Watermunt

Deze winterharde plant met een uitgesproken kenmerkende muntgeur, ook bekend als "boerenbalsem", gedijt het best in vochtige grond, aan de rand van beekjes en rivieren, waardoor ze ook een perfecte indicator is voor de aanwezigheid van water. Ze bloeit van juli tot oktober.

Ook gekend als "boerenbalsem".

Watermunt wordt van oudsher al eeuwenlang wereldwijd gebruikt omwille van haar verfrissende, antiseptische en stimulerende eigenschappen. In een recent verleden is men Watermunt ook gaan gebruiken om vervuild water te zuiveren.

Mentha aquatica L.

De Watermunt van Klorane wordt volgens de principes van de biologische landbouw gekweekt op onze eigen akkers in Gaillac in Zuidwest-Frankrijk.

FRANKRIJK

Verkennen

Onze Klorane experts onderzoeken Watermunt en haar ongeziene en ruimschoots bewezen zuiverend effect op de hoofdhuid en op zoet water via een samenwerking tussen de Universiteit van Tsinghua in China en de Klorane Botanical Foundation.

Beschermen

Klorane beschermt het milieu met een ecologisch project: van de Watermuntteelt via een kort circuit (volgens de principes van de biologische landbouw) tot het eindproduct. De Klorane Botanical Foundation beschermt ook zoet water door vervuild water in Zuidwest-Frankrijk te zuiveren met Watermunt.

Delen

Klorane deelt de rijkdommen van deze plant in een doeltreffend en ecologisch verantwoord verzorgingsritueel met natuurlijke en bioafbreekbare formules die een bewezen vervuilingsbestrijdend effect hebben. Verder engageert Klorane zich om de uitzonderlijke eigenschappen van deze plant, die vaak ten onrechte als onkruid wordt beschouwd, wereldwijd bekend te maken.

De Klorane selectie

Shampooing Sec Menthe Aquatique

Ontgiften & Onmiddellijke verfrissing

Ontgiften, frisheid
De Detox Dry Shampoo garandeert een "ijsblokeffect" en is geschikt voor alle haartypes; in slechts 2 minuten is het haar proper. Voor schoon en fris haar.
+

Op elk moment zuiveren

Ontgiftend, neutraliseert geurtjes, tegen vervuiling
Deze ontgiftende spray neutraliseert onaangename geurtjes, zuivert het haar en frist het op elk moment van de dag op.
+
baume_menthe-aquatique

Beschermen en ontwarren

Beschermend, tegen vervuiling
Een echt "beschermend schild" tegen vervuiling. Deze 2-in-1 verzorging beschermt het haar en ontwart de lengten.
+

Ontgiften

Verfrissende detox
Deze verfrissende shampoo reinigt het haar diepgaand, ontgift de hoofdhuid en verwijdert vervuilende deeltjes.
+