KL_LIFESTYLE_PHOTO_CALENDULA_FLOWER_01_July2018 1920x483

HAPPY SKIN & HAIR Zacht als de huid van een baby

5 tips voor de verzorging van de babyhuid

De babyhuid is zacht maar kwetsbaar en krijgt in de eerste maanden alle aandacht. Als u overstelpt wordt met informatie en advies die u niet altijd nodig hebt (ja mama, ja oma), geen paniek, wij hebben wat u nodig hebt en we maken het eenvoudig!

Maar waarom is ze eigenlijk zo kwetsbaar? Tijdens de zwangerschap hoefde de baby zich geen zorgen te maken, badend in het vruchtwater. Eenmaal op de wereld is het een andere zaak: na een paar dagen verdwijnt de natuurlijke barrière van de vernix caseosa. Totdat de talgklieren rijp genoeg zijn om de hydrolipidenfilm te produceren, moet u de baby helpen zijn huid te versterken en zijn bacteriële flora te ontwikkelen.

WASSEN

01

WASSEN

Kies voor baden en wassen voor producten die geschikt zijn voor baby's en controleer de ingrediënten: geen alcohol, geen parfum, en pas op met etherische oliën, die niet allemaal aanbevolen worden!

DROGEN

02

DROGEN

Na het bad, droogdeppen met een zachte katoenen handdoek, niet wrijven! En vergeet de kleine plooitjes niet.

BESCHERMEN

03

BESCHERMEN

Om wrijving en beschadiging van de stof te voorkomen, geven wij de voorkeur aan katoenen rompertjes en kiezen wij voor een hypoallergeen wasmiddel.

HYDRATEREN

04

HYDRATEREN

Bij zeer droge huid gebruikt u een reinigingscrème voor het bad en een voedend gezichts- en lichaamsverzorgingsproduct. Kies geschikte producten en bespreek dit met uw kinderarts!

AANRAKEN

05

AANRAKEN

Ten slotte is de ontwikkeling van de aanraking essentieel in de eerste maanden: maak zoveel mogelijk " huid op huid "-contact, dit zal ook helpen om de natuurlijke flora van de huid te versterken en de huid te kalmeren.

kl_mag_change_picto_hand-square

Wist u dat?

Waterverlies bij peuters is veel groter dan bij volwassenen. Vergeet dus niet om uw baby regelmatig te laten drinken, vooral als het warm is.

Terug naar boven