kl_mango_active-ingredient_stock_website_active-page -2- 1920x882

ONZE PLANTEN Mango

Staat bekend om zijn voedende en vochtinbrengende werking op droog haar.

Alles over onze mango's

Wij hebben mango geselecteerd vanwege zijn rijkdom aan vetzuren. Uit de pit extraheren onze experts een boter met zeer voedende eigenschappen die droog haar diep voedt.

VOORKEURSNAAM  Mango

GEBRUIKT DEEL  Amandel

BOTANISCHE NAAM  Mangifera indica l.

GALENISCHE VORM  Boter geëxtraheerd uit amandel

INCI-NAAM Mangifera indica l. boter

HERKOMST  India

OOGST Het hele jaar door

PRODUCTIEKETEN Bijproduct

DE BIJZONDERHEDEN

Hoe ziet het eruit?

kl_mango_active-ingredient_stock_website_active-page -4- 472x592
De mangoboom is een heilige boom uit Azië die van oudsher wordt gebruikt vanwege zijn voedende eigenschappen. Hij wordt al 4000 jaar geteeld en heeft zich snel over de wereld verspreid.
kl_mango_active-ingredient_stock_website_active-page -5- 472x592
De vrucht wordt ook wel " steenvrucht " genoemd: in de botanie zijn dit vlezige vruchten met een pit, zoals kersen, abrikozen of olijven. Mango's hebben een gladde, dunne schil en zijn groen, geel of scharlakenrood van kleur, afhankelijk van de blootstelling aan de zon en de variëteit.
kl_hair_mango_picture_active ingredients_2020_img17 472x592
De mango bevat een grote, platte pit die op zijn beurt een enkele pit bevat van 4-7 cm lang. Deze kostbare amandel bevat een boter die bijzonder rijk is aan vetzuren en bekend staan om zijn heilzame werking.
kl_mango_active-ingredient_stock_website_active-page -6- 472x592
De fruitboom houdt van een zonnige, vochtige en warme omgeving en groeit overvloedig in tropische, laaggelegen gebieden, criteria waar het Caribisch gebied perfect aan voldoet.

DE WELDADIGE EIGENSCHAPPEN VAN ONZE MANGO'S

Waarom is het zo goed voor droog haar?

De mangoboter die uit de pit wordt geëxtraheerd is zeer rijk is aan vetzuren met uitzonderlijke voedende eigenschappen. Na het verzamelen van de mangopulp zal Klorane de pitten recupereren en in de zon drogen. De mango heeft een zeer laag smeltpunt van 35°C waardoor we met behulp van koude druk, een mechanische extractiemethode, de boter met hoge voedingswaarde verkrijgen. 

De extractie gebeurt zonder water of oplosmiddelen, zodat we kunnen profiteren van een maximum aan goede, niet-gedenatureerde vetzuren. Door de samenstelling met oliezuur en stearine is mangoboter perfect geschikt voor haarverzorging. Tenslotte gaan de deskundigen over tot de koude persing, de filtratie en de fysieke raffinage door vacuüm ontgeuring en ontkleuring met behulp van bleekaarde met diatomeeën.

  • <span class="ezstring-field">KL_PHOTO_MANGO_FRUIT_DETAIL_July2018 367x460</span>
  • <span class="ezstring-field">kl_mango_hair_lifestyle_applications 367x460</span>
  • <span class="ezstring-field">kl_mango_lifestyle_patrice_2021 -33- 367x460</span>

Een woordje van de expert

De kracht van mango schuilt ook in de heerlijk geurende en smeltende textuur die we bekomen in onze formules. Deze verzorging verstrekt de hydrolipidenfilm voorziet het haar van de nodige dosis voedende bestanddelen en omhult het haar zodanig dat het straalt met herwonnen glans en vitaliteit.

Alexandre Panel
Alexandre PanelKlorane-botanicus

EN VOOR DE PLANEET?

Onze verbintenissen

kl_mango_active-ingredient_stock_website_active-page -3- 472x592

Maatschappelijk engagement

Klorane innoveert door wat vroeger als afval werd beschouwd te weer op te waarderen: de pitten worden koud geperst om er een zeer voedzame boter uit te halen. Een verantwoorde hulpbron die ook extra inkomsten biedt voor lokale gemeenschappen.
kl_mango_lifestyle_audrey_2021_square 472x592

Respect voor het milieu

Deze vaste shampoo combineert mango met Klorane's eco-verantwoordelijke inzet en zorgt ervoor dat per jaar zo’n 98% water kan worden bespaard.

Opwaardering van mangopitten

Klorane hergebruikt de mangopitten die normaal gezien worden weggegooid in de haarverzorgingsformules

Mango's worden in de tropen gekweekt voor hun heerlijke vruchtvlees en worden geplukt wanneer ze rijp zijn. Klorane innoveert door gebruik te maken van de pit die normaal gezien wordt weggegooid. D pit wordt daarna koud geperst om er een zeer voedzame boter uit te halen. Het is een " win-win "-situatie: een verantwoorde hulpbron én extra inkomens voor lokale gemeenschappen.

Innovatie en eco-design komen samen in de vaste shampoo met mango

Vaste shampoo vormt een innovatief en milieuverantwoord gebaar dat deel uitmaakt van verschillende ingrediëntengamma's van Klorane.

Mango leent zich perfect voor de formulering van onze vaste shampoo. Er is 10 liter water nodig om met vloeibare shampoo te wassen, tegenover gemiddeld 0,15 liter voor vaste shampoo. En dan hebben we het nog niet eens over het water dat nodig is om de verpakking te maken: onze vaste shampoo heeft een minimalistische en recycleerbare verpakking waarvoor 94% minder verpakking nodig is. 

 

mangue fruit cmyk-png

Wist u dat?

Volgens boeddhistische teksten kreeg Boeddha van een courtisane een mangoboomgaard om in de schaduw van de grote bladeren te kunnen mediteren. Sindsdien is het planten van een mangoboom een daad van wijsheid en geloof, het wordt beschouwd als een teken van trouw aan Boeddha.

Ontdek de lijn met Mango

Een zeer voedende haarverzorgingslijn met mango voor droog haar om het haar vanaf het eerste gebruik te voeden, weer te laten glanzen en comfortabel te laten aanvoelen. 

Meer informatie

Ontdek onze botanische actieve bestanddelen

Bij Klorane gebruiken we enkel het beste in de natuur om verzorgingsproducten te kunnen aanbieden voor iedereen.

kl_cornflower_active-ingredient_field_plant_2020-38- 265x265

Korenbloem

Centaurea cyanus, bekend als de korenbloem, is opgenomen in de Europese farmacopee vanwege zijn verzachtende en ontzwellende eigenschappen.

Meer zien
kl_calendula_active-ingredient_field_plant_2019 -42- 265x265

Calendula

Wij hebben Calendula gekozen om de zintuigen van de baby op natuurlijke wijze te laten ontwaken en om zijn delicate huid te verzorgen, dankzij de verzachtende eigenschappen.

Meer zien
kl_cupuacu_active-ingredient_field_plant_2019 -31- 265x265

Cupuaçu

Cupuaçu, gekweekt in het Amazonegebied, is een belangrijk actief bestanddeel in onze cosmetica. Er wordt een boter met een uitzonderlijke voedingswaarde uit gewonnen.

Meer zien
KL_HAIR_AQUATIC MINT_Picture_Field_2020 265x265

Watermunt

Watermunt staat bekend om zijn therapeutische en ontgiftende werking op de hoofdhuid.

Meer zien
kl_monoi-tamanu_ingredient_website_pim 265*265

Monoi

Onze Tahitiaanse monoi is een subtiele combinatie van twee planten van de Polynesische kust. Zijn unieke, sensuele en zachte geur is perfect om even bij weg te dromen.

Meer zien
kl_almond_ingredient_active_field -3- 265x265

Amandel

De door ons geselecteerde Prunus amygdalus dulcis-amandel is een concentraat van proteïnerijke aminozuren waarvan de weldadige eigenschappen de structuur van het haar versterken en zorgen voor zachtheid en glans.

Meer zien
kl_oat_active-ingredient_field_plant_2017 -9- 265x265

Haver

Het is een van de favoriete actieve ingrediënten bij Klorane, met name vanwege zijn rijkdom aan koolhydraten, lipiden en vitaminen die het voorzien van hydraterende, verzachtende en beschermende eigenschappen.

Meer zien
kl_pomegranate_actif_picture 265x265

De granaatappel

De schillen van de met de hand geplukte granaatappels worden in de zon gedroogd om hun actieve bestanddelen te concentreren. Hieruit extraheren wij een gepatenteerd extract met fixerende eigenschappen.

Meer zien
KL_PHOTO_FLAX_FIELD_4_JULY2019 265x265

Vlas

Wij hebben lijnzaad geselecteerd vanwege zijn rijkdom aan slijmstoffen die het haar op natuurlijke wijze omhullen.

Meer zien
kl_chamomile_active-ingredient_field_plant_2019 -64- 265x265

Kamille

We zijn fan van kamille vanwege het gele pigment in de bloemen dat blondmakende eigenschappen heeft.

Meer zien
kl_olive_ingredient_active_field -2- 265x265

De olijfboom

Omwille van de uitzonderlijke anti-ageing eigenschappen van de vruchten heeft Klorane gekozen voor de olijfboom, die als sinds de Oudheid symbool staat voor bestendigheid en een lange levensduur.

Meer zien
KL_HAIR_NETTLE_Pictures_field_glove_2020 265x265

Brandnetel

De zuiverende, samentrekkende, ontstekingsremmende en revitaliserende eigenschappen van brandnetel zijn altijd al geroemd. De droge wortel van de brandnetel wordt door Klorane specifiek gebruikt voor vet haar.

Meer zien
kl_peony_active-ingredient_field_plant_2019 -40- 265x265

De pioenroos

Klorane heeft de Chinese pioenroos geselecteerd die in de traditionele geneeskunde wordt gebruikt om haar verzachtende eigenschappen, haar ontspannende geur en haar anti-irriterende eigenschappen, eigenschappen die wij wetenschappelijk hebben aangetoond.

Meer zien
kl_quinine_active-ingredient_field_plant_2020 -35- 265x265

De kinaboom

De kinaboom is een boom die oorspronkelijk uit Zuid-Amerika komt en in de 17e eeuw naar Europa werd gebracht. Kinine wordt geëxtraheerd uit de schors en wordt traditioneel gebruikt als tonicum en samentrekkend middel.

Meer zien
kl_citrus_actif_picture 265x265

De cederappel

De cederappels die wij onder de Corsicaanse zon verbouwen, hebben een zuiverende werking op haar dat snel vet wordt.

Meer zien
Terug naar boven