kl_olive_actif_picture 1920x882

ONZE PLANTEN De Olijfboom

Erkend om zijn anti-ageing werking op het haar.

Alles over onze olijfbomen

Omwille van de uitzonderlijke anti-ageing eigenschappen van de vruchten heeft Klorane gekozen voor de olijfboom, die als sinds de Oudheid symbool staat voor bestendigheid en een lange levensduur.
kl_olive_active-ingredient_engraving_756x472px 472x756

VOORKEURSNAAM  Olijfboom

GEBRUIKT DEEL  Vrucht

BOTANISCHE NAAM  Olea europaea l.

GALENISCHE VORM  Waterig extract

INCI-NAAM Olea europaea l. fruit

HERKOMST 
Griekenland

OOGST november tot februari

PRODUCTIEKETEN Biologische landbouw

DE BIJZONDERHEDEN

Hoe ziet het eruit?

kl_olive_actif_picture 472x592
De olijfboom is een lid van de Oleaceae-familie. Het is een van de meest herkenbare fruitbomen, zowel door zijn ouderdom als door zijn karakteristieke twijgachtige uiterlijk.
kl_olive_ingredient_active_field -2- 472x592
Een knoestige stam als een wijnstok. Hard, compact hout. Ovale, langwerpige bladeren die aan de randen gekruld zijn en onderling van kleur verschillen. Kleine, witte bloemen aan de bladaanzet. En natuurlijk de olijf, met zijn waterdichte omhulsel.
kl_olive_ingredient_active_field -3- 472x592
De olijfboom overleeft dankzij de bladeren, die de plant helpen te acclimatiseren in een dorre omgeving. Als het regent, zetten ze uit om water op te slaan. Bij droogte zullen ze zich terugtrekken om de fotosyntheseactiviteit te blokkeren, ten koste van de vrucht. Deze fruitboom zou meer dan 14.000 jaar geleden in zijn wilde vorm zijn verschenen in Anatolië, waar vandaag nog immense wouden van wilde olijfbomen bestaan. De verspreiding van de olijfboom houdt verband met het mediterrane klimaat.

DE WELDADIGE EIGENSCHAPPEN VAN ONZE OLIJFBOOM

Waarom is het zo goed voor het haar?

Haar heeft ook te lijden onder de effecten van de tijd. Ze verliezen hun vitaliteit en consistentie, ze worden dof en zacht. Als ze hun substantie verliezen, zijn ze zwakker en minder bestand tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Ze hebben nood aan een doelgerichte haarverzorging met een anti-ageing werking. 

Wij hebben de Koroneiki-olijf uit de Peloponnesos in Griekenland geselecteerd om het groene goud te extraheren: een echt concentraat met antioxiderende eigenschappen, voor langdurig dik haar. De anti-ageing werking voor dik en vitaal haar is bewezen: het haar dat door de tijd verzwakt is, ziet er weer vol en vitaal uit. Een echt elixir van mythische jeugd!

  • <span class="ezstring-field">kl_olive_actif_picture 367x460</span>
  • <span class="ezstring-field">kl_olive_ingredient_active_field -2- 367x460</span>
  • <span class="ezstring-field">kl_olive_lifestyle_patrice_2021 -6-</span>

Een woordje van de expert

Dankzij het gehalte aan voedingsstoffen, oligo-elementen en antioxidanten regenereert het Koroneiki-olijfwater fijn haar dat door de tijd verzwakt is. Het geeft het haar meer textuur en volume.

Alexandre Panel
Alexandre PanelKlorane-botanicus

EN VOOR DE PLANEET?

Onze verbintenissen

kl_olive_ingredient_active_field -1- 472x592

Maatschappelijk engagement

Na verschrikkelijke branden in 2007 heeft de Klorane Botanical Foundation zich ertoe verbonden 10.000 olijfbomen te herplanten in het westelijke deel van de Peloponnesos, waar het Klorane-olijfextract wordt gewonnen.
Klorane_Banner_Resized_0917_Olive-1 472x592

Respect voor het milieu

In 2014 werden de eerste olijven geoogst: de as maakte plaats voor een nieuwe generatie olijfbomen waarvan de olijfolie 100% biologisch is en zeer gewaardeerd wordt door de lokale bevolking.
KLORANE_OLIVIER _RVB-png

Wist u dat?

Achter de olijfboom gaat meer dan één mythe schuil! Terwijl het machtigste wapen van Hercules een knots zou zijn die uit de stam is gesneden, is de staak waarmee Odysseus, de held uit Homerus’ ‘Odyssee’, het oog van de cycloop doorboort, ook uit een olijfboom gesneden. Een symbool van wijsheid en kracht.

Ontdek onze BIO olijfboom verzorgingsproducten

Ontdek onze BIO olijfboom verzorgingsproducten

De routine om haar dat door de tijd verzwakt en uitgedund is, weer volumineus en dik te maken

Meer informatie

Ontdek onze botanische actieve bestanddelen

Bij Klorane gebruiken we enkel het beste in de natuur om verzorgingsproducten te kunnen aanbieden voor iedereen.

kl_cornflower_active-ingredient_field_plant_2020-38- 265x265

Korenbloem

Centaurea cyanus, bekend als de korenbloem, is opgenomen in de Europese farmacopee vanwege zijn verzachtende en ontzwellende eigenschappen.

Meer zien
kl_calendula_active-ingredient_field_plant_2019 -42- 265x265

Calendula

Wij hebben Calendula gekozen om de zintuigen van de baby op natuurlijke wijze te laten ontwaken en om zijn delicate huid te verzorgen, dankzij de verzachtende eigenschappen.

Meer zien
kl_cupuacu_active-ingredient_field_plant_2019 -31- 265x265

Cupuaçu

Cupuaçu, gekweekt in het Amazonegebied, is een belangrijk actief bestanddeel in onze cosmetica. Er wordt een boter met een uitzonderlijke voedingswaarde uit gewonnen.

Meer zien
KL_HAIR_AQUATIC MINT_Picture_Field_2020 265x265

Watermunt

Watermunt staat bekend om zijn therapeutische en ontgiftende werking op de hoofdhuid.

Meer zien
kl_monoi-tamanu_ingredient_website_pim 265*265

Monoi

Onze Tahitiaanse monoi is een subtiele combinatie van twee planten van de Polynesische kust. Zijn unieke, sensuele en zachte geur is perfect om even bij weg te dromen.

Meer zien
kl_almond_ingredient_active_field -3- 265x265

Amandel

De door ons geselecteerde Prunus amygdalus dulcis-amandel is een concentraat van proteïnerijke aminozuren waarvan de weldadige eigenschappen de structuur van het haar versterken en zorgen voor zachtheid en glans.

Meer zien
kl_oat_active-ingredient_field_plant_2017 -9- 265x265

Haver

Het is een van de favoriete actieve ingrediënten bij Klorane, met name vanwege zijn rijkdom aan koolhydraten, lipiden en vitaminen die het voorzien van hydraterende, verzachtende en beschermende eigenschappen.

Meer zien
kl_pomegranate_actif_picture 265x265

De granaatappel

De schillen van de met de hand geplukte granaatappels worden in de zon gedroogd om hun actieve bestanddelen te concentreren. Hieruit extraheren wij een gepatenteerd extract met fixerende eigenschappen.

Meer zien
KL_PHOTO_FLAX_FIELD_4_JULY2019 265x265

Vlas

Wij hebben lijnzaad geselecteerd vanwege zijn rijkdom aan slijmstoffen die het haar op natuurlijke wijze omhullen.

Meer zien
kl_chamomile_active-ingredient_field_plant_2019 -64- 265x265

Kamille

We zijn fan van kamille vanwege het gele pigment in de bloemen dat blondmakende eigenschappen heeft.

Meer zien
kl_mango_active-ingredient_stock_website_active-page -5- 265x265

Mango

Wij hebben mango geselecteerd vanwege zijn rijkdom aan vetzuren. Uit de pit extraheren onze experts een boter met zeer voedende eigenschappen die droog haar diep voedt.

Meer zien
KL_HAIR_NETTLE_Pictures_field_glove_2020 265x265

Brandnetel

De zuiverende, samentrekkende, ontstekingsremmende en revitaliserende eigenschappen van brandnetel zijn altijd al geroemd. De droge wortel van de brandnetel wordt door Klorane specifiek gebruikt voor vet haar.

Meer zien
kl_peony_active-ingredient_field_plant_2019 -40- 265x265

De pioenroos

Klorane heeft de Chinese pioenroos geselecteerd die in de traditionele geneeskunde wordt gebruikt om haar verzachtende eigenschappen, haar ontspannende geur en haar anti-irriterende eigenschappen, eigenschappen die wij wetenschappelijk hebben aangetoond.

Meer zien
kl_citrus_actif_picture 265x265

De cederappel

De cederappels die wij onder de Corsicaanse zon verbouwen, hebben een zuiverende werking op haar dat snel vet wordt.

Meer zien
kl_quinine_active-ingredient_field_plant_2020 -35- 265x265

De kinaboom

De kinaboom is een boom die oorspronkelijk uit Zuid-Amerika komt en in de 17e eeuw naar Europa werd gebracht. Kinine wordt geëxtraheerd uit de schors en wordt traditioneel gebruikt als tonicum en samentrekkend middel.

Meer zien
Terug naar boven