kl_cupuacu_active-ingredient_field_plant_2019 -9- 1920x882

ONZE PLANTEN Cupuaçu

Bekend om zijn extreem voedende werking op droog haar

Alles over onze Cupuaçu-boter

Cupuaçu, gekweekt in het Amazonegebied, is een belangrijk actief bestanddeel in onze cosmetica. Er wordt een boter met een uitzonderlijke voedingswaarde uit gewonnen.

VOORKEURSNAAM  Cupuaçu

GEBRUIKT DEEL  Zaden

BOTANISCHE NAAM  Theobroma grandiflorum

GALENIEKE VORM  Boter geëxtraheerd uit gedroogde en geperste zaden

INCI-NAAM Theobroma grandiflorum-zaadboter

HERKOMST  Amazone

OOGST Januari tot juni

PRODUCTIEKETEN Biologische landbouw in boslandbouw en circulaire economie

DE BIJZONDERHEDEN

Hoe ziet het eruit?

kl_cupuacu_active-ingredient_field_plant_2019 -5- 472x592
Theobroma grandiflorum (of cupuassou) is een boom die verwant is aan de cacaoboom. Hij komt van nature voor in het zuiden en zuidoosten van het Braziliaanse Amazonegebied en wordt tussen 5 en 15 meter hoog.
kl_cupuacu_active-ingredient_field_plant_2019 -22- 472x592
De schors is bruin. De bladeren zijn lang en opvallend generfd. De jonge bladeren zijn rozig paars van kleur en worden groen naarmate ze groeien.
kl_cupuacu_active-ingredient_field_plant_2019 -3- 472x592
De vrucht van de Cupuaçu is een ronde tot langwerpige peul, bedekt met een bruin donsje. De vrucht kan 20 cm lang en 10 cm dik worden en wel 1 à 2 kg wegen, waarmee het de grootste vrucht van de familie is.
kl_cupuacu_active-ingredient_field_plant_2019 -6- 472x592
De Cupuaçu-vruchten groeien van januari tot mei. Cupuaçu-peulen bevatten overwegend wit vruchtvlees met een krachtige geur die wordt beschreven als een mengsel van chocolade en ananas.

DE WELDADIGE EIGENSCHAPPEN VAN CUPUAÇU

Waarom is het zo goed voor het haar?

De vrucht van de Cupuaçu-boom bevat bonen die moeten worden gedroogd en vervolgens geperst om een gouden olie te extraheren die stolt tot een boter met buitengewoon voedende eigenschappen. Cupuaçu is welbekend bij de indianenbevolking in het Amazonegebied, die het gebruikt om hun haar te verzorgen en hun huid te hydrateren. Het gaat een droge huid doeltreffend tegen en herstelt zeer droog en beschadigd haar.

Dankzij zijn voedende eigenschappen helpt Cupuaçu de hydrolipidenfilm doeltreffend te hydrateren. Daarom is dit het hoofdingrediënt in zowel onze lichaams- als haarverzorgingslijn.

  • <span class="ezstring-field">kl_cupuacu_active-ingredient_field_plant_2019 -24- 367x460</span>
  • <span class="ezstring-field">kl_cupuacu_body_shower-gel_lifestyle_patrice_2021 -9- 367x460</span>
  • <span class="ezstring-field">kl_hair_cupuacu_range_picture_lifestyle_2020 367x460</span>

Een woordje van de expert

Cupuaçu-boter is het beste natuurlijke ingrediënt voor een intense hydratatie voor de huid én het haar. Het is 1,5 keer voedzamer dan karitéboter.

Alexandre Panel
Alexandre PanelKlorane-botanicus

EN VOOR DE PLANEET?

Onze verbintenissen

kl_cupuacu_active-ingredient_field_plant_2019 -10- 472x592

Maatschappelijk engagement

Herbebossing om de plaatselijke gemeenschappen een duurzame bron van inkomsten te verschaffen en het effect van de teelt op het milieu te verminderen: dat is het doel van het partnerschap tussen de Klorane Botanical Foundation en het Beracca Institute voor de biologische teelt van Cupuaçu in het Amazonegebied, in het noorden van Brazilië.
kl_cupuacu_communication-visual_oglivy_2020 472x592

Respect voor het milieu

Volgens de principes van de boslandbouw heeft de Klorane Botanical Foundation meer dan 3.000 Cupuaçu-planten en andere plantensoorten geplant.

Biologische landbouw

De Klorane Botanical Foundation heeft ervoor gekozen de ontwikkeling van boslandbouw in Noord-Brazilië te steunen 

Om de impact van gewassen op het milieu te verbeteren, werkt de Klorane Botanical Foundation plaatselijk samen met het Beracca Institute om de uitbouw van de biologische Cupuaçu-teelt in het Amazonegebied in Bella Orora en Santa Luzia, in het noorden van Brazilië, te ondersteunen. Daar worden elk jaar 8.000 km2 Amazonebos gekapt ten voordele van extensieve teelt. Het doel is tweeledig: de plaatselijke bevolking in staat stellen beter te leven dankzij de diversiteit van de geselecteerde planten enerzijds en het ecosysteem opnieuw in balans brengen anderzijds.

Biologisch, een deugdzame, opwaartse spiraal

De keuze voor biologisch heeft gevolgen voor de plaatselijke gemeenschappen.

Boslandbouw is enorm belangrijk in de strijd tegen ontbossing en armoede, onder meer door gewasdiversificatie, en zorgt nu al voor herstel van de bodemvruchtbaarheid en verrijking van de biodiversiteit. Het helpt de waterkwaliteit te verbeteren en slaat zelfs koolstof op om de opwarming van de aarde tegen te gaan.

KL_ CUPUACU_ SHAMPOO_TEXTURE_ PICTURES

Wist u dat?

Cupuaçu is een plant die plaatselijk wordt geconsumeerd voor zijn pulp dat een heerlijk sap oplevert. In Brazilië is het een veelgebruikte vrucht voor het maken van desserts, snoepgoed, ijs en dranken. Ideaal voor het maken van smoothies, want het gaat heel goed samen met banaan of vanille!

Ontdek de lijn met Cupuaçu

Een compleet assortiment van ecologisch ontwikkelde haar- en lichaamsverzorgingsproducten met organische Cupuaçu, om een droge huid en droog haar intens te voeden en te herstellen.

Meer informatie

Ontdek onze botanische actieve bestanddelen

Bij Klorane gebruiken we enkel het beste in de natuur om verzorgingsproducten te kunnen aanbieden voor iedereen.

kl_cornflower_active-ingredient_field_plant_2020-38- 265x265

Korenbloem

Centaurea cyanus, bekend als de korenbloem, is opgenomen in de Europese farmacopee vanwege zijn verzachtende en ontzwellende eigenschappen.

Meer zien
kl_calendula_active-ingredient_field_plant_2019 -42- 265x265

Calendula

Wij hebben Calendula gekozen om de zintuigen van de baby op natuurlijke wijze te laten ontwaken en om zijn delicate huid te verzorgen, dankzij de verzachtende eigenschappen.

Meer zien
KL_HAIR_AQUATIC MINT_Picture_Field_2020 265x265

Watermunt

Watermunt staat bekend om zijn therapeutische en ontgiftende werking op de hoofdhuid.

Meer zien
kl_monoi-tamanu_ingredient_website_pim 265*265

Monoi

Onze Tahitiaanse monoi is een subtiele combinatie van twee planten van de Polynesische kust. Zijn unieke, sensuele en zachte geur is perfect om even bij weg te dromen.

Meer zien
kl_almond_ingredient_active_field -3- 265x265

Amandel

De door ons geselecteerde Prunus amygdalus dulcis-amandel is een concentraat van proteïnerijke aminozuren waarvan de weldadige eigenschappen de structuur van het haar versterken en zorgen voor zachtheid en glans.

Meer zien
kl_oat_active-ingredient_field_plant_2017 -9- 265x265

Haver

Het is een van de favoriete actieve ingrediënten bij Klorane, met name vanwege zijn rijkdom aan koolhydraten, lipiden en vitaminen die het voorzien van hydraterende, verzachtende en beschermende eigenschappen.

Meer zien
kl_pomegranate_actif_picture 265x265

De granaatappel

De schillen van de met de hand geplukte granaatappels worden in de zon gedroogd om hun actieve bestanddelen te concentreren. Hieruit extraheren wij een gepatenteerd extract met fixerende eigenschappen.

Meer zien
KL_PHOTO_FLAX_FIELD_4_JULY2019 265x265

Vlas

Wij hebben lijnzaad geselecteerd vanwege zijn rijkdom aan slijmstoffen die het haar op natuurlijke wijze omhullen.

Meer zien
kl_mango_active-ingredient_stock_website_active-page -5- 265x265

Mango

Wij hebben mango geselecteerd vanwege zijn rijkdom aan vetzuren. Uit de pit extraheren onze experts een boter met zeer voedende eigenschappen die droog haar diep voedt.

Meer zien
kl_chamomile_active-ingredient_field_plant_2019 -64- 265x265

Kamille

We zijn fan van kamille vanwege het gele pigment in de bloemen dat blondmakende eigenschappen heeft.

Meer zien
kl_olive_ingredient_active_field -2- 265x265

De olijfboom

Omwille van de uitzonderlijke anti-ageing eigenschappen van de vruchten heeft Klorane gekozen voor de olijfboom, die als sinds de Oudheid symbool staat voor bestendigheid en een lange levensduur.

Meer zien
KL_HAIR_NETTLE_Pictures_field_glove_2020 265x265

Brandnetel

De zuiverende, samentrekkende, ontstekingsremmende en revitaliserende eigenschappen van brandnetel zijn altijd al geroemd. De droge wortel van de brandnetel wordt door Klorane specifiek gebruikt voor vet haar.

Meer zien
kl_peony_active-ingredient_field_plant_2019 -40- 265x265

De pioenroos

Klorane heeft de Chinese pioenroos geselecteerd die in de traditionele geneeskunde wordt gebruikt om haar verzachtende eigenschappen, haar ontspannende geur en haar anti-irriterende eigenschappen, eigenschappen die wij wetenschappelijk hebben aangetoond.

Meer zien
kl_quinine_active-ingredient_field_plant_2020 -35- 265x265

De kinaboom

De kinaboom is een boom die oorspronkelijk uit Zuid-Amerika komt en in de 17e eeuw naar Europa werd gebracht. Kinine wordt geëxtraheerd uit de schors en wordt traditioneel gebruikt als tonicum en samentrekkend middel.

Meer zien
kl_citrus_actif_picture 265x265

De cederappel

De cederappels die wij onder de Corsicaanse zon verbouwen, hebben een zuiverende werking op haar dat snel vet wordt.

Meer zien
Terug naar boven