kl_brand-website_edito_4
Samenvatting van het dossier

Weerbarstig haar in bedwang houden zonder het te beschadigen

Om vrede te sluiten met krullend, kroezend of gewoon weerbarstig haar (of zelfs ronduit rebels!), leren we hoe we het kunnen verzorgen zonder de aard van het haar te veranderen. Laat de ware aard van uw haar voor zichzelf spreken, in al zijn schoonheid.

Hoe ziet weerbarstig haar eruit?

Uw haar in bedwang houden, ontwarren, steil maken of temmen is soms onmogelijk omdat het zo weerbarstig is... Maar is het gewoon een " bad hair day " of een probleem met uw haartype? 

Er zijn twee mogelijkheden: 

Haar is van nature weerbarstig. Dit is het geval bij krullend, kroezend of kroeshaar, dat minder elastisch is en de neiging heeft gemakkelijk te klitten, waardoor het moeilijker is om de talg te laten circuleren en het haar in model te brengen. Deze moeilijkheid kan ook het gevolg zijn van droog haar. Sterker nog, uitgedroogde haarschachten hebben een zeer sterke neiging om in de knoop te raken omdat de schubben zich aan elkaar vastklampen. Er ontstaan knopen en het haar moet worden gebroken om ze te verwijderen. Niet denderend..

Het haar kan na verloop van tijd ook weerbarstig worden door chemische behandelingen, overmatige hitte (steilen, haardroger, stijltang...) of herhaalde blootstelling aan uv-licht, dat de haarschacht beschadigt en de haarschubben losmaakt. Het haar wordt dan poreuzer en verliest zijn soepelheid. 

Hoe ontwart u voorzichtig weerbarstig haar?

Het lijkt vanzelfsprekend, maar toch hebben we niet altijd de juiste techniek om ons haar te ontwarren, vooral niet als het erg droog is.

Wanneer?

Het beste moment is na het douchen, op vochtig haar dat net handdoekdroog is. En natuurlijk na het aanbrengen van een ontwarrende en voedende verzorging.

Hoe?

Om te vermijden dat we onze krullen " verraden " of een " schuimend " effect te geven aan krullend haar, ontwart u uw haar met een vinger of een kam met brede tanden, maar nooit met een borstel. Om knopen te verwijderen, kamt u van onder naar boven naar de wortels toe. 

Om knopen te voorkomen, kunt u ook kiezen voor een satijnen kussensloop (yes dear) om het haar 's nachts te hydrateren en te voorkomen dat het te veel in de war raakt. Een echte prinsessentip om weerbarstig haar te voorkomen!

De juiste gebaren

5 tips voor prachtige krullen

  • Hydrateer het haar elke dag met een verzorging zonder spoelen (dagcrème, serum of olie) om uw krullen vorm te geven of kroezen te temmen.
  • Laat één keer per week 's nachts een masker of oliebad inwerken.
  • De punten worden om de twee maanden bijgeknipt om het haar meer pit te geven.
  • Ban haarborstels van everzwijnhaar die zijn alleen geschikt voor steil haar.
  • We ruilen onze badstof handdoek voor een microvezeldoek die zachter is voor het haar en uw krullen minder platdrukt.
kl_mango_active-ingredient_semantic-cocoon_expandable-fragment_200x200px

DE MINUUT OVER WEERBARSTIG HAAR

Om mijn rebelse haar te temmen: Cupuaçu of mango?

Mango-olie, om het haar te beschermen voor het gladmaken

Zodra het haar goed hersteld en gerehydrateerd is, is het belangrijk om een hittebeschermende verzorging aan te brengen als u uw haar wilt brushen. De Mang-olie van Klorane is ideaal om aan te brengen voor het brushen.

Cupuaçu, om te herstellen

Als u uw haar wil herstellen en voeden, gebruik dan de Cupuaçuboter geselecteerd door Klorane. Verantwoord gewonnen uit het Amazonegebied, voedt het diepgaand, herstelt de haarvezel en maakt weerbarstig haar makkelijker te stylen. Het haar wordt opnieuw glanzend en gezond.

 

 

 Hoe onderhoud ik mijn krullen?

Met mooie, goed gedefinieerde en veerkrachtige krullen moet u dagelijks bezig zijn. De hoeksteen van de verzorging van uw krullende haar is hydratatie. Krullend haar heeft immers de neiging sneller uit te drogen dan ander haar. Wij delen onze tips voor mooie krullen die u zonder al te veel moeite in bedwang houdt .

Ontdekken

Is het mogelijk om te brushen zonder het haar te beschadigen? 

Hoewel we door een brushing onze coupe kunnen veranderen of weerbarstig haar in bedwang kunnen houden, tast brushen ook de haarvezel aan. Het is belangrijk om de juiste gebaren en de aangepaste verzorging (altijd natuurlijk!) te kennen om verder te gaan met uw haar... zonder schade. Wij vertellen u alles. 

Ontdekken
KL_HAIR_CUPUACU_Picture_Women_Shower_2020

Weet u de juiste keuzes te maken?

Een goed haarverzorgingsritueel wordt in 3 stappen uitgevoerd, nadat u de noden van uw hoofdhuid en lengtes hebt bepaald.

Arnaud LAURES Apotheker

Terug naar boven