kl_brand-website_edito_3
Samenvatting van het dossier

Detoxprogramma om de hoofdhuid van nature te zuiveren

Vervuiling of roken verstikt de hoofdhuid en heeft zo een impact op de gezondheid van het haar. Net zoals de rest van het lichaam heeft ook de hoofdhuid regelmatig een detox nodig om zich te herbronnen en in topconditie te blijven.

Een hoofdhuid herkennen die gezuiverd moet worden

De hoofdhuid is niets minder dan DE levensadem van het haar. Soms vertoont ze tekenen van vermoeidheid, vooral als gevolg van vervuiling. Een detox is dan noodzakelijk

Een verstikte hoofdhuid kan zich op vele manieren uiten: te vet of te droog, geïrriteerd of jeukend... al deze hoofdhuidjes zijn zeer zeker uit balans. Een ander teken is dat uw haar dof, futloos, zwaar, moeilijk te ontwarren of " vuil " is, hoe intens en regelmatig u het ook wast. Soms hebt u het (onaangename) gevoel dat uw haar een (eveneens onaangename) geur met zich meedraagt. Kortom, uw haar heeft een nieuwe start nodig en een " reset ". Net zoals voor de huid is het goed om regelmatig een detox te doen om uw hoofdhuid en haar op natuurlijke wijze te reinigen en te zuiveren. 

Wat zijn de oorzaken van een vervuilde hoofdhuid?

De hoofdhuid werkt als een beschermend schild. Ze wordt dus blootgesteld aan alle dagelijkse aanvallen van buitenaf (toegegeven, dit is haar rol), maar het vormt niettemin een gevoelige zone die u goed moet verzorgen

De omgeving waarin we (bijna allemaal) leven en bepaalde slechte gewoonten hebben een directe impact op het evenwicht van de hoofdhuid. Temperatuur, vochtigheid, uv-stralen, vervuiling, roken, een nieuwe shampoo, haarkleuring... zijn allemaal elementen die de gezondheid van het haar dag na dag kunnen aantasten. Het is dus essentieel om de hoofdhuid vrij te maken van alles wat haar kan verstoppen, verstikken en jeuk kan veroorzaken, irritatie, een ontregeling van de talgklieren of zelfs de goede werking van de haarfollikels (hiervan hangt de groei van gezond en sterk haar af). Gezuiverd en opnieuw gezond kan de hoofdhuid zo haar rol als beschermend schild voor het haar vervullen.

Wat is het beste moment voor een zuiverende detox?

Idealiter kan (en moet) een detox worden gedaan op alle belangrijke momenten in het leven van uw haar: voor of na het kleuren om alle resten van de kleuring te verwijderen, na de zomer wanneer het is blootgesteld aan de aanvallende combinatie van chloor + zout water + uv-stralen, op dagelijkse basis als u in de stad woont en uw haar elke dag wordt blootgesteld aan vervuiling en toxines, of zelfs tijdens periodes van stress (die kunnen leiden tot een ontregelde talgproductie). Als de wisseling van de seizoenen een goed moment is voor een " algemene detox " van het lichaam, is het aan u om aan te voelen wanneer uw haar en hoofdhuid dat nodig hebben. Onze aanbeveling: detox één keer per maand voor de droge hoofdhuid, twee keer voor de vette hoofdhuid. 
Er zijn twee manieren om een detox te doen: als een wekelijkse kuur die het hele jaar door in de routine kan worden ingepast, of meer af en toe, in de vorm van een kuur, gedurende een hele week. 

De juiste gebaren

5 manieren om uw hoofdhuid te zuiveren

  • Gebruik een zachte haarscrub (die niet afbijt!) voor een grondige reiniging.
  • Breng een klei- of brandnetelpoedermasker aan om de hoofdhuid te ontgiften.
  • Masseer uw hoofd goed na het wassen om de microcirculatie te reactiveren (voor een gezonde hoofdhuid).
  • Borstel uw haar elke avond om onzuiverheden en vervuilende deeltjes die zich overdag hebben opgehoopt te verwijderen.
  • Schrap producten op siliconenbasis die de hoofdhuid verstikken (en uit balans brengen).
cocon cheveux_focus 3_bloc 6

DE DETOXMINUUT OVER HET HAAR

Om mijn hoofdhuid te zuiveren: Brandnetel of watermunt?

Watermunt, de detoxreflex

De watermunt die de plantenkenners van Klorane selecteerden, staat bekend om zijn hoge concentratie antioxidanten. De plant onthult zijn zuiverende geheimen en ontgiftende eigenschappen in een verzorgingsroutine op maat die ontwikkeld werd om de hoofdhuid op natuurlijke wijze te reinigen en te zuiveren.

Vette hoofdhuid: brandnetel to the rescue

De talgregulerende eigenschappen van brandnetel worden gebruikt in een hele reeks haarverzorgingsproducten van Klorane om het evenwicht van uw hoofdhuid op lange termijn te herstellen. Deze biologisch geteelde plant werkt als een stuk " vloeipapier " om overtollige talg te absorberen met respect voor de PH van de hoofdhuid.

De ontgiftende krachten van watermunt

De plantenkenners van Klorane kozen voor een variant van watermunt, Mint aquatica L., die bekendstaat om zijn hoge concentratie antioxidanten. Dit product is afkomstig uit de biologische landbouw, de zuiverende eigenschappen zijn wetenschappelijk bewezen en maken het tot de ideale natuurlijke ontgifter voor uw hoofdhuid.

Ontdekken
KL_HAIR_CUPUACU_Picture_Women_Shower_2020 719x710

Weet u de juiste keuzes te maken?

Een goed haarverzorgingsritueel wordt in 3 stappen uitgevoerd, nadat u de noden van uw hoofdhuid en lengtes hebt bepaald.

Arnaud LAURES Apotheker

VETTE HAARWORTELS

Hoe kan de onderliggende oorzaak van het probleem worden aangepakt? 

Vette haarwortels worden veroorzaakt doordat uw hoofdhuid te veel talg produceert: hyperseborroe. Door de juiste stappen te ondernemen en de juiste natuurlijke ingrediënten zoals brandnetel te gebruiken, kunt u uw hoofdhuid helpen te reguleren en uw haar weer laten glanzen. 

Meer informatie
Terug naar boven