kl_semantic-cocoon_expert-files_natural-hair -1- 1920x300

KRULLEND HAAR Hoe onderhoudt u golvend of krullend haar op een natuurlijke manier?

Krullend haar is fysiologisch droger omdat de talg, dat als een beschermend schild werkt voor het haar, moeilijker door krullend haar stroomt dan door steil haar. Krullend haar heeft daarom de neiging ruwer aan te voelen, doffer en weerbarstiger te zijn omdat het minder met talg is omhuld.

De verzorgingsroutine voor mooi golvend of krullend haar

De eerste stap naar mooi krullend haar is het te onderhouden en het haar diepgaand te voeden om het soepel te maken en te laten glanzen, terwijl de krul worden vastgehouden. Een verzorgingsroutine die rijk is aan vetzuren is dus noodzakelijk om krullend haar te beschermen en te versterken en om op verschillende niveaus in te werken:
- het vocht in het haar en zo een goed hydratatieniveau behouden. Minimale penetratie in de cuticula
- de keratinevezels waaruit het haar is opgebouwd versterken of herstellen. 
- de weerstand van het haar tegen aanvallen van buitenaf verbeteren.

cocon cheveux_pilier_bloc 6-3_temp

MAUD, EXPERT BIJ KLORANE

Haar tips om krullen op natuurlijke wijze te sublimeren

Het kan niet vaak genoeg herhaald worden: de eerste stap naar mooie krullen is het haar te voeden. Klorane selecteerde Cupuaçuboter, geoogst in het Amazonegebied volgens agrobiologische normen, vanwege zijn gehalte aan onverzadigde vetzuren die de haarvezel diepgaand voeden en de keratinevezels van het haar versterken.

Stylen: na het wassen het haar op natuurlijke wijze drogen en ontwarren met de vingers of een kam met brede tanden om een schuimend effect te voorkomen. De krullen krijgen vorm en kunnen de hele dag door worden onderhouden met een olie of een verzorging zonder spoelen, zonder dat ze te zwaar worden. Vermijd haardrogers die de keratine aantasten en borstels die de neiging hebben het haar af te breken.

Een shampoo rijk aan Cupuaçu vetzuren om het haar te voeden zonder de krullen te verzwaren

Een shampoo rijk aan Cupuaçu vetzuren om het haar te voeden zonder de krullen te verzwaren

Deze shampoo met BIO Cupuaçuboter wast het haar en voedt en omhult de haarvezel. De uitzonderlijke voedende eigenschappen van Cupuaçu, geselecteerd door Klorane, bieden een echte herstellende werking zonder het haar te verzwaren, een must voor lichte en goed gedefinieerde krullen.

Meer informatie
Een concentraat van BIO Cupuaçuboter in een ultra herstellend masker ideaal voor krullend haar

Een concentraat van BIO Cupuaçuboter in een ultra herstellend masker ideaal voor krullend haar

Dit uiterst rijke masker vult de diepe barsten in de keratine van het haar op, waardoor het dag na dag meer weerstand biedt. Het herstelt het haar diep tot in de punten en maakt het glanzend en soepel, klaar om in model gebracht te worden.

Meer informatie

Zij gingen ervoor

Cupuaçuboter is een bom! Mijn krullend haar was vroeger zo droog... Het was mijn kapper die me vertelde over het gamma van Klorane, en ik kan nu echt het verschil zien. Mijn haar is zachter geworden, glanzender, het ziet er geweldig uit!

Aurianne25 jaar
Cupuaçu beeldmateriaal verpakking

DE MINUUT OVER KRULLEND EN GOLVEND HAAR

Het haar ook van binnenuit hydrateren

Krullend haar heeft één essentiële behoefte: hydratatie. Nu, wat de huid betreft, de hydratatie kunt u aanbrengen door verzorging en maskers, maar hydratatie begint ook en vooral van binnen! Dus eerste stap: veel water drinken (minstens 1,5 liter).

Om nog een stap verder te gaan, kunt u ook voedingssupplementen proberen om krullend haar te verstevigen en de groei te stimuleren, idealiter over een periode van 3 maanden.

HOE TE BRUSHEN ZONDER TE BESCHADIGEN?

Als u uw krullen beu bent, kunt u een brushing doen...

Hoewel een mooie brushing uw look kan veranderen, is het geen pretje voor de haarvezel! Drogen en intensief steilen kunnen uw haar beschadigen: u moet uw haar dus leren brushen zonder het te beschadigen, en de juiste gebaren kennen voor een steilbeurt met hoge bescherming! Daarom zijn onze experts er.

Borstelen zonder te beschadigen
Terug naar boven