kl_brand-website_edito_2
Samenvatting van het dossier

Droog haar op natuurlijke wijze voeden en hydrateren

Ons haar is net zoals wij: het moet eten en drinken om gezond te blijven. Hoe voedt en verzorgt u droog en gedehydrateerd haar het best? Er bestaan natuurlijke herstellende oplossingen.

Droog, gedehydrateerd haar herkennen

Haar dat " droog is als stro ", dof of steeds minder zijdezacht is, gespleten of lichtere punten, haar dat steeds moeilijker te ontwarren is na het douchen... Dit zijn allemaal tekenen dat uw haar droog is en een tekort aan hydratatie heeft

Droog haar ziet er meestal dof en breekbaar uit, mist soepelheid, glans en zachtheid, is poreus en voelt ruw aan en is gevoelig voor kroezen. 
Droog haar ondergaat verschillende stadia van verandering, gaande van uitdroging tot de totale destructurering van het haar. Zoals bij alle haarproblemen, begint het probleem bij de hoofdhuid. De hoofdhuid produceert niet genoeg talg via de talgklieren. Het haar wordt dus verzwakt aan de oppervlakte (de schubben worden opgetild) en wordt vervolgens broos aan de binnenkant (de keratine, de cel in de kern van het haar, wordt aangetast). 
Dit kan ook worden verklaard door een ietwat agressieve (en herhaalde) handelingen op de lengtes: kleuren, overmatig drogen, steilen, maar ook wrijving op de punten (we denken aan te strakke elastiekjes of het dragen van een motorhelm). 
In ieder geval moeten we snel handelen om de vicieuze cirkel van droog haar en een gebrek aan voeding voor de vezels te doorbreken. 

Waarom wordt het haar droog?

Sommige haartypes hebben van nature meer last van droog haar. Maar de omgeving of bepaalde gewoonten tasten het evenwicht van het haar aan of verzwakken het, vooral in de zomer

Twee soorten factoren verklaren droog, gedehydrateerd en haar dat voedingsstoffen mist:
Fysiologische factoren zoals erfelijkheid, leeftijd, krullend of kroeshaar, die een impact hebben op de talgafscheiding en de kwaliteit van de hydrolipidenfilm die het haar beschermt.
Externe factoren zoals zon, wind, vervuiling, maar ook aanvallen die af en toe gebeuren zoals te warm drogen, te agressief kleuren enz. 
Omdat het haar overbelast is, vertraagt de afscheiding van beschermende talg of heeft de talg moeite om zich door de haarschacht te verplaatsen (bij krullend haar). Zonder deze natuurlijke bescherming droogt het haar uit tot het volledig ongestructureerd wordt. Er zijn drie belangrijke acties die we moeten ondernemen: hydratatie, voeding en herstel.

Wat is de hydrolipidenfilm? 

Deze bevindt zich op het oppervlak van de hoofdhuid. Binnenin leeft een groep micro-organismen (de saprofytische flora), die door hun aanwezigheid het oppervlak van de hoofdhuid, alsook de talg, kunnen beschermen. Wanneer de hydrolipidenfilm beschadigd en ontregeld raakt, kan hij zijn rol als barrière tegen aanvallen van buitenaf en uitdroging niet langer spelen en wordt het haar droog en gedehydrateerd. De haarschubben zijn niet langer omhuld door talg, ze komen omhoog, fungeren niet langer als kleine, verzorgende en beschermende dakpannen voor het haar, en de cortex wordt dan blootgesteld aan aanvallen van buitenaf.

De juiste gebaren

5 reflexen om droog haar te voeden en te hydrateren

  • Breng één keer per maand 's nachts een masker aan.
  • Breng een hittebeschermende verzorging aan op uw haar voordat u het droogt of brusht om het te beschermen tegen de hitte.
  • We maken onze haarband of ons elastiekje los, wat de circulatie van talg langs het haar verhindert en het haar verstikt.
  • Droog haar wordt ook van binnenuit gevoed met voedingsmiddelen die rijk zijn aan vetzuren (gedroogde vruchten, amandelen, noten, enz.) of omega 3 (vis).
  • Knip de punten regelmatig bij om het droge of beschadigde deel te verwijderen en het haar een boost te geven.
kl_mango_active-ingredient_semantic-cocoon_expandable-fragment_200x200px

DE MINUUT OVER FIJN HAAR

Droog haar van nature voeden: Mango- of cupuaçuboter?

Mangoboter, de natuurlijke voeding voor droog haar

Mangoboter is rijk aan vetzuren en bevat een hoge concentratie zeer voedzame actieve bestanddelen. Het is bewezen dat mangoboter het haar diepgaand rehydrateert. Het resultaat is gevoed haar dat zijn volledige glans heeft teruggekregen.

Cupuaçu, het herstellende gebaar voor zeer droog en beschadigd haar

Uw zeer droge haar vraagt altijd om meer... De haarverzorgingslijn van Klorane op basis van biologische Cupuaçuboter heeft misschien het antwoord. Deze boter wordt verantwoord gewonnen uit het Amazonegebied, voedt diepgaand, herstelt de haarvezel en vergemakkelijkt het stylen.

 

De voedende krachten van mangoboter

Ontdek de rijkdom van deze kostbare nectar die Klorane selecteerde vanwege zijn intense voedende kracht, ideaal om droog haar diepgaand te herstellen en te rehydrateren (en terwijl alle zintuigen te prikkelen!).

kl_brand-website_edito_5

Weet u de juiste keuzes te maken?

Een goed haarverzorgingsritueel wordt in 3 stappen uitgevoerd, nadat u de noden van uw hoofdhuid en lengtes hebt bepaald.

Arnaud LAURES Apotheker

WEERBARSTIG HAAR

Is het mogelijk om mijn weerbarstige haar te temmen?

Met een beetje geduld en de juiste verzorging, houdt u zelfs het gekste haar in bedwang! Eerst bepalen we de reden van hun weerbarstigheid. Dan proberen we hun karakter te respecteren met een beetje hulp van de natuur. En het doet hen goed!

Meer informatie
Terug naar boven