kl_mag_change_my-herbarium_aquatic-mint 1920x483

MY HERBARIUM Watermunt, de natuurlijke zuiverende kracht

 Ze zijn overal om ons heen, ze zijn al bij ons sinds onze kindertijd, we vinden ze in onze producten of op ons bord. Chrystel Lacz, landbouwkundige, vertelt ons over planten op haar eigen manier. En uitzonderlijke natuurlijke actieve bestanddelen.

Watermunt, met "rivierbalsem" als koosnaampje, is een kleine schat die onder onze blote voeten groeit, maar een essentiële rol speelt bij de zuivering van onze waterwegen.

  • <span class="ezstring-field">kl_mint_active-ingredient_field_plant_2019 -3- 367x460</span>
  • <span class="ezstring-field">kl_mint_active-ingredient_field_plant_2019 -211- 367x460</span>
  • <span class="ezstring-field">kl_mint_active-ingredient_field_plant_2019 -52- 367x460</span>

Ze bloeit, net als wij, in de zomer en voegt aan haar koepelvormige bladeren mooie paarskleurige bloembollen toe die langs de beekjes wiegen. Maar onder haar subtiele uiterlijk en intense geur, is watermunt een harde werker! Al sinds de oudheid bekend om haar verfrissende, antiseptische en stimulerende eigenschappen, net als de verwante pepermunt, groene munt en citroenmunt. Ze heeft een eigen ontgiftende kracht, veel recenter ontdekt.

Deze sterke vaste plant ontdoet het water van zware metalen door het door de wortels te filteren. Maar alsof het niet volstaat om alleen onze rivieren schoon te maken en bij te dragen tot de gezondheid van ons milieu, schiet ze sinds kort ook afvalwaterbekkens of waterlopen in bijzonder slechte staat te hulp.

Ze komt overal ter wereld in het wild voor, van IJsland tot Namibië, en wordt ook steeds meer geteeld, zelfs op onze akkers in het zuidwesten van Frankrijk. Ze is mooi, ze ruikt lekker, en ze helpt de planeet te redden!
Kruidenthee, inhalatie, wrijving, balsem, de medicinale toepassingen van watermunt zijn goed gedocumenteerd. Ze wordt echter niet aanbevolen bij het koken omdat ze de neiging heeft om de concurrentie te overweldigen wat betreft smaakbalans! Op cosmetisch vlak vormt ze een concentraat van antioxidanten en polyfenolen dat de huid en het haar helpt zich te ontdoen van vervuiling. Dit alles zodat u uw gezicht niet hoeft in te smeren met bladeren die u tijdens een wandeling opgeraapt hebt!

Ontdek onze behandelingen

Shampoo met BIO Watermunt

Watermunt Haar Shampoo met BIO Watermunt

Zuivert - Reinigt

Conditioner met BIO Watermunt

Watermunt Haar Conditioner met BIO Watermunt

Ontwart - Verzacht

Nevel met BIO Munt

Watermunt Haar Nevel met BIO Munt

Zuivert - Verbetert glans

Droogshampoo Watermunt BIO

Watermunt Haar Droogshampoo Watermunt BIO

Zuivert - Reinigt zonder water

Masker in stickvorm met BIO Watermunt en Klei

Watermunt Gezicht Masker in stickvorm met BIO Watermunt en Klei

Verbetert de uitstraling - Matteert - Zuivert

Zuiverend 3-in-1 Poeder met BIO Watermunt en Klei

Watermunt Gezicht Zuiverend 3-in-1 Poeder met BIO Watermunt en Klei

Exfolieert - Reinigt - Zuivert

Zuiverende crème met BIO Munt

Watermunt Gezicht Zuiverende crème met BIO Munt

Hydrateert - Matteert - Zuivert

Terug naar boven