kl_semantic-cocoon_expert-files_natural-hair -2-
Samenvatting van het dossier

Uw kleur op natuurlijke wijze laten herleven of oplichten

Gekleurd, gebleekt, gehighlight of natuurlijk haar... Welke stijl u ook kiest, we zoeken allemaal naar de kleur die ons in de spotlights zet en doet stralen. Daarvoor moet de kleur al stralen... Natuurlijke oplossingen kunnen helpen (dank u moeder natuur!).

Uw natuurlijke kleur verzorgen of nieuw leven inblazen 

Glans is het uiterlijke teken dat uw haar en hoofdhuid gezond zijn. Welke kleur u ook hebt, u moet uw haar verzorgen als u een van nature levendige kleur wilt

Denk aan de middelbare school natuurkunde en de chemielessen. Glanzend haar werkt volgens en mechanisch principe, het moet licht weerkaatsen als een spiegel. Dit is het geval wanneer het gezond is: de schubben zijn glad en de cuticula gezond. Zolang er een haarroutine is die aangepast is aan uw haar, zonder al te veel chemische stoffen die het haar aantasten, glanst het. Integendeel, wanneer het haar droog en dof is, laten losgekomen of afbrekende haarschubben geen weerkaatsing van de zonnestralen meer toe, zelfs niet de gloed van een kaars. Bij Klorane werden al onze producten geformuleerd om uw haar te laten glanzen door de haarschubben te verstevigen en de talg door de haarschacht te laten stromen voor een gehydrateerd en stralend resultaat. 

Hoe kleur te behouden of een boost te geven?

Kleuren, bleken... Met de vooruitgang van de cosmetische producten bestaan nu alle kleuren van de regenboog in de natuur (en op Instagram, #mermaidhair). Het probleem is het onderhoud

Chemische, plantaardige, toon-op-toon, permanente of semipermanente kleuring... Er is voor elk wat wils: uw look veranderen, mooie highlights krijgen, uw haar op natuurlijke wijze lichter maken of uw grijze haren camoufleren. Al deze methoden hebben gemeen dat ze het haar gevoelig maken, vooral wanneer ze gebruikmaken van een oxidatieproces dat de aard van het haar zelf verandert. Kleuren kan op lange termijn schade toebrengen aan de haarvezel. De verzorging moet dus de kleur behouden en deze zo lang mogelijk laten meegaan om de kleuringen, en dus de aanvallen op het haar, te kunnen spreiden. De verzorging mag de kleur niet laten uitlopen en geen sulfaten bevatten, die niet goed zijn voor de kleuring. 

 

De rol van de cuticula voor glanzend haar

De cuticula vormen de buitenste laag van het haar. Het bestaat uit schubben, die gerangschikt zijn als dakpannen en bedekt zijn met een dun laagje talg dat de haarschacht laat glanzen. De rol van de cuticula is essentieel, want zij beschermen de schors, die fungeert als de " zenuw " van het haar, tegen aanvallen van buitenaf. Het is ook het zichtbare deel van het haar, dat het zijn glanzende look geeft en ervoor zorgt dat de haren bij het borstelen over elkaar kunnen glijden. Als het haar in goede conditie is, zijn deze schubben glad en weerkaatsen ze het licht. Bij dof of stug haar daarentegen worden de schubben opgetild en absorberen ze het licht in plaats van het te weerkaatsen. Dit moet u doen als u de glans wilt herstellen en uw haarkleur wilt doen herleven.  

De juiste gebaren

5 reflexen om doffe kleuren vaarwel te zeggen

  • Plantaardige oliën worden gebruikt om het haar diep te hydrateren.
  • Spoel uw haar met witte azijn gemengd met warm water voor instant glans. Pas op voor uw ogen. 
  • Borstel uw haar elke dag: ja, borstelen is niet optioneel, het is de beste manier om uw haar elke dag schoon te maken om het weer zacht en glanzend te maken.
  • Eet een evenwichtige voeding om het haar van binnenuit van voedingsstoffen te voorzien: fruit en groenten voor de vitamines, vlees voor ijzer, vis voor omega 3.
  • Spoel het haar met koud water om de schubben glad te maken en het licht beter te laten weerkaatsen.
kl_pomegranate_active-ingredient_semantic-cocoon_expandable-fragment_200x200px

DE MINUUT OVER KLEURING

Welke plant te kiezen voor welke haarkleur?

Gekleurd haar: granaatappel Wij gebruiken granaatappel vanwege het gehalte aan natuurlijke tannines en antioxidanten (polyfenolen). Het extract van granaatappelschil geeft gekleurd haar een intense kleur en herstelt haar dat door de kleuring is overgevoelig geworden. De kleur krijgt een boost, wordt beschermd en loopt niet uit. Geformuleerd zonder sulfaten of siliconen. 

Blond en bruin haar, gehighlight of niet: kamille. Al 50 jaar gebruikt Klorane Echte Kamille en haar natuurlijke verblekende eigenschappen in het iconische productgamma dat het haar laat oplichten. Het beste natuurlijke ingrediënt om blond haar lichter te maken of bruin haar gouden highlights te geven. 

Poolblond, platinablond of zelfs grijs haar: Duizendguldenkruid. Klorane shampoo met Duizendguldenkruid, een plantaardig pigment afkomstig van een bloem die met de hand wordt geplukt en daarna gedroogd wordt uit de zon, benadrukt de koude tinten van polair blond of gebleekt haar, neutraliseert gele weerschijn en voedt de haarvezel.

Het effect van kamille om blond haar op natuurlijke wijze te verhelderen en lichter te maken

Kamille is het cultingrediënt van Klorane. Onze plantenkenners oogsten het al 50 jaar om er de kostbare oplichtende eigenschappen aan te onttrekken. Het is goud voor het haar van de hele familie!

Ontdekken

KL_HAIR_CUPUACU_Picture_Women_Shower_2020

Zorgroutine: weet u de juiste keuzes te maken?

Een goed haarverzorgingsritueel wordt in 3 stappen uitgevoerd, nadat u de noden van uw hoofdhuid en lengtes hebt bepaald.
Terug naar boven