kl_semantic-cocoon_expert-file_natural-hair_lot-5
Samenvatting van het dossier

Verlies van dichtheid ontcijferd

Helaas heeft de huid niet het monopolie op veroudering: ook uw haar veroudert. Het teken van ouder wordend haar? Verlies van dichtheid of body.

Haarveroudering en verlies van dichtheid herkennen

Zowel bij mannen als bij vrouwen verandert de tijd ons haar. Naarmate u ouder wordt, kan uw haar dichtheid en body verliezen en kan uw hoofdhuid gedevitaliseerd raken

Als ze je niet meteen opvallen, kijk dan eens goed in je spiegel. De symptomen van haarveroudering zijn legio: het haar is minder dik, dof, futloos, poreus, breekt... Het haar lijkt op alle fronten aan vitaliteit in te boeten: het groeit minder snel, is breekbaarder, moeilijker in model te brengen en minder bestand tegen aanvallen van buitenaf. Voor vrouwen is het duidelijk: wie vroeger twee keer het elastiekje rond zijn paardenstaart moest vastbinden, moet dat nu drie keer doen... Snel, het haar heeft dikte en vitaliteit nodig. De oplossing: een anti-aging verzorging op maat die de hoofdhuid voedt en revitaliseert en het haar op natuurlijke wijze textuur en body geeft.

 

Waarom en hoe veroudert haar?

Fysiologie van de haarveroudering

Na verloop van tijd treedt er een algemene vertraging op van de vitale functies en het metabolisme: 

1. Vertraging van de uitwisselingen naar de bol via de microcirculatie, wat leidt tot een verstoorde voeding van het haar

2. Afname van de grootte van de haarfollikel

3. Vermindering van het aantal bloedvaten die de haarwortel bevloeien

4. Verminderde talgproductie: de hoofdhuid wordt droog, oncomfortabel en minder elastisch. 

Als gevolg van de verminderde toevoer van voedingsstoffen en essentiële elementen, produceert de bol haar van mindere kwaliteit. Het haar verliest zijn body, de diameter van de haarschacht neemt af: dit wordt " vezelporositeit " genoemd. Het haar, dat kwetsbaarder is, is dan sterk onderhevig aan aanvallen van buitenaf die het verouderingsproces versnellen, het is een vicieuze cirkel. 

De verschillende leeftijden van uw haar

De gemiddelde levensduur van een haar is 5 jaar voor vrouwen en 3 jaar voor mannen. Tijdens deze levensjaren groeien ze, vallen ze uit en groeien dan weer aan in een welbepaalde cyclus die zich ongeveer 25 keer in ons leven herhaalt. De groeifase, bekend als de anagene fase, duurt 2 tot 7 jaar en laat het haar groeien. Daarna volgt een rustfase (catagene fase) waarin het haar stopt met groeien en ten slotte de telogene fase, waarin het haar loskomt van de follikels en uitvalt.

Al het haar op het hoofd bevindt zich dus niet in dezelfde fase van de cyclus: het groeit en valt uit op verschillende tijdstippen. Dit verklaart waarom we allemaal elke dag een beetje haar verliezen. Als alles goed gaat, zorgt het haarkapitaal voor een goede haarmassa tot minstens 75 jaar (25 cycli van 3 jaar) voor mannen en 125 jaar voor vrouwen, ook al heeft het haar na 35 jaar de neiging minder dik te worden. 

De juiste gebaren om uw haar dichter te maken

5 reflexen om haarveroudering en verlies van dichtheid op natuurlijke wijze te bestrijden

 • Net als bij huidveroudering heeft een gezonde levensstijl met zo weinig mogelijk stress een directe impact op het haar.
 • We eten een evenwichtige voeding om de juiste voedingsstoffen voor de stofwisseling te leveren en we drinken veel water. En waarom zouden we daar geen voedingssupplementen aan toevoegen om de haarmassa een oppepper te geven en de groei te stimuleren?
 • We brengen onze darmmicrobiota weer in balans om weer gezond haar te krijgen dankzij een probioticumkuur.
 • Wij kiezen voor serums die de gedevitaliseerde hoofdhuid regenereren.
 • Vermijd kapsels die te " gewelddadig " zijn, zoals vlechten of knotjes die te strak zitten en spanning op het haar zetten.

Ik heb geen tijd: supersnelle routine verlies van dichtheid

Om het haar weer dik en vitaal te maken, hebben de laboratoria van Klorane gekozen voor de olijfboom. Uit de Koroneiki-olijf werd een vitaal water onttrokken, rijk aan voedingsstoffen, oligo-elementen en antioxidanten, dat het haar, dat door de tijd verzwakt en verfijnd is, op natuurlijke wijze regenereert en het haar textuur, dichtheid, body en dikte geeft.

Shampoo met BIO Olijfboomextract

Olijfboom Haar Shampoo met BIO Olijfboomextract

Revitaliseert - Structureert het haar

gesneden olijf_RVB-png

DE MINUUT OVER VERLIES VAN DICHTHEID

Verlies van dichtheid of haaruitval, hoe ziet u het verschil?

Haaruitval

 • U bent van elke leeftijd
 • Het is een punctuele aandoening in het geval van reactieve haaruitval, of chronisch in het geval van progressieve haaruitval
 • U verliest meer dan 50 haren per dag
 • U krijgt kale plekken
 • Uw haarlijn begint terug te trekken
 • De diameter van uw haar is niet veranderd
 • Uw hoofdhuid kan vet zijn als gevolg van hormonale stoornissen

Verlies van dichtheid

 • U bent 35 jaar of ouder
 • De haaruitval is progressief
 • Uw haar ziet er dunner, poreus en dof uit
 • De natuurlijke scheiding van uw haar heeft de neiging meer uitgesproken te zijn
 • De diameter van uw haar is dunner geworden
 • U kunt je hoofdhuid door uw haar zien
 • Uw hoofdhuid is droog

 

Kan dun haar op natuurlijke wijze dikker worden? 

Onthoud: het antwoord ligt altijd in de natuur. In dit geval, of het nu voor fijn haar is dat door de tijd is veranderd, of fijn haar van nature, het antwoord is hetzelfde: het Olijfboomextract en zijn anti-aging werking die dikte en vitaliteit geven aan fijn haar.

Ontdekken
KL_HAIR_CUPUACU_Picture_Women_Shower_2020

Zorgroutine: weet u de juiste keuzes te maken?

Een goed haarverzorgingsritueel wordt in 3 stappen uitgevoerd, nadat u de noden van uw hoofdhuid en lengtes hebt bepaald.
Terug naar boven