kl_calendula_active-ingredient_field_plant_2019 -25- 1920x603

HET MERK

Wij zijn begaan met de planeet

In wezen drijft onze passie en ons respect voor de plantenwereld ons ertoe voortdurend bij te willen dragen tot het behoud. De inspiratie van de natuur is oneindig, maar de natuurlijke hulpbronnen zijn dat niet. Het is onze missie om een evenwicht te vinden tussen weldaden en behoud.

Al meer dan 50 jaar

Een ecologisch bedachte benadering

kl_mint_active-ingredient_field_plant_2019 -85- 472x592
kl_cupuacu_active-ingredient_field_plant_2019 -7- 472x592

De principes van duurzame ontwikkeling zijn volledig geïntegreerd in onze ontwerp- en fabricageprocessen: van gecontroleerde en verantwoordelijke bevoorrading tot biologisch afbreekbare formules (volgens de OESO 301B-test), van het bedenken van ecologisch ontworpen verpakkingen om het gebruik van virgin plastic te verminderen tot de fabricage in Frankrijk in een ISO 14001-gecertificeerde fabriek die gebouwd werd volgens de experimentele High Environmental Quality-benadering om de milieu-impact tijdens de fabricagefase te beperken. Wij beheersen onze volledige waardeketen om ervoor te zorgen dat onze producten een minimale milieu-impact hebben en tegelijk een maximale efficiëntie garanderen.

kl_brand-page_picto_website_sourcing

Sourcing

Bijna 20% van de actieve bestanddelen in onze extracten is afkomstig van planten die wij biologisch telen op onze gronden in de Tarn. Wanneer productie op onze gronden niet mogelijk is, sluiten wij duurzame en veeleisende contracten op met de producenten. Zo worden 100% van onze leveranciers beoordeeld op hun praktijken en hun maatschappelijke verantwoordelijkheid.

 

 

kl_brand-page_picto_website_formula

De formule 

Om het aquatisch milieu niet te veranderen, kozen wij ervoor om sinds 2012 biologisch afbreekbare formules (volgens de OESO 301B test) te ontwikkelen voor elk van onze verzorgingsproducten (douchegels, shampoos, conditioners...). De biologische afbreekbaarheid wordt beoordeeld volgens een erkende methode: de OESO-methode 301 B. Voor onze niet-uitspoelbare producten geven wij de voorkeur aan ingrediënten van natuurlijke oorsprong en formules met een minimum aan ingrediënten. Daarom wordt elk nieuw niet-uitspoelbaar product geformuleerd met ten minste 95% ingrediënten van natuurlijke oorsprong.

kl_brand-page_picto_website_packaging

Verpakking

Bij elke lancering stellen wij ons tot doel materiaal te besparen of gerecycleerde materialen te gebruiken. Concreet: wij hebben de gebruiksaanwijzing van al onze producten verwijderd. Onze verpakkingen zijn gemaakt van karton uit duurzaam beheerde bossen en waar mogelijk verwijderen we ze permanent. Dit is bijvoorbeeld het geval met het Klorane babygamma dat in september 2018 opnieuw werd gelanceerd. Tegen 2021 zullen alle shampooflessen gemaakt zijn van 100% recycleerbaar en gerecycleerd plastic. Wij hebben ook besloten om gezichts- en oogmake-up ontschminkingsdoekjes uit ons gamma te schrappen.

kl_brand-page_picto_website_fabrication

De fabricage

Onze producten worden vervaardigd op een site die ISO 140001-gecertificeerd is voor zijn milieubeheer en in een fabriek die gebouwd werd volgens een experimentele High Environmental Quality-aanpak om de milieu-impact tijdens de productiefase te beperken. Dankzij een biomassaketel wordt plantenafval omgezet in energie, waardoor de koolstofvoetafdruk met 1600 ton CO2 per jaar wordt verminderd. Deze biomassaketel voorziet ook de hele fabriek van warm water en zorgt ervoor dat 80% van de werking uit hernieuwbare energie put.

Acties van de Klorane Botanical Foundation

Acties van de Klorane Botanical Foundation

De passie van Klorane voor de plantenwereld komt ook tot uiting in haar steun aan de Klorane Botanical Foundation, die het plantenerfgoed wereldwijd helpt te bewaren en te promoten. Deze werd opgericht in 1994 en opgebouwd rond drie sterke principes: bedreigde planten beschermen, plantenschatten verkennen en zoveel mogelijk mensen warm maken voor natuurbehoud. In meer dan 25 jaar werden 600.000 kinderen gesensibiliseerd rond de kwetsbaarheid van de plantenwereld en werden meer dan 130.000 bomen geplant voor de ecosystemen en lokale bevolkingen.

Ontdekken

Pierre Fabre Green Mission

Sinds 2019 engageerde de Pierre Fabre groep al haar merken op een pad naar rechtschapenheid, dat we de Pierre Fabre Green Mission noemen. Dit ecologisch en maatschappelijk verantwoordelijke streven naar duurzame innovatie voor de natuur en de mensheid zet een wereldwijd actiekader op poten en een transversale aanpak op basis van vijf hefbomen: Innoveren, Beschermen, Respecteren, Garanderen, Engageren. Deze structurerende beweging verplicht Klorane en alle merken van de Pierre Fabre Groep tot een groene en duurzame dynamiek die volledig in ons DNA is opgenomen.  

https://www.pierre-fabre.com/nl-be/Onze-engagement

kl_field_man_myrthe_maroc_gmpf_2021 577x480
KL_EDITO_GOOD NEWS_ Awakening children_2020 473x650
Terug naar boven