kl_almond_background_website_pdp

Ingrediënten Amandel

Bekend om zijn vochtinbrengende en verzachtende eigenschappen.

Alles over onze amandelen

De door ons geselecteerde Prunus amygdalus dulcis-amandel is een concentraat van proteïnerijke aminozuren waarvan de weldadige eigenschappen de structuur van het haar versterken en zorgen voor zachtheid en glans.

VOORKEURSNAAM  Amandel

GEBRUIKTE DEEL  Vrucht

BOTANISCHE NAAM  Prunus amygdalus dulcis

GALENISCHE VORM  Amandeloliën

INCI-NAAM Prunus amygdalus dulcis olie

HERKOMST  Spanje

OOGST Herfst

PRODUCTIEKETEN Conventioneel

DE BIJZONDERHEDEN

Hoe ziet het eruit?

kl_brand-website_edito_13 472x592
De zoete amandelboom zou afkomstig zijn uit Amerika en Azerbeidzjan. Hij behoort tot de Rosaceae-familie en wordt 4 tot 12 meter hoog.
kl_almond_actif_picture 472x592
De bloemen verschijnen veel vroeger dan de bladeren en hullen elke tak in een prachtig witte sluier. Hij kan wel 100 jaar oud worden.
kl_brand-website_edito_15 472x592
Het is de eerste fruitboom die bloeit aan het eind van de winter. De vlezige steenvruchten bevatten een kostbare, eetbare pit. De amandelboom was een van de eerste bomen die door de mens werd gedomesticeerd. Het Griekse " amygdalon " en het Latijnse " amandula ” betekenen " goddelijk geschenk ", " zeldzaam en kostbaar goed ".

DE WELDADIGE EIGENSCHAPPEN VAN AMANDELEN

Waarom is het zo goed voor het haar?

Zoete amandelen worden vandaag vooral gebruikt in voeding. Het is zeer rijk aan lipiden en eiwitten en bevat veel mineralen, spoorelementen en vitaminen. De voordelen ervan staan niet meer ter discussie, zoals het Provençaalse gezegde " gezond als een amandel " getuigt! De weldadige eigenschappen zijn ook perfect van toepassing op het haar: de vetzuren in zoete amandelolie, oliezuur (Omega 9) en linolzuur (Omega 6), helpen de lipidebarrière te versterken en zorgen voor een optimale voeding. Zij zorgen voor een goede hydratatie van de huid dankzij hun filmvormende en beschermende eigenschappen en ze leggen een laagje om de haarvezel om het stylen te vergemakkelijken. De langdurige werking van de amandelen zorgt ervoor dat de shampoo in staat is statische elektriciteit te neutraliseren!

  • <span class="ezstring-field">kl_almond_actif_picture 367x460</span>
  • <span class="ezstring-field">KL_SOCIAL_PHOTO_GIRL_IN_THE_CITY_Nov2018 367x460</span>
  • <span class="ezstring-field">KL_Almond_Hair_Shampoo_Packshot_400ml_CMYB_PRINT_WEBSITE_Active-Ingredient_3282779028462 367x460</span>

Een woordje van de expert

Elke plant heeft zijn eigen voordelen voor de huid of het haar.In het geval van de amandel zijn het de natuurlijke, verzachtende eigenschappen dankzij het rijke gehalte aan proteïnen en aminozuren!

Alexandre Panel
Alexandre PanelKlorane-botanicus

En voor de planeet?

Respect voor het milieu.

In het kader van onze Clean Beauty-aanpak aarzelen wij niet om onze formules te herzien met ingrediënten die wij als minder schadelijk beschouwen. We zijn overgestapt van amandelmelk op amandelolie om geen propyleen glycol te gebruiken.

Zie onze verbintenissen

Naar een schonere schoonheid

Onze inspanningen om onze formules op basis van amandelen te verbeteren. 

In het verleden gebruikten we amandelmelk waarvan het amandelextract, de peptiden, vermengd werd met propyleenglycol. Deze peptiden zijn geladen ionische moleculen die zich aan het haar binden en de beschadigde haarschubben sluiten. Tegenwoordig zijn we ons dankzij onderzoek bewust geworden van de schadelijkheid van bepaalde bestanddelen, waaronder propyleenglycol. Daarom hebben wij ervoor gekozen de melk te vervangen door zoete amandelolie, waarvan de oliezuren en linolzuren niet geladen zijn met ionen en op natuurlijke wijze op het haar inwerken om het te hydrateren, te verzachten en de haarschacht te versterken.

150408_HD_Amande02-png

Wist u dat?

In de Griekse mythologie is de amandelboom een symbool van de liefde. Phyllis, dochter van de koning van Thracië, voelt zich verwaarloosd door haar verloofde Demophon, die op reis is gegaan, en pleegt zelfmoord. De goden, bewogen door medelijden met deze eeuwig verloren liefde, veranderen haar in een amandelboom met kale takken. Toen Demophon terugkeerde en hoorde wat er was gebeurd, omhelsde hij de amandelboom verdrietig. Deze hult zich meteen in talloze geurige witte bloemen.

Ontdek onze shampoo met amandelmelk

Ontdek onze shampoo met amandelmelk

De natuurlijk zachte formule is geschikt voor alle haartypes en zorgt voor stevig, glanzend en zacht haar

Meer informatie

Ontdek onze botanische actieve bestanddelen

Bij Klorane gebruiken we enkel het beste in de natuur om verzorgingsproducten te kunnen aanbieden voor iedereen.

kl_cornflower_active-ingredient_field_plant_2020-38- 265x265

Korenbloem

Centaurea cyanus, bekend als de korenbloem, is opgenomen in de Europese farmacopee vanwege zijn verzachtende en ontzwellende eigenschappen.

Meer zien
kl_calendula_active-ingredient_field_plant_2019 -42- 265x265

Calendula

Wij hebben Calendula gekozen om de zintuigen van de baby op natuurlijke wijze te laten ontwaken en om zijn delicate huid te verzorgen, dankzij de verzachtende eigenschappen.

Meer zien
kl_cupuacu_active-ingredient_field_plant_2019 -31- 265x265

Cupuaçu

Cupuaçu, gekweekt in het Amazonegebied, is een belangrijk actief bestanddeel in onze cosmetica. Er wordt een boter met een uitzonderlijke voedingswaarde uit gewonnen.

Meer zien
KL_HAIR_AQUATIC MINT_Picture_Field_2020 265x265

Watermunt

Watermunt staat bekend om zijn therapeutische en ontgiftende werking op de hoofdhuid.

Meer zien
kl_monoi-tamanu_ingredient_website_pim 265*265

Monoi

Onze Tahitiaanse monoi is een subtiele combinatie van twee planten van de Polynesische kust. Zijn unieke, sensuele en zachte geur is perfect om even bij weg te dromen.

Meer zien
kl_oat_active-ingredient_field_plant_2017 -9- 265x265

Haver

Het is een van de favoriete actieve ingrediënten bij Klorane, met name vanwege zijn rijkdom aan koolhydraten, lipiden en vitaminen die het voorzien van hydraterende, verzachtende en beschermende eigenschappen.

Meer zien
kl_pomegranate_actif_picture 265x265

De granaatappel

De schillen van de met de hand geplukte granaatappels worden in de zon gedroogd om hun actieve bestanddelen te concentreren. Hieruit extraheren wij een gepatenteerd extract met fixerende eigenschappen.

Meer zien
KL_PHOTO_FLAX_FIELD_4_JULY2019 265x265

Vlas

Wij hebben lijnzaad geselecteerd vanwege zijn rijkdom aan slijmstoffen die het haar op natuurlijke wijze omhullen.

Meer zien
kl_mango_active-ingredient_stock_website_active-page -5- 265x265

Mango

Wij hebben mango geselecteerd vanwege zijn rijkdom aan vetzuren. Uit de pit extraheren onze experts een boter met zeer voedende eigenschappen die droog haar diep voedt.

Meer zien
kl_chamomile_active-ingredient_field_plant_2019 -64- 265x265

Kamille

We zijn fan van kamille vanwege het gele pigment in de bloemen dat blondmakende eigenschappen heeft.

Meer zien
kl_olive_ingredient_active_field -2- 265x265

De olijfboom

Omwille van de uitzonderlijke anti-ageing eigenschappen van de vruchten heeft Klorane gekozen voor de olijfboom, die als sinds de Oudheid symbool staat voor bestendigheid en een lange levensduur.

Meer zien
KL_HAIR_NETTLE_Pictures_field_glove_2020 265x265

Brandnetel

De zuiverende, samentrekkende, ontstekingsremmende en revitaliserende eigenschappen van brandnetel zijn altijd al geroemd. De droge wortel van de brandnetel wordt door Klorane specifiek gebruikt voor vet haar.

Meer zien
kl_peony_active-ingredient_field_plant_2019 -40- 265x265

De pioenroos

Klorane heeft de Chinese pioenroos geselecteerd die in de traditionele geneeskunde wordt gebruikt om haar verzachtende eigenschappen, haar ontspannende geur en haar anti-irriterende eigenschappen, eigenschappen die wij wetenschappelijk hebben aangetoond.

Meer zien
kl_quinine_active-ingredient_field_plant_2020 -35- 265x265

De kinaboom

De kinaboom is een boom die oorspronkelijk uit Zuid-Amerika komt en in de 17e eeuw naar Europa werd gebracht. Kinine wordt geëxtraheerd uit de schors en wordt traditioneel gebruikt als tonicum en samentrekkend middel.

Meer zien
kl_citrus_actif_picture 265x265

De cederappel

De cederappels die wij onder de Corsicaanse zon verbouwen, hebben een zuiverende werking op haar dat snel vet wordt.

Meer zien
Terug naar boven