kl_citrus_actif_picture 1920x882

ONZE PLANTEN De cederappel

Bekend om zijn zuiverende eigenschappen op haar dat snel vet wordt.

Alles wat u moet weten over onze cederappels

De cederappels die wij onder de Corsicaanse zon verbouwen, hebben een zuiverende werking op haar dat snel vet wordt.
kl_citrus_active-ingredient_engraving_472x756px 472x756

VOORKEURSNAAM  Cederappel

GEBRUIKT DEEL De hele verse vrucht

BOTANISCHE NAAM  Citrus medica l. 

GALENISCHE VORM  Ethanolisch extract

INCI-NAAM Citrus medica l. extract

HERKOMST 
Frankrijk

OOGST november-december

PRODUCTIEKETEN Conventioneel

DE BIJZONDERHEDEN

Hoe ziet het eruit?

kl_brand-website_edito_11 472x592
De cederappelboom komt van nature voor in de zuidelijke valleien van de Himalaya en Indochina en werd enkele eeuwen voor Christus in Perzië geïntroduceerd. De Grieken waren de eersten die de plant gingen telen. Pas veel later maakten de sinaasappel en de citroen hun opwachting.
kl_citrus_actif_picture 472x592
De cederappel is een grote, ovale, bultvormige vrucht die tot 4 kg kan wegen. Hij groeit traag, waardoor de cederappelboom slechts 3 jaar ongeveer vruchten oplevert. De schil is dikker, minder glad dan die van de citroen en bedekt met uitsteeksels.
kl_brand-website_edito_14 472x592
Van het zure groene of gele vruchtvlees kan onmogelijk sap worden gemaakt. De cederappel en zijn schil worden gekonfijt gegeten in gebak, suikerwerk, jam of likeur. Zijn essence wordt dan weer gebruikt in parfums. Wat betreft uitwendig gebruik staat de cederappel bekend om zijn opwekkende en zuiverende eigenschappen.

DE WELDADIGE EIGENSCHAPPEN VAN DE CEDERAPPEL

Waarom is het zo goed voor het haar?

Bij ons nieuwe consumptiegedrag komen vervuiling, hard water en stof kijken. Ze worden op het haar afgezet en zullen het verzwaren en aantasten, wat het talgproductieproces in de hoofdhuid stimuleert. 

Wij hebben gekozen voor de Corsicaanse cederappel om zijn weldadige werking, de zoetheid van zijn vruchtvlees en zijn stimulerende en ontgiftende eigenschappen. De vrucht wordt uitsluitend met de hand geoogst, vlak voor hij rijp is en wanneer hij nog heldergroen is en vol aminozuren en vitamines zit, en dat allemaal dankzij de zon van het Eiland van de schoonheid. In onze fabriek in Gaillac in de Tarne wordt de vrucht in zijn geheel geplet om zo een goudkleurig cederappelextract te verkrijgen dat het haar vitaliseert en de oxidatieve stress die de haarschacht aantast, tegengaat.

  • <span class="ezstring-field">kl_hair_citrus shampoo_picture_lifestyle_2020</span>
  • <span class="ezstring-field">kl_brand-website_edito_18 367x460</span>
  • <span class="ezstring-field">KL_CEDRAT_LIFESTYLE_SOCIAL_SHAMPOOING_AOUT 2019_CHRISTMAS_2019</span>

Een woordje van de expert

Cederappel in shampoo heeft een verkwikkende en vitaliserende werking, voor heerlijk luchtige resultaten. Het verwijdert zelfs vervuiling en kalk, waardoor het het perfecte ingrediënt is voor een “ vederlichte " verzorging en vitaal haar vol energie.

Alexandre Panel
Alexandre PanelKlorane-botanicus

En voor de planeet?

Respect voor het milieu

De GreenMission PF steunt de cederappelleverancier op Corsica tijdens de omschakeling naar ecologische landbouw, door een onderzoeksprogramma te financieren waarbij mieren op biologische wijze worden bestreden.

Botanical illustration Pack Cedrat

Wist u dat?

De cederappel zou de verboden vrucht van de Hof van Eden kunnen zijn. Het werd door de Romeinen gebruikt voor etherische oliën, gif, ontsmettingsmiddel en antisepticum, maar ook voor magische en rituele doeleinden. Alexander de Grote noemde de cederappel ook wel de " pomme de Médié " en introduceerde de vrucht in het Midden-Oosten.

Ontdek onze verzorgingsproducten met cederappel

Ontdek onze verzorgingsproducten met cederappel

De routine om normaal haar te verwennen met een concentraat vol luchtigheid
 

Meer informatie

Ontdek onze botanische actieve bestanddelen

Bij Klorane gebruiken we enkel het beste in de natuur om verzorgingsproducten te kunnen aanbieden voor iedereen.

kl_cornflower_active-ingredient_field_plant_2020-38- 265x265

Korenbloem

Centaurea cyanus, bekend als de korenbloem, is opgenomen in de Europese farmacopee vanwege zijn verzachtende en ontzwellende eigenschappen.

Meer zien
kl_calendula_active-ingredient_field_plant_2019 -42- 265x265

Calendula

Wij hebben Calendula gekozen om de zintuigen van de baby op natuurlijke wijze te laten ontwaken en om zijn delicate huid te verzorgen, dankzij de verzachtende eigenschappen.

Meer zien
KL_HAIR_AQUATIC MINT_Picture_Field_2020 265x265

Watermunt

Watermunt staat bekend om zijn therapeutische en ontgiftende werking op de hoofdhuid.

Meer zien
kl_cupuacu_active-ingredient_field_plant_2019 -31- 265x265

Cupuaçu

Cupuaçu, gekweekt in het Amazonegebied, is een belangrijk actief bestanddeel in onze cosmetica. Er wordt een boter met een uitzonderlijke voedingswaarde uit gewonnen.

Meer zien
kl_monoi-tamanu_ingredient_website_pim 265*265

Monoi

Onze Tahitiaanse monoi is een subtiele combinatie van twee planten van de Polynesische kust. Zijn unieke, sensuele en zachte geur is perfect om even bij weg te dromen.

Meer zien
kl_almond_ingredient_active_field -3- 265x265

Amandel

De door ons geselecteerde Prunus amygdalus dulcis-amandel is een concentraat van proteïnerijke aminozuren waarvan de weldadige eigenschappen de structuur van het haar versterken en zorgen voor zachtheid en glans.

Meer zien
kl_oat_active-ingredient_field_plant_2017 -9- 265x265

Haver

Het is een van de favoriete actieve ingrediënten bij Klorane, met name vanwege zijn rijkdom aan koolhydraten, lipiden en vitaminen die het voorzien van hydraterende, verzachtende en beschermende eigenschappen.

Meer zien
kl_pomegranate_actif_picture 265x265

De granaatappel

De schillen van de met de hand geplukte granaatappels worden in de zon gedroogd om hun actieve bestanddelen te concentreren. Hieruit extraheren wij een gepatenteerd extract met fixerende eigenschappen.

Meer zien
kl_mango_active-ingredient_stock_website_active-page -5- 265x265

Mango

Wij hebben mango geselecteerd vanwege zijn rijkdom aan vetzuren. Uit de pit extraheren onze experts een boter met zeer voedende eigenschappen die droog haar diep voedt.

Meer zien
KL_PHOTO_FLAX_FIELD_4_JULY2019 265x265

Vlas

Wij hebben lijnzaad geselecteerd vanwege zijn rijkdom aan slijmstoffen die het haar op natuurlijke wijze omhullen.

Meer zien
kl_chamomile_active-ingredient_field_plant_2019 -64- 265x265

Kamille

We zijn fan van kamille vanwege het gele pigment in de bloemen dat blondmakende eigenschappen heeft.

Meer zien
kl_olive_ingredient_active_field -2- 265x265

De olijfboom

Omwille van de uitzonderlijke anti-ageing eigenschappen van de vruchten heeft Klorane gekozen voor de olijfboom, die als sinds de Oudheid symbool staat voor bestendigheid en een lange levensduur.

Meer zien
KL_HAIR_NETTLE_Pictures_field_glove_2020 265x265

Brandnetel

De zuiverende, samentrekkende, ontstekingsremmende en revitaliserende eigenschappen van brandnetel zijn altijd al geroemd. De droge wortel van de brandnetel wordt door Klorane specifiek gebruikt voor vet haar.

Meer zien
kl_peony_active-ingredient_field_plant_2019 -40- 265x265

De pioenroos

Klorane heeft de Chinese pioenroos geselecteerd die in de traditionele geneeskunde wordt gebruikt om haar verzachtende eigenschappen, haar ontspannende geur en haar anti-irriterende eigenschappen, eigenschappen die wij wetenschappelijk hebben aangetoond.

Meer zien
kl_quinine_active-ingredient_field_plant_2020 -35- 265x265

De kinaboom

De kinaboom is een boom die oorspronkelijk uit Zuid-Amerika komt en in de 17e eeuw naar Europa werd gebracht. Kinine wordt geëxtraheerd uit de schors en wordt traditioneel gebruikt als tonicum en samentrekkend middel.

Meer zien
Terug naar boven