KL_HAIR_CUPUACU_Picture_Women_Shower_2020
Samenvatting van het dossier

Hoofdhuidverzorging

We vergeten (of weten niet) dat mooi haar begint met een gezonde hoofdhuid. En de natuur biedt ons alles wat we nodig hebben om ons haar in de watten te leggen!

picto main_nous-sommes-engagés

" De hoofdhuid is als een huid, die u moet verzorgen "

De hoofdhuid is de huid op uw hoofd. Ze heeft dezelfde verzorging nodig als de huid van ons gezicht of lichaam, maar ze heeft ook haar eigen noden. Een gezonde hoofdhuid is de belofte van sterk, glanzend en gezond haar. Als uw hoofdhuid integendeel tekenen van een gebrek aan vitaliteit vermoeidheid vertoont, zullen die zich waarschijnlijk in uw haar weerspiegelen. 
 

De hoofdhuid is het levende deel van het haar.

De hoofdhuid, d.w.z. de huid die de schedel bedekt, vervult meerdere functies: in de eerste plaats is het de thuisbasis van de haarfollikels die er hun energie (en zuurstof) halen om het haar te doen groeien. De hoofdhuid treedt ook op als een beschermende barrière tegen aanvallen (hitte of koude bijvoorbeeld). De hydrolipidenfilm op het oppervlak van de hoofdhuid voorkomt uitdroging, bestrijdt bacteriën en versterkt het haar. Hij is de superheld van de hoofdhuid.

Tenslotte werkt onze hoofdhuid als een temperatuurregelaar voor ons lichaam, door te helpen de ideale temperatuur van 37 °C te handhaven (door wanneer nodig warmte te produceren of te verdampen, net zoals een goed centraal verwarmingssysteem!) En dat alles op 600 tot 700 cm² levende maar gevoelige huid, die verzorgd moet worden zodat ze al deze functies ten volle kan blijven uitvoeren.

cocon cheveux_dispatch_bloc 3_coupe cuir chevelu_temp 577x627 1. Opperhuid 2. Lederhuid 3. Onderhuid 4. Vetweefsel 5. Haar 6. Porie 7. Zweetklier 8. Haarfollikel 9. Bloedvaten

Wat de hoofdhuid sterker maakt

Net zoals de rest van de huid heeft ook de hoofdhuid aandacht en verzorging nodig. Ook uw hoofdhuid heeft een natuurlijke routine nodig!

Voor de verzorging van de hoofdhuid is een massage van het hoofd essentieel omdat het de microcirculatie bevordert, d.w.z. het transport van bloed naar de haarbollen om deze van voedingsstoffen en zuurstof te voorzien. Het is een must voor de groei van sterk, gezond en vitaal haar. Ik sta erop om voor mezelf vijf minuten onder de douche vrij te houden voor deze kleine ontspanningspauze.

Elke dag uw haar borstelen helpt ook om onzuiverheden die zich in de loop van de dag ophopen, te verwijderen van de hoofdhuid. Om nog een stap verder te gaan, kunt u zelfs een scrub gebruiken om de huid van de hoofdhuid zachtjes te scrubben.

Tot slot is hydratatie net zo belangrijk voor de huid van uw hoofdhuid als de huid van uw gezicht of lichaam. Vergeet niet om regelmatig een verzorging of masker aan te brengen die speciaal werden geformuleerd om in te spelen op wat uw hoofdhuid nodig heeft, om het talggehalte weer in evenwicht te brengen of te houden. 

 

Wat maakt de hoofdhuid kwetsbaar? 

De hoofdhuidmachine kan beginnen sputteren en tekenen van vermoeidheid vertonen. Waarom?

Een ontregeling van het hormonale evenwicht is één van de belangrijkste factoren die de essentiële rol van de talgklieren in de hoofdhuid kunnen beïnvloeden. Dit vertraagt de microcirculatie en daarmee de toevoer van voedingsstoffen en zuurstof naar het haar.

Vervuiling en de ophoping van gifstoffen kunnen de hoofdhuid verzwakken. Het haar ziet er dan dof, slap en vermoeid uit.

Het gebruik van irriterende producten, zoals te agressief reinigende shampoos, kan irritatie veroorzaken.

Het herhaaldelijk manipuleren van het haar, te heet brushen of te hard of te vaak borstelen kan de gezondheid van de hoofdhuid in gevaar brengen.

Ik heb vet haar wanneer..

Ik mijn haar om de dag moet wassen, mijn wortels geen volume hebben, ik soms jeuk en schilfertjes krijg.

Zie onze tips

kl_nettle_active-ingredient_field_plant_2019 -1- 520x416
KL_HAIR_NETTLE 2 IN 1 MASK SHAMPOO_SHAMPOO_Picture_Lifestyle_2020 368x460
Waarom wordt de hoofdhuid vet (en opnieuw vet)?

Waarom wordt de hoofdhuid vet (en opnieuw vet)?

Talg is essentieel om het haar te beschermen, maar als het teveel wordt geproduceerd, bedekt en maakt het de hoofdhuid vet en beweegt het zich zelfs langs de haarschacht. En dan krijgt u in het beste geval: plat haar, in het slechtste geval: schilfertjes en jeuk. Door de oorzaak van deze aandoening te bepalen, kunnen we natuurlijke en doeltreffende oplossingen vinden (en hopen we eindelijk het aantal shampoobeurten te verminderen!).

Focus op de vette hoofdhuid

Ik heb een geïrriteerde hoofdhuid wanneer...

Ik jeuk heb, steken, roodheid op mijn hoofdhuid.

Zie onze tips

KL_BODY_PEONY_Institute of Botany_Field_Flowers_China_2020 520x416
kl_hair_peony shampoo_naturalization_400 ml_picture_2021 368x460
Wat veroorzaakt deze irritaties?

Wat veroorzaakt deze irritaties?

Trekkerigheid, pijnlijke haarwortels, jeuk... net zoals de huid van het gezicht of het lichaam is ook de hoofdhuid soms gevoelig en voelt ze onaangenaam aan. Naast jeuk kunnen ook schilfertjes (ook wel droge roos genoemd) ontstaan wanneer de flora van de hoofdhuid verandert onder invloed van agressieve stoffen die in het dagelijks leven vaak kunnen voorkomen (vervuiling of stress, om maar de meest voorkomende te noemen).

Begrijpen wat de hoofdhuid kwetsbaar maakt

Ik heb een schilfertjesprobleem als...

Ik plaques heb die loskomen, ik last heb van jeuk, ik me in het openbaar schaam.

Zie onze natuurlijke tips

kl_galangal_hair_active-ingredient_2022-520x416-KL-BE-NL
kl_galanga_field_champs_photo_2022 -69-367x460-KL-BE-NL
Heb ik droge of vette schilfertjes?

Heb ik droge of vette schilfertjes?

Er zijn twee soorten schilfertjes, afhankelijk van wat uw hoofdhuid aantast: droge (bij irritatie) of vette (bij een teveel aan talg). De eerste zien eruit als kleine witte schilfertjes die zich eerst op de hoofdhuid vastzetten en dan (gênant) op de schouders en de kleren terechtkomen. De tweede, grotere, vallen niet op de kleren, maar zijn duidelijk zichtbaar op het oppervlak van de schedel. 

Alles wat u moet weten over schilfertjes om ze beter te verzorgen

Mijn hoofdhuid heeft een detox nodig wanneer...

Mijn haar dof is, volume mist en te snel opnieuw vet wordt.

Zie onze tips

kl_mint_active-ingredient_field_plant_2019 -122- 520x416
kl_aquatic-mint_hair_lifestyle_patrice_2021 -4- 368x460
De natuurlijke detoxreflex voor een gezondere hoofdhuid

De natuurlijke detoxreflex voor een gezondere hoofdhuid

Vervuiling heeft dag in dag uit een sterke impact op de gezondheid van ons haar en onze hoofdhuid. Door deze laatste te verstikken, verhindert dit dat ons haar gevoed en beschermd wordt, waardoor het broos wordt of erger nog: uitvalt! De hoofdhuid heeft dus ook zijn detox nodig om zich te herbronnen en sterk te blijven.

Ontdek de geheimen van een detox voor uw haar

Hoofdhuid: waar of fout van elkaar ontwarren?

Onze experts en plantenkenners beantwoorden uw vragen (zelfs de gekste).

Wel, nee. Net zoals er verschillende haartypes of huidtypes zijn, zijn er ook verschillende hoofdhuidtypes. Het hangt af van uw genen, uw leeftijd en het verandert als gevolg van de omgeving of levensstijl. U moet dus uw eigen hoofdhuid goed kennen om de antwoorden en de juiste verzorging te vinden.

In tegenstelling tot wat u zou denken, is te vaak uw haar wassen wanneer het vet is een slechte reflex die ervoor zorgt dat het nog sneller opnieuw vet wordt. U hebt vet haar omdat uw hoofdhuid te veel talg produceert, het is strikt genomen niet " vuil ". En te vaak wassen verhoogt de talgproductie. Om de vicieuze cirkel te doorbreken van wortels die te snel vet worden, moet u dus koste wat het kost (proberen) om de shampoobeurten zoveel mogelijk te spreiden, maximaal één- of tweemaal per week, om het teveel aan talg te reguleren. Gebruik droogshampoo tussen de wasbeurten door!

Een beetje. Alles wat het hoofd lange tijd bedekt, verstikt de hoofdhuid, die kan uitdrogen en/of reageren door meer (te veel) talg aan te maken, wat op zijn beurt de haarwortels verstikt. De hoofdhuid kan oncomfortabel en jeukerig worden en het haar verliest aan kracht. Bovendien kan het herhaaldelijk wrijven van een helm of pet de hoofdhuid verzwakken en irriteren. Dus als dit bij u het geval is, denk er dan aan om uw hoofdhuid regelmatig te reinigen met een geschikte natuurlijke verzorging.

Nee, en misschien hebt u dit al meegemaakt. Het is waar dat haar een eerste barrière vormt (een beetje zoals de wimpers voor de ogen), maar het vormt in geen geval een scherm tegen de uv-stralen die verantwoordelijk zijn voor zonnebrand. Dus omdat het moeilijk is om zonnecrème op uw hoofdhuid te smeren... gebruikt u best een hoed als u voor langere tijd blootgesteld wordt.

Terug naar boven