kl_quinine_communication-visual_oglivy_2020 1920x882

ONZE PLANTEN Kinine

Bekend om zijn eigenschappen die haaruitval tegengaan.

Alles over onze kinine

De kinaboom is een boom die oorspronkelijk uit Zuid-Amerika komt en in de 17e eeuw naar Europa werd gebracht. Kinine wordt geëxtraheerd uit de schors en wordt traditioneel gebruikt als tonicum en samentrekkend middel.
kl_quinine_active-ingredient_engraving_756x472px 472x756

VOORKEURSNAAM  Kinaboom

GEBRUIKT DEEL  Gedroogde schors

BOTANISCHE NAAM  Cinchona pubescens vahl.

GALENISCHE VORM  Ethanolisch extract

INCI-NAAM Cinchona pubescens schorsextract

HERKOMST   Ecuador

OOGST juli tot oktober

PRODUCTIEKETEN Conventioneel

DE BIJZONDERHEDEN

Hoe ziet het eruit?

kl_quinine_active-ingredient_field_plant_2020 -8- 472x592
De kinaboom komt voor in de Andes, op een hoogte van 1.500 tot 3.000 meter. De bomen worden 15 tot 20 meter hoog en krijgen witte, roze of gele bloemen.
kl_quinine_active-ingredient_field_plant_2020 -43- 472x592
Eerst dient de rode kinaboom te worden geïdentificeerd aan de hand van de vorm van de bladeren.
kl_quinine_active-ingredient_field_plant_2020 -60- 472x592
De schors wordt met de hand geoogst met een machete. Dit wordt gedaan bij droog weer, van juli tot november. Om de plant te behouden en ontbossing te voorkomen, wordt alleen de schors geoogst en gedroogd.
kl_quinine_active-ingredient_field_plant_2020 -61- 472x592
Bij Klorane wordt alleen de schors geselecteerd die nog nooit werd geoogst of die al opnieuw is aangegroeid. Na de oogst regenereert de schors zich in 2 tot 3 jaar, afhankelijk van de klimatologische omstandigheden.

DE WELDADIGE EIGENSCHAPPEN VAN ONZE KININE

Waarom is het zo goed voor het haar?

Rode kina werd traditioneel door de Inca's werd gebruikt vanwege zijn vele voordelen bij de behandeling van spijsverteringsproblemen en infecties. Kina en vooral kinine waren de belangrijkste behandelingen tegen malaria. In lage doses is het een bitter tonicum dat de spijsvertering stimuleert. Uitwendig kan het worden gebruikt in geval van een jeukende en schilferige hoofdhuid met roos. 

Kinine heeft een verkwikkend effect dat de haarfollikel wakker schudt en het haar vanaf de wortel weer versterkt, opdat haaruitval afgeremd kan worden. De doeltreffendheid en de tolerantie van onze lijn met kinine werd onder dermatologisch toezicht getest.

  • <span class="ezstring-field">kl_quinine_hair_picture_bark_hands_2020</span>
  • <span class="ezstring-field">kl_hair_quinine_range_picture_lifestyle_story_2021 367x460</span>
  • <span class="ezstring-field">kl_hair_quinine anti-hair loss serum__picture_2021_3282770141177</span>

Een woordje van de expert

Kinine heeft een verkwikkend effect dat de haarfollikel wakker schudt en het haar vanaf de wortel weer versterkt, opdat haaruitval afgeremd kan worden.

Alexandre Panel
Alexandre PanelKlorane-botanicus

EN VOOR DE PLANEET?

Onze verbintenissen

kl_quinine_active-ingredient_field_plant_2020 -55- 472x592

Maatschappelijk engagement

De Klorane Botanical Foundation heeft een programma opgezet om Kichwa-families te helpen bij het kweken van verschillende nuttige plantsoorten die ook kunnen worden verkocht. Zo wordt er in al hun behoeften voorzien zonder de ecosystemen te schaden. Bovendien krijgen ze zo al van jongs af aan voorlichting over de goede praktijken van een duurzame teelt.
kl_quinine_active-ingredient_field_plant_2020 -46- 472x592

Respect voor het milieu

De Klorane Botanical Foundation heeft zich ertoe verbonden 6 kwekerijen met 15.000 bomen van 40 bedreigde boomsoorten in Ecuador te bouwen. Dit over een periode van 3 jaar en met het oog op 75 Kichwa-families die hier voordeel uit zullen halen. Deze landbouwbossen zijn zowel duurzaam op ecologisch vlak, als economisch rendabel.

Het opleiden van plaatselijke gemeenschappen

Klorane leidt gemeenschappen op om hen te ondersteunen in hun streven naar een duurzamere landbouw.

Klorane werkt samen met NGO's in Ecuador om gezinnen aan te moedigen om af te stappen van de intensieve teelt van de kinaboom en over te stappen op duurzamere teeltmethoden. Het doel van dit engagement is tweeledig: de plaatselijke biodiversiteit beschermen en goede praktijken met een sociale impact bewerkstelligen. Deze landbouwbossen zijn zowel duurzaam op ecologisch vlak, als economisch rendabel.

Succesvolle resultaten in de strijd tegen ontbossing

Concrete acties die de massale ontbossing in Zuid-Amerika tegengaan.

De Klorane Botanical Foundation heeft zich ertoe verbonden 6 kwekerijen met 15.000 bomen van 40 bedreigde boomsoorten in Ecuador te bouwen. Dit over een periode van 3 jaar en met het oog op 75 Kichwa-families die hier voordeel uit zullen halen. Ook in scholen worden bewustmakingsprogramma’s op poten gezet om de toekomstige generaties landbouwers op te leiden in duurzamere praktijken. 

kl_quinine_edelweiss_texture2 shampoo_2021_3282770141252_3282770141283

Wist u dat?

" Louis Ferdinand Céline is het pseydoniem van Louis Destouches, arts en auteur van ‘Voyage au bout de la nuit’, schreef een boekje over de voordelen van kinine: ‘La quinine en thérapeutique’, over de therapeutische geneeskracht van kinine. ”

Ontdek de lijn met Kinine & BIO Edelweiss

Een complete verzorgingslijn met Kinine & BIO Edelweiss, om haaruitval te vertragen en de haargroei vanaf de wortels te stimuleren.

Meer informatie

Ontdek onze botanische actieve bestanddelen

Bij Klorane gebruiken we enkel het beste in de natuur om verzorgingsproducten te kunnen aanbieden voor iedereen.

kl_cornflower_active-ingredient_field_plant_2020-38- 265x265

Korenbloem

Centaurea cyanus, bekend als de korenbloem, is opgenomen in de Europese farmacopee vanwege zijn verzachtende en ontzwellende eigenschappen.

Meer zien
kl_calendula_active-ingredient_field_plant_2019 -42- 265x265

Calendula

Wij hebben Calendula gekozen om de zintuigen van de baby op natuurlijke wijze te laten ontwaken en om zijn delicate huid te verzorgen, dankzij de verzachtende eigenschappen.

Meer zien
kl_cupuacu_active-ingredient_field_plant_2019 -31- 265x265

Cupuaçu

Cupuaçu, gekweekt in het Amazonegebied, is een belangrijk actief bestanddeel in onze cosmetica. Er wordt een boter met een uitzonderlijke voedingswaarde uit gewonnen.

Meer zien
KL_HAIR_AQUATIC MINT_Picture_Field_2020 265x265

Watermunt

Watermunt staat bekend om zijn therapeutische en ontgiftende werking op de hoofdhuid.

Meer zien
kl_monoi-tamanu_ingredient_website_pim 265*265

Monoi

Onze Tahitiaanse monoi is een subtiele combinatie van twee planten van de Polynesische kust. Zijn unieke, sensuele en zachte geur is perfect om even bij weg te dromen.

Meer zien
kl_almond_ingredient_active_field -3- 265x265

Amandel

De door ons geselecteerde Prunus amygdalus dulcis-amandel is een concentraat van proteïnerijke aminozuren waarvan de weldadige eigenschappen de structuur van het haar versterken en zorgen voor zachtheid en glans.

Meer zien
kl_oat_active-ingredient_field_plant_2017 -9- 265x265

Haver

Het is een van de favoriete actieve ingrediënten bij Klorane, met name vanwege zijn rijkdom aan koolhydraten, lipiden en vitaminen die het voorzien van hydraterende, verzachtende en beschermende eigenschappen.

Meer zien
kl_pomegranate_actif_picture 265x265

De granaatappel

De schillen van de met de hand geplukte granaatappels worden in de zon gedroogd om hun actieve bestanddelen te concentreren. Hieruit extraheren wij een gepatenteerd extract met fixerende eigenschappen.

Meer zien
KL_PHOTO_FLAX_FIELD_4_JULY2019 265x265

Vlas

Wij hebben lijnzaad geselecteerd vanwege zijn rijkdom aan slijmstoffen die het haar op natuurlijke wijze omhullen.

Meer zien
kl_mango_active-ingredient_stock_website_active-page -5- 265x265

Mango

Wij hebben mango geselecteerd vanwege zijn rijkdom aan vetzuren. Uit de pit extraheren onze experts een boter met zeer voedende eigenschappen die droog haar diep voedt.

Meer zien
kl_chamomile_active-ingredient_field_plant_2019 -64- 265x265

Kamille

We zijn fan van kamille vanwege het gele pigment in de bloemen dat blondmakende eigenschappen heeft.

Meer zien
kl_olive_ingredient_active_field -2- 265x265

De olijfboom

Omwille van de uitzonderlijke anti-ageing eigenschappen van de vruchten heeft Klorane gekozen voor de olijfboom, die als sinds de Oudheid symbool staat voor bestendigheid en een lange levensduur.

Meer zien
KL_HAIR_NETTLE_Pictures_field_glove_2020 265x265

Brandnetel

De zuiverende, samentrekkende, ontstekingsremmende en revitaliserende eigenschappen van brandnetel zijn altijd al geroemd. De droge wortel van de brandnetel wordt door Klorane specifiek gebruikt voor vet haar.

Meer zien
kl_peony_active-ingredient_field_plant_2019 -40- 265x265

De pioenroos

Klorane heeft de Chinese pioenroos geselecteerd die in de traditionele geneeskunde wordt gebruikt om haar verzachtende eigenschappen, haar ontspannende geur en haar anti-irriterende eigenschappen, eigenschappen die wij wetenschappelijk hebben aangetoond.

Meer zien
kl_citrus_actif_picture 265x265

De cederappel

De cederappels die wij onder de Corsicaanse zon verbouwen, hebben een zuiverende werking op haar dat snel vet wordt.

Meer zien
Terug naar boven