kl_semantic-cocoon_expert-file_natural-hair_lot-5 -2-
Samenvatting van het dossier

Mijn lengtes sublimeren

Tussen het kleuren, brushen of gewoon de kalkaanslag in het water en het chloor in zwembaden door: haar dat door ons leven (en door onze haarwensen) op de proef wordt gesteld, heeft een beetje aandacht nodig als we het willen behouden. De haarvezel is zowel sterk als kwetsbaar: laten we eens kijken wat de natuur te bieden heeft om deze te sublimeren.

picto main_nous-sommes-engagés

" De natuur doet haar werk goed: elk haar wordt vernieuwd volgens een precieze cyclus "

Haargroei is een lang en moeizaam proces dat de haarcyclus wordt genoemd. Tijdens deze cyclus doorloopt het haar drie belangrijke fasen: het groeit, het involueert (het tegenovergestelde van evolueert), en het valt uit. Deze cycli herhalen zich oneindig gedurende het hele leven, en uit elke haarfollikel (de diepe zak in de huid waarin het haar zich nestelt) komen waarschijnlijk ongeveer 25 haren voort. De haargroeifase duurt gemiddeld 3 jaar en is onderhevig aan hormonale schommelingen (daarom is deze langer bij vrouwen). De natuur doet haar werk goed: elke follikel evolueert afzonderlijk, zodat u niet al uw haar in één keer verliest. Tijdens de haarcyclus wordt het haar dus voortdurend vernieuwd en werkt het de hele tijd zonder dat we het beseffen. 

De lengtes, het inerte deel van het haar

De lengtes zijn de andere naam die gegeven wordt aan de haarschacht, die het haar vormt. De haarschacht is het vrije, zichtbare deel van het haar, dat uit keratine bestaat, en schuin in de huid is ingeplant via de talgklierfollikel. De diameter varieert tussen 70 en 100 micron.

De haarschacht bestaat uit 3 concentrische cellagen:

Het merg, in de kern; ronde, ongepigmenteerde cellen zonder specifieke vermogens of eigenschappen.

De cortex, of schors, die 90% van het totale gewicht van het haar uitmaakt, d.w.z. het dikste gedeelte. Hoewel het een belangrijke rol speelt in de weerstand van het haar, kan het zeer gevoelig zijn voor aanvallen van buitenaf (wind, koude, zon, hitte enz.). 

De cuticula: bestaat uit schubben en beschermt de schors tegen aanvallen van buitenaf. Dit is wat het haar zijn glanzende look geeft.

kl_semantic-cocoon_expert-file_natural-hair_illustration_1 577x494 Onderschrift: 1. Het merg 2. De schors 3. De cuticula

Wat uw lengtes kwetsbaar maakt 

SOS, droge punten en lengtes in gevaar. Wat is er aan de hand?

Te heet brushen, te agressief kleuren, te vaak steilen, uv-stralen, wind, gebrek aan verzorging... Als de elementen worden losgelaten, lijdt uw haar, en de resultaten zijn niet mooi..

1. De hydrolipidenfilm en de beschermende barrière van het haar verdwijnt: aangetast door technieken en andere aanvallen, vervult dit beschermende oppervlakteschild niet langer zijn volledige barrièrefunctie. Haar dat al kwetsbaar is geworden, wordt blootgesteld aan aanvallen van buitenaf. 

2. Opheffen van de schubben: wanneer de schubben die de cuticula vormen worden afgebroken en loskomen, komt de binnenkant van het haar bloot te liggen, verdampt het water dat van nature in het haar aanwezig is overmatig en droogt het haar uit. 

3. Vernietiging van de keratine in de kern van het haar: Beschadigd door deze microtrauma's, breken de keratineketens waaruit het haar is opgebouwd. Als dit ontbreekt, wordt het haar poreus, breekt het af, droog, kortom, het wordt minder mooi.

 

Wat heeft ons haar nodig om te groeien?

Haargroei onder de loep...

Om te groeien is haar afhankelijk van de inbreng van talrijke actieve bestanddelen:

-De zwavelhoudende aminozuren methionine, cysteïne en cystine, die nodig zijn voor de synthese van keratine

-Vetzuren (linolzuur, linoleenzuur, arachidonzuur), die nodig zijn voor het intercellulaire cement dat de cellen samenhoudt

-Metalen en vitamines (zink, koper, vitamine A, C, B5, B6, B8) die nodig zijn voor talrijke reacties in het lichaam, en in het bijzonder voor de synthese van de haarbestanddelen.

Al deze elementen worden naar de follikel gebracht door het vasculaire netwerk (bloedvaten). De vascularisatie van de folliculaire papel speelt dus een fundamentele rol in de toevoer van voedingsstoffen naar de haarbolcellen. Hormonen spelen ook een belangrijke rol bij de talgafscheiding.

Ik moet mijn haar voeden als...

De punten droog, dof zijn en niet zacht en soepel aanvoelen.

kl_hair_mango_picture_active ingredients_2020_img24 520x416
kl_mango_hair_all-range_lifestyle_2021 368x460
Waarom moet haar gevoed en hersteld worden?

Waarom moet haar gevoed en hersteld worden?

Zo droog als stro, dof of zonder glans... Dit is een teken van beschadigd, uitgedroogd haar dat dringend nood heeft aan een diepe voeding en herstel. Gelukkig zijn er onze verzorgingsproducten op basis van natuurlijke ingrediënten.

Focus op herstel & voeding

Ik moet leren hoe ik mijn haar zachtjes in bedwang kan houden als ik...

Ik elke week een brushing doe, ik moeite heb om mijn krullen in bedwang te houden of mijn haar snel in de war raakt.

Zie onze tips

kl_cupuacu_active-ingredient_field_plant_2019 -14- 520x416
KL_CUPUACU_LIFESTYLE_PatriceLariven-KL-BE-NL

Waarom rebelleert mijn haar?

Steilen, ontwarren, uw manen temmen... U hebt alles geprobeerd, maar uw haar doet gewoon zijn zin. Of uw haar nu van nature weerbarstig is (krullend, kroezend, kroeshaar enz.), of het na verloop van tijd wordt door herhaaldelijke aanvallen, het is beter te genezen dan te worstelen.

Uw haar in bedwang houden zonder het te beschadigen

Ik kan mijn kleur op natuurlijke wijze een boost geven als ik..

Ik mijn haar diep voed en de juiste verzorging kies voor mijn natuurlijke kleur.

Bekijk onze natuurlijke oplossingen

kl_chamomile_active-ingredient_field_plant_2019 -63- 520x416
KL_HAIR_CHAMOMILE SHAMPOO_CONDITIONER_Picture_Lifestyle_2020 368x460

Hoe kunt u uw kleur laten stralen?

Natuurlijk of niet, kleur is een belangrijk aspect van mooi haar. Hoe gezonder en beter gevoed uw haar is, hoe meer het licht kan weerkaatsen en kan glanzen. Een verzorgingsroutine aangepast aan uw haarkleur en behoeften is dus essentieel om uw kleur te doen herleven.

Al onze technieken om uw kleur te laten stralen

Wat als we nu eens waar of niet waar van elkaar zouden onderscheiden?

Onze experts en plantenkenners beantwoorden uw vragen (zelfs de gekste).

Dit is niet helemaal het geval, aangezien het haar bij de wortel groeit en de rest van het haar inerte materie is. Maar droge punten met gespleten haarpunten zijn bijna onmogelijk te herstellen. En om te voorkomen dat het effect van het beschadigde haar zich uitbreidt naar de lengtes, is het beter om te knippen. Het haar zal teruggroeien met mooie rechte punten die gemakkelijk te ontwarren zijn, en het knippen zal het haar massa en volume geven.

In principe niet, want haar is dode materie. Maar hoe zit het met pijnlijk ontwarren of het onaangename trekkende gevoel van een te strak elastiek? In werkelijkheid is het in deze gevallen de haarwortel die trekt door de spanning die erop wordt uitgeoefend. Het haar krijgt dan een ontspannende pauze met een goede hoofdhuidmassage onder de douche om de spanning te verlichten en de microcirculatie te activeren.

Ja hoor, u hebt al gemerkt dat u niet hetzelfde haar hebt wanneer u 5, 15 of 50 bent. De haarcyclus wordt rechtstreeks beïnvloed door onze hormonen en is daarom niet dezelfde voor mannen en vrouwen, of zeker niet voor zwangere vrouwen. Met de leeftijd en de hormonale schommelingen produceert het haar steeds minder keratine en talg, en verliest het aan dichtheid: we hebben het over de veroudering van het haar en de hoofdhuid, die moet worden gecompenseerd met de juiste verzorging.

Het hangt allemaal af van uw haartype, maar in het algemeen, één of twee keer per week, niet meer. Afhankelijk van uw specifieke noden kunt u ook een conditioner of een hydraterende verzorging gebruiken om uw haar te ontwarren en te voeden. In ieder geval is het niet aan te raden uw haar dagelijks te wassen: u loopt het risico dat u de natuurlijke talg van uw haar verwijdert, wat de beste troef is voor glans en gezondheid. Droogshampoo is een geweldig alternatief voor wassen!

Terug naar boven