kl_cocon_page-ingredient_galanga_10
Welke natuurlijke remedies moet ik overwegen tegen roos?

Roos in het haar? Alle natuurlijke remedies Welke natuurlijke remedies moet ik overwegen tegen roos?

Met Klorane is er een natuurlijke oplossing voor elk haarprobleem. Roos is geen uitzondering! Er bestaan veel wonderrecepten en heersende ideeën over dit onderwerp: wij hebben de meest doeltreffende natuurlijke remedies tegen roos op een rijtje gezet om u te helpen de juiste keuzes te maken.

De ideale natuurlijke remedie tegen roos: een schimmeldodend en kalmerend actief bestanddeel

Het is een schimmel (of beter gezegd een gist), Malassezia, die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van roos. Om het probleem van roos een halt toe te roepen, moet u dus in de eerste plaats een natuurlijke remedie vinden op basis van schimmeldodende actieve bestanddelen, d.w.z. middelen die de parasitaire schimmels vernietigen. Verschillende ingrediënten en natuurlijke planten bevatten een hoge concentratie van dit type actief bestanddeel en kunnen zo roos bestrijden en de hoofdhuid na verloop van tijd weer in evenwicht brengen.

Onze tips om roos aan te pakken

De waarheid en onwaarheid van natuurlijke behandelingen

 

Wat te gebruiken 100% natuurlijke behandelingen zoals plantaardige oliën zoals ricinusolie, olijfolie, kokosolie of essentiële oliën zoals tea tree, lavendel, ceder of palmarosa, maar ook witte azijn, klei of bepaalde planten zoals brandnetel. Onze plantenkenners wijzen galanga en brandnetel als meest doeltreffende natuurlijke oplossingen aan. 

Wat u moet vermijden Uw voeding veranderen in de overtuiging dat dit een impact heeft (dit is een mythe) en te sterke of bijtende shampoos voor de hoofdhuid gebruiken in de hoop deze te "strippen" (dit maakt de situatie alleen maar erger). Ook geen natriumbicarbonaat, dat is een ouderwets middeltje van onze grootmoeders dat ernstige huid- en oogirritatie veroorzaakt. 
 

De troeven van essentiële oliën

De troeven van essentiële oliën

Tea tree, lavendelaspic en palmarosa zijn talrijk in hun strijd tegen roos.

Essentiële oliën kunnen helpen de talgproductie bij de wortel te reguleren, de hoofdhuid te reinigen en te zuiveren en zo de toestand van de roos met de tijd te verbeteren. Doe een of twee druppels in uw shampoo voor een optimale werking. Opgelet: vóór u etherische oliën gebruikt, moet u het advies van een gezondheidsdeskundige inwinnen om het risico op allergieën of contra-indicaties tijdens de zwangerschap te vermijden.

De troeven van witte azijn

De troeven van witte azijn

Witte azijn remt de verspreiding van roos dankzij zijn bacteriedodende, antiseptische en schimmeldodende werking. Bovendien helpt de zuurgraad van azijn de pH-waarde van de hoofdhuid in evenwicht te houden. Voeg rechtstreeks 1 of 2 theelepels toe aan uw gebruikelijke shampoo. Of verdun 5 eetlepels witte azijn in een fles koud water en gebruik het als spoeling na het wassen.

Het antwoord van Klorane: galanga.

Het antwoord van Klorane: galanga.

Wat is er beter dan een plant als natuurlijke behandeling voor roos? 

Galanga is een plant uit de traditionele Chinese geneeskunde die wij kozen als natuurlijke remedie. Dankzij zijn schimmeldodende, antibacteriële en antiseptische eigenschappen werkt deze natuurlijke remedie doeltreffender en sneller tegen alle soorten roos dan chemische moleculen zoals zinkpyrithion.

Een woordje van de plantenkenner

Wij kozen voor galanga omdat deze plant in zijn ondergrondse wortels, de "wortelstokken", actieve moleculen bevat die "fenylpropanoïden" worden genoemd en een krachtige ontstekingsremmende werking hebben.

Alexandre, Panel / Botaniste van Klorane

Hoe kunnen we alles uit galanga halen?

Ontdek ons assortiment producten op basis van galanga met vernieuwende formuleringen en complementaire texturen om alle soorten roos op natuurlijke wijze te behandelen.
Het behandelende poedermasker

Het behandelende poedermasker

Vanaf het eerste gebruik verandert dit exfoliërende poeder op basis van galanga, geformuleerd zonder water, in een schuim en werkt dit als een 2-in-1 shampoo en masker om zowel droge als vette roos te bestrijden. Om hardnekkige roos te behandelen en opnieuw een langdurig gekalmeerde en evenwichtige hoofdhuid te krijgen*, gebruikt u het als een intensieve kuur gedurende één maand.

Lees meer
Galanga shampoo

Galanga shampoo

In het verlengde van het poedermasker, een zachte en natuurlijke formule om het haar dagelijks te wassen en de hoofdhuid na verloop van tijd weer in evenwicht te brengen. 

Lees meer

Zij gingen ervoor

Mijn roos, een echt complex probleem, behandelen met een 100% natuurlijke oplossing: het leek onmogelijk, maar galanga deed het. Dank je Klorane!

Julie D. 32 jaar

Een minuutje over roos

Welk product voor welk type roos?

 

Droge roos

De droge hoofdhuid hydrateren we diep met onze voedende en herstellende mango shampoo.

Vette roos

Bij vette roos en een vette hoofdhuid gebruiken we een talgregulerende verzorging en laten we meer tijd tussen de shampoobeurten met onze droogshampoo met brandnetel.

*Consumententest Poedermasker, gedurende 21 dagen bij 75 proefpersonen van 18 tot 65 jaar

Terug naar boven