Verzorging voor gemengde tot vette huid

Verzorging voor gemengde tot vette huid

Overtollig talg onder controle houden zonder de huid uit te drogen is het geheim van een doeltreffende routine voor de gemengde tot vette huid. Ontdek onze huidverzorgingsproducten met BIO Watermunt voor een langdurig gehydrateerde, gezuiverde en matte huid.

3 Resultaten "Verzorging voor gemengde tot vette huid"

Lees meer
Lees meer

Hoe weet ik of mijn huid gemengd of vet is?

Denkt u dat u een vette huid heeft, maar worden uw wangen droog in de winter? Misschien heeft u een gemengde huid.

  • Een vette huid is een huidtype dat meer talg produceert dan nodig is. Deze overmatige talgafscheiding uit zich in zichtbare poriën, een doffe teint en een glimmend gezicht wanneer het warm is of na lichamelijke inspanning.
  • De gemengde huid vertoont de kenmerken van een vette huid in de T-zone (voorhoofd, neus en kin). Rond deze T-zone (op de wangen en de slapen), gedraagt ze zich als een droge huid.

Om uw huidtype te bepalen, houdt u gedurende enkele seconden een zakdoek tegen uw gezicht. Kijk dan hoe de zakdoek eruit ziet: als er geen vetvlekken zijn, is uw huid normaal of droog. Als er vetvlekken zijn in de T-zone, heeft u een gemengde huid. Als u ten slotte vet ziet op de hele zakdoek, heeft u een vette huid. Om de resultaten niet te beïnvloeden, moet u deze test uitvoeren rechtstreeks op uw huid zonder make-up. 

Verzorgen van de gemengde huid

Een gemengde huid heeft twee aspecten: een droge huid en een vette huid. Hier leest u hoe u uw gemengde huid kunt verzorgen met de juiste routine.

Waarom heb ik een gemengde huid? 

Het huidtype is een genetische eigenschap: als u een gemengde huid heeft, kunt u daar niets aan doen. Het is echter wel mogelijk om de onvolkomenheden te behandelen die vaak gepaard gaan met een gemengde huid, zoals acne op de T-zone of irritatie op de wangen. 

Een huid met meerdere behoeften

Een gemengde huid kan lastig te onderhouden zijn: hydratatie is nodig om de droge zone te behandelen, maar kan het teveel aan talg in de T-zone accentueren. Ook regelmatig scrubben is nodig om het vettere deel van de huid te behandelen, maar kan de wangen irriteren. De gemengde huid heeft een zuiverende verzorging nodig die de huid zacht scrubt en tegelijkertijd diepgaand hydrateert.

Hoe de gemengde huid verzorgen? 

Huidverzorgingsproducten voor de vette huid zijn over het algemeen te agressief voor de gemengde huid, die gevoelig is voor irritatie. Daarom heeft Klorane een gamma ontwikkeld voor de gemengde tot vette huid, met producten die het teveel aan talg op milde wijze behandelen en de droge zones hydrateren.

De routine voor de gemengde huid

De ideale routine voor de gemengde huid bestaat uit 3 belangrijke stappen:

  • Reinig, scrub en zuiver de huid met een ontgiftende behandeling zoals ons Zuiverend 3-in-1 Poeder met BIO Watermunt;
  • Hydrateer de huid diepgaand met een verzorgingsproduct met hyaluronzuur zoals Klorane Serum met BIO Korenbloem;
  • Matteer en bescherm de huid met een talgverlagende verzorging, zoals onze Zuiverende crème met BIO watermunt.

Verzorgen van de vette huid

De meeste tieners hebben een vette huid: dit komt door de hormonen en de veranderingen in hun lichaam. Bij sommige mensen blijft de talghypersecretie echter tot op volwassen leeftijd bestaan. Hier leest u hoe u een vette huid zuivert en overtollig talg onder controle houdt voor een zuivere, stralende huid.

Waarom heb ik een vette huid?

Net als een gemengde huid, is een vette huid genetisch bepaald. Verschillende omgevingsfactoren kunnen echter de talghypersecretie verhogen, zoals stress, dieet, hormonale veranderingen of het gebruik van ongeschikte schoonheidsproducten. Vervuiling is ook een belangrijke factor: verontreinigende deeltjes hechten zich aan het vet, waardoor de huid niet meer kan ademen en nog meer talg gaat produceren. Deze vicieuze cirkel maakt de huid glimmend en vatbaar voor puistjes.

De behoeften van de vette huid

De vette huid heeft drie belangrijke behoeften: de poriën ontdoen van overdag opgehoopte onzuiverheden, de talgproductie reguleren en de huid beschermen tegen vervuiling en agressieve invloeden van buitenaf. 

Moet u uw huid hydrateren als ze al te veel talg produceert?

Het idee dat een vette huid geen hydratatie nodig heeft, is een mythe: in feite produceert een gedehydrateerde huid nog meer talg om het gebrek aan water te compenseren. Mensen met een vette huid hebben de neiging om veel agressieve producten te gebruiken, zoals scrubs en andere matterende middelen die de huid uitdrogen. Voor een goede verzorging van de vette huid is het dus nodig om een talgregulerende behandeling te combineren met een regelmatige hydratatie.

De routine voor de vette huid 

De ideale routine voor een vette huid bestaat uit 3 belangrijke stappen: 

  • Zuiver de huid grondig met een exfoliërende verzorging zoals ons Zuiverend 3-in-1 Poeder met BIO Watermunt;
  • Maak de huid glad met een ontzwellende verzorging, zoals onze Ontspannende oogkompressen met BIO Korenbloem;
  • Hydrateer en bescherm met een talgverlagende crème tegen vervuiling, zoals onze Zuiverende crème met BIO Watermunt;
Terug naar boven