebied, is een belangrijk actief bestanddeel in onze cosmetica. Er wordt een boter met een uitzonderlijke voedingswaarde uit gewonnen.

Meer zien
KL_HAIR_AQUATIC MINT_Picture_Field_2020 265x265

Watermunt

Watermunt staat bekend om zijn therapeutische en ontgiftende werking op de hoofdhuid.

Meer zien
kl_monoi-tamanu_ingredient_website_pim 265*265

Monoi

Onze Tahitiaanse monoi is een subtiele combinatie van twee planten van de Polynesische kust. Zijn unieke, sensuele en zachte geur is perfect om even bij weg te dromen.

Meer zien
kl_almond_ingredient_active_field -3- 265x265

Amandel

De door ons geselecteerde Prunus amygdalus dulcis-amandel is een concentraat van proteïnerijke aminozuren waarvan de weldadige eigenschappen de structuur van het haar versterken en zorgen voor zachtheid en glans.

Meer zien
kl_oat_active-ingredient_field_plant_2017 -9- 265x265

Haver

Het is een van de favoriete actieve ingrediënten bij Klorane, met name vanwege zijn rijkdom aan koolhydraten, lipiden en vitaminen die het voorzien van hydraterende, verzachtende en beschermende eigenschappen.

Meer zien
kl_pomegranate_actif_picture 265x265

De granaatappel

De schillen van de met de hand geplukte granaatappels worden in de zon gedroogd om hun actieve bestanddelen te concentreren. Hieruit extraheren wij een gepatenteerd extract met fixerende eigenschappen.

Meer zien
KL_PHOTO_FLAX_FIELD_4_JULY2019 265x265

Vlas

Wij hebben lijnzaad geselecteerd vanwege zijn rijkdom aan slijmstoffen die het haar op natuurlijke wijze omhullen.

Meer zien
kl_mango_active-ingredient_stock_website_active-page -5- 265x265

Mango

Wij hebben mango geselecteerd vanwege zijn rijkdom aan vetzuren. Uit de pit extraheren onze experts een boter met zeer voedende eigenschappen die droog haar diep voedt.

Meer zien
kl_chamomile_active-ingredient_field_plant_2019 -64- 265x265

Kamille

We zijn fan van kamille vanwege het gele pigment in de bloemen dat blondmakende eigenschappen heeft.

Meer zien
kl_olive_ingredient_active_field -2- 265x265

De olijfboom

Omwille van de uitzonderlijke anti-ageing eigenschappen van de vruchten heeft Klorane gekozen voor de olijfboom, die als sinds de Oudheid symbool staat voor bestendigheid en een lange levensduur.

Meer zien
KL_HAIR_NETTLE_Pictures_field_glove_2020 265x265

Brandnetel

De zuiverende, samentrekkende, ontstekingsremmende en revitaliserende eigenschappen van brandnetel zijn altijd al geroemd. De droge wortel van de brandnetel wordt door Klorane specifiek gebruikt voor vet haar.

Meer zien
kl_quinine_active-ingredient_field_plant_2020 -35- 265x265

De kinaboom

De kinaboom is een boom die oorspronkelijk uit Zuid-Amerika komt en in de 17e eeuw naar Europa werd gebracht. Kinine wordt geëxtraheerd uit de schors en wordt traditioneel gebruikt als tonicum en samentrekkend middel.

Meer zien
kl_citrus_actif_picture 265x265

De cederappel

De cederappels die wij onder de Corsicaanse zon verbouwen, hebben een zuiverende werking op haar dat snel vet wordt.

Meer zien
Terug naar boven