Calendula

De Calendula of Goudsbloem is afkomstig uit Europa en doet het vooral goed in het Middellandse Zeegebied. Ze werd in de oudheid al door de Arabieren, Grieken en Indiërs gebruikt omwille van haar medicinale, culinaire en cosmetische eigenschappen, om stoffen te verven en voedingsmiddelen kleur te geven. Vanaf de middeleeuwen wordt deze plant pas echt populair en wordt ze steeds vaker gebruikt voor diverse doeleinden.

Deze bloem wordt ook wel eens de "verloofde van de zon" genoemd omdat ze ontluikt wanneer de zon opkomt en haar bloemblaadjes opnieuw sluit wanneer ze ondergaat.

Calendula was vroeger al bekend omwille van haar verzachtende effect op kwaaltjes allerhande (insecten- of slangenbeten, geelzucht, conjunctivitis, tinea, pijnlijke maandstonden, koorts). Vandaag de dag wordt Calendula vooral in de dermatologie aangewend om huidproblemen te behandelen: irritatie, roodheid, zonnebrand, ontstekingen (psoriasis, eczeem, acne...), jeuk, melkkorstjes, tepelkloven… Door haar verzachtende en wondhelende eigenschappen helpt Calendula de huid te regenereren.

Calendula officinalis L.

Onze Calendula wordt in Spanje vervaardigd

Espagne

Verkennen

We doorkruisten het Noorden van Spanje om er een Calendulasoort te ontdekken die biologisch wordt geteeld. We kozen voor Calendula officinalis L. omwille van haar krachtige anti-inflammatoire en herstellende eigenschappen.

Beschermen

We beschermen de biodiversiteit door onze Calendula op verantwoorde en biologische wijze te telen. We beperken de impact van onze producten op het milieu met bioafbreekbare formules en ecologisch verantwoorde verpakkingen.

Delen

We delen de rijkdom van Calendula via natuurlijke en beschermende verzorgingsproducten.

De Klorane selectie

Reinigt in 1 enkele beweging

Reinigt de huid in alle zachtheid in 1 enkele beweging. De huid is subtiel geparfumeerd. Dé hartendief van alle mama's: het ultrahandige pompje dat met slechts 1 hand kan worden bediend.
+