VERZORGING VOOR DE GEVOELIGE HUID

VERZORGING VOOR DE GEVOELIGE HUID

Is uw huid gevoelig en reageert ze gemakkelijk? Ontdek ons assortiment huidverzorging speciaal voor de gevoelige huid en zeg vaarwel tegen trekkerigheid en jeuk.

4 Resultaten "VERZORGING VOOR DE GEVOELIGE HUID"

MEER INFORMATIE
MEER INFORMATIE

GEVOELIGE HUID: PASSENDE VERZORGING 

Een gevoelige huid is een huidtype dat overreageert op externe prikkels. Bij de minste aanval van buitenaf droogt ze uit, raakt ze geïrriteerd of gaat ze jeuken. De mate van gevoeligheid verschilt per individu: sommigen ondervinden weinig hinder, terwijl anderen permanent ongemak voelen. 

Een sterk reagerende huid kan het dagelijks leven lastig maken: naast fysiek ongemak is er soms ook esthetisch ongemak, zoals rode vlekken, puistjes of onzuiverheden op geïrriteerde plekken.   

De gevoelige huid heeft een aangepaste verzorging nodig die de huidbarrière versterkt en irritatie kalmeert.      

HOE HERKENT U EEN GEVOELIGE HUID?  

Af en toe rood worden, betekent niet dat u een gevoelige huid hebt. Een gevoelige huid is gemakkelijk herkenbaar omdat ze reageert op bepaalde externe elementen, die per persoon kunnen verschillen. Sommige mensen voelen trekkerigheid na een warme douche, anderen ervaren roodheid wanneer ze gekruid eten, etc. Wat de aanleiding ook is, het belangrijkste symptoom is de manier waarop de huid reageert. Mensen met een gevoelige huid beschrijven een gevoel van trekkerigheid, droogte, tintelingen en jeuk. 

WAT MAAKT DE HUID REACTIEF?  

De belangrijkste oorzaak van huidgevoeligheid is genetisch: veel ziekten zoals rosacea of eczeem worden binnen families doorgegeven. Het is echter geen vast gegeven dat als uw ouders een gevoelige huid hebben, dat u dezelfde reactiviteit zult ontwikkelen: omgeving en persoonlijke factoren zoals stress en voeding spelen ook een belangrijke rol in de gezondheid van de huid. Door een gezonde levensstijl te combineren met regelmatige huidverzorging is het heel goed mogelijk om een zogenaamde "normale" huid te behouden, d.w.z. zonder bijzondere gevoeligheid.  

HOE VERZORGT U EEN GEVOELIGE HUID?   

Om irritatie te voorkomen, kunt u het best de vervuiling van grote steden en contact met irriterende elementen mijden. Maar het is niet altijd zo simpel: veel mensen leven in een vervuilde omgeving, en het is moeilijk om de chemicaliën in de huishoudelijke producten volledig te elimineren. Gelukkig zijn er andere manieren om uw huid te verzorgen: door goede dagelijkse gewoonten kunt u aanvallen voorkomen en het comfort van een soepele, gehydrateerde huid terugkrijgen.

DAGELIJKSE GEBAREN EN VERZORGING OM DE HUID TE KALMEREN 

Kraanwater is de grootste vijand van de gevoelige huid: het is vaak rijk aan kalk en mineralen en verstoort het evenwicht van de huid, waardoor irritatie ontstaat. Kies voor micellair water om uw gezicht te wassen. Dat is veel evenwichtiger en reinigt onzuiverheden doeltreffend. Vermijd ook heet water in de douche, want dat heeft een uitdrogend effect.
Als u naar buiten gaat, bescherm uw huid dan goed: een sjaal om uw gezicht als het koud of winderig is, een verzorging die vervuilende deeltjes weert als u in de stad bent, een zonbescherming wanneer het mooi weer is. Met deze paar voorzorgsmaatregelen kunt u veel opvlammingen voorkomen. 

Als u een direct verband merkt tussen de toestand van uw huid en iets in uw dagelijks leven, verander dan uw gewoontes zodat u er niet langer mee te kampen krijgt. Sommige mensen hebben bijvoorbeeld een reactieve huid wanneer ze bepaalde voeding eten, als ze worden blootgesteld aan pollen of andere allergenen, of als ze te lang aan de zon worden blootgesteld. 

COSMETICA EN DE GEVOELIGE HUID 

Wanneer er roodheid of puistjes verschijnen, is de eerste reactie vaak om ze te camoufleren met make-up. Cosmetica en een gevoelige huid gaan echter niet altijd samen: de meeste producten bevatten irriterende ingrediënten die de gevoeligheid van de huid verergeren en haar laten reageren. 

Kies voor hoogtolerante, niet-comedogene cosmetica zonder parfum. Controleer of uw foundation bescherming biedt tegen de zon en geschikt is voor uw huidtype. Als u een nieuw product koopt, test het dan altijd op een minder zichtbaar deel van uw huid voordat u het aanbrengt: in geval van een reactie kunt u zo de getroffen zone beperken. 

WELKE VERZORGING VOOR DE GEVOELIGE HUID?  

Een goede huidverzorgingsroutine is een must voor de gevoelige huid. Maar u moet dan wel weten welke verzorging te kiezen! 

Zoek in het algemeen altijd naar het woord ""hoge tolerantie"" op uw verzorgingsproducten: dit garandeert dat ze getest en goedgekeurd zijn voor gebruik op de gevoelige huid en dat ze geen bijzondere reactie veroorzaken. 

Kies ook actieve ingrediënten die de huid langdurig hydrateren, beschermen en kalmeren.

KALMEER EN VERSTERK UW HUID MET BIO PIOENROOS 

De pioenroos staat al honderden jaren bekend om zijn kalmerende eigenschappen. Ze werd al gebruikt in de Chinese geneeskunde om jeuk en irritatie te verzachten. Ook de Grieken vermelden deze tere bloem, die in de mythologie wordt beschreven als in staat om oorlogswonden te genezen. 

Onze wetenschappelijke experts en botanici zijn erin geslaagd het beste van de actieve bestanddelen van de BIO pioenroos te introduceren in ons assortiment producten voor de gevoelige huid. De zekerheid van een comfortabele en stralende huid.

Terug naar boven