PFDC_CONSCIOUS-CARE_notre-demarche-conscious-care-desktop

Onze waarden Conscious Care

Voor het milieu, de wetenschappelijke vooruitgang en een beter leven

Door te kiezen voor  Klorane, neemt u deel aan de Conscious Care beweging.

Ervan bewust dat onze gevoeligheid voor anderen en voor ons milieu de bron van grote vooruitgang kan zijn, hebben de merken van de Laboratoria Pierre Fabre, waaronder Klorane, samen Conscious Care* in het leven geroepen: wij timmeren hiermee actief aan een cosmetica van de toekomst, die bewust handelt ten opzichte van het hele ecosysteem. Dit vertaalt zich in een humanistische en geëngageerde beweging voor het milieu, de wetenschappelijke vooruitgang en een beter leven.
Door onze producten te kiezen, neemt u deel aan de beweging en steunt u tal van concrete acties op sociaal en milieugebied om van de wereld een betere plek te maken. 
* nuttige en geëngageerde zorg

100%

van onze nieuwe producten werden eco-sociaal ontworpen

97%

van onze producten worden in Frankrijk gemaakt

89%

van onze actieve bestanddelen zijn afkomstig van biologische planten of planten zonder fytosanitaire behandeling

100%

van onze verpakkingen zullen tegen 2025 gemaakt zijn van recycleerbare, biogebaseerde of composteerbare gerecycleerde materialen

Het natuurlijk evenwicht behouden

Al 60 jaar lang bundelen de merken van de groep Pierre Fabre hun wetenschappelijke expertise en hun kennis van de natuur om dermocosmetica te creëren die evenveel belang hecht aan de doeltreffendheid en de veiligheid van hun producten als aan uw welzijn. 
Onze ambitie? Producten ontwerpen die het natuurlijke evenwicht van uw huid, uw haar en uw mond en tand respecteren, los van de aard en de behoeften. 

 

Focus op het nuttige en essentiële

Wij selecteren enkel de ingrediënten die nodig zijn voor wat uw haar nodig heeft en in de juiste dosering. 
Gebaseerd op het principe van " just necessary ", werden onze Conscious Care formules ontworpen en ontwikkeld zonder ongewenste stoffen.

 

Het milieu en duurzame consumptie op de eerste plaats

Sinds 2019 zijn 100% van onze nieuwe productontwikkelingen eco-sociaal ontworpen. Tegen 2023 zal 50% van onze volledige catalogus dit zijn. 

De vermindering van onze milieu-impact via de verpakkingen zal bijdragen tot de strijd tegen de opwarming van de aarde. Zo zal tegen 2025 100% van onze verpakkingen bestaan uit gerecycleerde materialen die thuis kunnen worden gerecycleerd, van biologische oorsprong zijn of kunnen worden gecomposteerd
10% van onze producten uit de catalogus zal beschikbaar zijn in een herbruikbaar formaat (bulk, en eco-navullingen).

  • <span class="ezstring-field">kl_hair_organic nettle shampoo_naturalization_400 ml_picture_2021 368-449</span>
  • <span class="ezstring-field">kl_mango_lifestyle_audrey_2021_square-368-449</span>
  • <span class="ezstring-field">kl_aquatic-mint_face_lifestyle_patrice_2021 -7--368-449</span>
PFDC_CONSCIOUS-CARE_un-souci-transparence_DESKTOP

Een constante bekommernis om transparantie

Tegen 2022 zullen al onze producten worden beoordeeld volgens de Green Impact Index, ontworpen door Green Mission Pierre Fabre. Deze geeft een samenvatting van de milieu- en maatschappelijke impact van een cosmetisch product met A, B, C of D. Om aan Conscious Care deel te nemen, moeten onze producten een score van A of B hebben. 
De Green Impact Index wil betrouwbaar, transparant en nuttig zijn, om ons te helpen producten te ontwikkelen die meer rekening houden met de planeet en om iedereen de kans te geven om de beste keuzes te maken. 

kl_logo_gii_a_EN_2021

20 beoordelingscriteria

Zoals de biologische afbreekbaarheid en natuurlijkheid van de formule, de CO2-voetafdruk, het waterverbruik, de biologische landbouw, officiële certificeringen, MVO-verbintenissen..

Geëngageerd voor een grotere natuurlijke samenstelling en groene innovatie

Samen werken we elke dag aan een grotere natuurlijke samenstelling in onze formules. Vandaag is al 89% van onze actieve bestanddelen afkomstig van biologische planten of hebben deze geen fytosanitaire behandeling ondergaan. Tegen 2025 zullen al onze nieuwe formules (met uitzondering van zonnebescherming) voor meer dan 90% uit ingrediënten van natuurlijke oorsprong bestaan, vergeleken met 85% vandaag al in verschillende categorieën.

Een engagement voor lokale productie en duurzame aankoop.

Omdat 97% van onze producten in Frankrijk wordt gemaakt, geven wij de voorkeur aan korte ketens, zoals bij de crème van korenbloemwater van Klorane, waar de velden op minder dan 50 km van de productielocatie liggen. En wij steunen onze toeleveringsketens in hun streven naar duurzame productiemethoden. 

Altijd zorg dragen voor de levenskwaliteit van onze patiënten...

Elke dag zetten wij ons in voor de zorg en de levenskwaliteit van onze patiënten. Wij werken dagelijks samen met 30 patiëntenorganisaties aan nieuwe producten, diensten of digitale toepassingen wereldwijd, in de oncologie of de dermatologie.

...zoals het algemeen welzijn en toegang tot de zorg voor iedereen

Voor ons, de merken van de laboratoria Pierre Fabre, geldt dat telkens dat we voor één persoon zorgen, we bijdragen aan een betere wereld.

  • <p>Illustratie krediet:&nbsp;B&Eacute;AX</p>
    Illustratie krediet: BÉAX
  • <p>Illustratie krediet:&nbsp;B&Eacute;AX</p>
  • <p>Illustratie krediet:&nbsp;B&Eacute;AX</p>
PFDC_CONSCIOUS-CARE_BRAND_DESKTOP
Terug naar boven