kl_cornflower_active-ingredient_field_plant_2020-38- 1920x882

ONZE PLANTEN Korenbloem

Erkend om zijn verzachtende eigenschappen

Alles over onze korenbloemen

Centaurea cyanus, bekend als de korenbloem, is opgenomen in de Europese farmacopee vanwege zijn verzachtende en ontzwellende eigenschappen. Voor onze geliefde blauwe bloem telen, oogsten en verwerken wij het actieve bestanddeel in een korte " Farm to Face "-keten of met andere woorden " van het veld naar de huid ". Het voordeel van deze manier van werken? Een minimale ecologische voetafdruk, optimale traceerbaarheid en perfecte controle van de productkwaliteit!
kl_cornflower_active-ingredient_engraving_756x472px 472x756

VOORKEURSNAAM  Korenbloem

GEBRUIKT DEEL  De hele plant

BOTANISCHE NAAM  Centaurea cyanus

GALENISCHE VORM  Geïnfuseerd water dat later wordt gedestilleerd

INCI-NAAM Centaurea cyanus-bloem 

HERKOMST  Frankrijk

OOGST Zomer

PRODUCTIEKETEN Biologische landbouw in korte keten

DE BIJZONDERHEDEN

Hoe ziet het eruit?

kl_cornflower_active-ingredient_field_plant_2020-23- 472x592
De plant heeft lange, smalle stengels met ranke bladeren en prachtige bloemen, die variëren van blauw en roze tot paars.
kl_cornflower_active-ingredient_field_plant_2020-7- 472x592
Hij wordt ook wel " wilde korenbloem " genoemd omdat hij vaak in het wild groeiend op wintergraanvelden wordt aangetroffen.
kl_cornflower_active-ingredient_field_plant_2020-38- 472x592
Om deze bedreigde bloem te redden, zijn actieprogramma's opgezet in verschillende regio's van Frankrijk, waaronder de Tarn, de bakermat van de Klorane.
KL_FACE CARE_CORNFLOWER_picture_Flowers_2020 472x592
De korenbloem is opgenomen in de Europese farmacopee vanwege zijn verzachtende eigenschappen. Van oudsher staat de plant bekend om zijn ontzwellende eigenschappen en de werking die donkere kringen tegengaat.

DE WELDADIGE EIGENSCHAPPEN VAN DE KORENBLOEM

Waarom is het zo goed voor ons?

Korenbloemwater of hydrolaat werd voorgeschreven als oogdruppel voor oog- en ooglidirritatie en ter bestrijding van bindvliesontsteking. Het is ook aangewezen bij ontstekingen van de huid en de slijmvliezen. Het is toch niet meer dan logisch dan om het uit te roepen tot hét ingrediënt bij uitstek voor een zone zo delicaat als de oogcontour?

Meneer Pierre Fabre was geïnteresseerd in deze eigenschappen voor cosmetisch gebruik. Onze botanische experts selecteerden de variëteit 'Blue Boy’, die de vereisten inzake productiviteit combineert met de rijkdom van het actieve bestanddeel voor het eindproduct: het is deze variëteit die wordt gebruikt in de producten en verzorgingsproducten van de Laboratoires Klorane. Bovendien zorgt de teelt van korenbloemen volgens de principes van de biologische landbouw ervoor dat de verzachtende en ontzwellende eigenschappen behouden blijven. De bloemen worden zorgvuldig geoogst wanneer ze in volle bloei zijn en ze vol actieve moleculen zitten. 

Onze fabriek in Gaillac, Frankrijk, bevindt zich op enkele meters van de korenbloemvelden en maakt gebruik van infusie- en distillatieprocessen die de eigenschappen van de plantmoleculen optimaliseren en tegelijk het milieu zo weinig mogelijk belasten. Het gebruikte oplosmiddel kan niet groener zijn: het is water! Dit BIO bloemenwater, dat ter plaatse wordt gewonnen, is het belangrijkste ingrediënt van onze hydraterende en ontspannende gezichtsverzorgingsproducten. Het beste van het beste voor een veilig en doeltreffend verzorgingsgamma!

  • <span class="ezstring-field">kl_cornflower_active-ingredient_field_plant_2020-11-</span>
  • <span class="ezstring-field">Sources_Bleuet-Klorane_Bleuets_30102020_8 dossier--Metrage--Jpg-champs bleuet-png 367x460</span>
  • <span class="ezstring-field">kl_cornflower_active-ingredient_field_plant_2020-39- 367x460</span>

Een woordje van de expert

Sinds 1967 gebruiken wij korenbloemen, een plant die even mooi als doeltreffend is. De plant wordt in zijn geheel afgesneden en vervolgens met de hand geplukt om bloemenwater te verkrijgen dat veilig is en bekend staat om zijn verzachtende eigenschappen...

Alexandre Panel
Alexandre PanelKlorane-botanicus

EN VOOR DE PLANEET?

Onze verbintenissen

kl_cornflower_active-ingredient_field_plant_2020-9- 472x592

Sociaal engagement

Terwijl het maaien mechanisch gebeurt, wordt het oogsten manueel uitgevoerd door seizoenarbeiders in sociale tewerkstelling.
kl_cornflower_active-ingredient_field_plant_2020-15- 472x592

Respect voor het milieu

De extractie vindt plaats in Gaillac, Frankrijk, op 50 meter van de velden! Het principe: een gedistilleerd water van biologische korenbloemen met COSMOS-certificaat produceren. Het gedistilleerde water van biologische korenbloem wordt vervolgens naar onze site in Soual, 48 kilometer verderop, gestuurd om in de formule te worden verwerkt.
KL_ CORNFLOWER_ WATER CREAM_TEXTURE png

Wist u dat?

De korenbloem werd vroeger ook wel ‘barbeau’ genoemd en vormt de inspiratiebron voor het siermotief “ au bareau ” (met korenbloemen) of van de " barbeaux " (bloemenslingers). Het was een zeer geliefd motief op porseleinen of aardewerken serviezen, vooral bij de fabrieken van Sèvres of Doornik, en was geliefd bij koningin Marie-Antoinette.

Ontdek de lijn met BIO korenbloem

Een assortiment gezichtsverzorgingsproducten met BIO korenbloem en hyaluronzuur, voor een gehydrateerde huid die klaar is om de dag goed van start te gaan.

Meer informatie

Ontdek onze botanische actieve bestanddelen

Bij Klorane gebruiken we enkel het beste in de natuur om verzorgingsproducten te kunnen aanbieden voor iedereen.

kl_calendula_active-ingredient_field_plant_2019 -42- 265x265

Calendula

Wij hebben Calendula gekozen om de zintuigen van de baby op natuurlijke wijze te laten ontwaken en om zijn delicate huid te verzorgen, dankzij de verzachtende eigenschappen.

Meer zien
kl_cupuacu_active-ingredient_field_plant_2019 -31- 265x265

Cupuaçu

Cupuaçu, gekweekt in het Amazonegebied, is een belangrijk actief bestanddeel in onze cosmetica. Er wordt een boter met een uitzonderlijke voedingswaarde uit gewonnen.

Meer zien
KL_HAIR_AQUATIC MINT_Picture_Field_2020 265x265

Watermunt

Watermunt staat bekend om zijn therapeutische en ontgiftende werking op de hoofdhuid.

Meer zien
kl_monoi-tamanu_ingredient_website_pim 265*265

Monoi

Onze Tahitiaanse monoi is een subtiele combinatie van twee planten van de Polynesische kust. Zijn unieke, sensuele en zachte geur is perfect om even bij weg te dromen.

Meer zien
kl_almond_ingredient_active_field -3- 265x265

Amandel

De door ons geselecteerde Prunus amygdalus dulcis-amandel is een concentraat van proteïnerijke aminozuren waarvan de weldadige eigenschappen de structuur van het haar versterken en zorgen voor zachtheid en glans.

Meer zien
kl_oat_active-ingredient_field_plant_2017 -9- 265x265

Haver

Het is een van de favoriete actieve ingrediënten bij Klorane, met name vanwege zijn rijkdom aan koolhydraten, lipiden en vitaminen die het voorzien van hydraterende, verzachtende en beschermende eigenschappen.

Meer zien
kl_pomegranate_actif_picture 265x265

De granaatappel

De schillen van de met de hand geplukte granaatappels worden in de zon gedroogd om hun actieve bestanddelen te concentreren. Hieruit extraheren wij een gepatenteerd extract met fixerende eigenschappen.

Meer zien
KL_PHOTO_FLAX_FIELD_4_JULY2019 265x265

Vlas

Wij hebben lijnzaad geselecteerd vanwege zijn rijkdom aan slijmstoffen die het haar op natuurlijke wijze omhullen.

Meer zien
kl_mango_active-ingredient_stock_website_active-page -5- 265x265

Mango

Wij hebben mango geselecteerd vanwege zijn rijkdom aan vetzuren. Uit de pit extraheren onze experts een boter met zeer voedende eigenschappen die droog haar diep voedt.

Meer zien
kl_chamomile_active-ingredient_field_plant_2019 -64- 265x265

Kamille

We zijn fan van kamille vanwege het gele pigment in de bloemen dat blondmakende eigenschappen heeft.

Meer zien
kl_olive_ingredient_active_field -2- 265x265

De olijfboom

Omwille van de uitzonderlijke anti-ageing eigenschappen van de vruchten heeft Klorane gekozen voor de olijfboom, die als sinds de Oudheid symbool staat voor bestendigheid en een lange levensduur.

Meer zien
KL_HAIR_NETTLE_Pictures_field_glove_2020 265x265

Brandnetel

De zuiverende, samentrekkende, ontstekingsremmende en revitaliserende eigenschappen van brandnetel zijn altijd al geroemd. De droge wortel van de brandnetel wordt door Klorane specifiek gebruikt voor vet haar.

Meer zien
kl_peony_active-ingredient_field_plant_2019 -40- 265x265

De pioenroos

Klorane heeft de Chinese pioenroos geselecteerd die in de traditionele geneeskunde wordt gebruikt om haar verzachtende eigenschappen, haar ontspannende geur en haar anti-irriterende eigenschappen, eigenschappen die wij wetenschappelijk hebben aangetoond.

Meer zien
kl_quinine_active-ingredient_field_plant_2020 -35- 265x265

De kinaboom

De kinaboom is een boom die oorspronkelijk uit Zuid-Amerika komt en in de 17e eeuw naar Europa werd gebracht. Kinine wordt geëxtraheerd uit de schors en wordt traditioneel gebruikt als tonicum en samentrekkend middel.

Meer zien
kl_citrus_actif_picture 265x265

De cederappel

De cederappels die wij onder de Corsicaanse zon verbouwen, hebben een zuiverende werking op haar dat snel vet wordt.

Meer zien
Terug naar boven