kl_mag_change_my-herbarium_chamomille_visual_header

Mijn herbarium Kamille is blond voor u!

Het is een must-have in de kast van onze grootmoeders, het comfortstofje voor halverwege de namiddag. De " kleine kamille " is een van de bekendste en best gedocumenteerde geneeskrachtige planten. Van onze spijsvertering tot onze blonde highlights, deze plant weet hoe ze voor ons moet zorgen. Éva Dumaine, plantkundige, vertelt ons op haar eigen manier over planten. En uitzonderlijke natuurlijke actieve bestanddelen.

Mijn eerste ontmoeting met de kamillebloem liep uit op zo’n grote straf; dat ik het me nog steeds herinner! Ik had de kamilleplantage van mijn grootmoeder verward met een hele hoop madeliefjes, en ik maakte er de mooiste armbanden en kettingen mee voor de hele familie. Ik kan u dus vertellen dat ik er serieus van langs heb gekregen en ik de twee nooit meer heb verward! Vooral omdat mijn oma erg gesteld was op haar kamille. Het ritueel van het infuseren was heilig, en het drogen van de bloemen nam een grote tafel in de schuur in beslag waar we niet bij mochten komen.

  • <span class="ezstring-field">kl_chamomile_active-ingredient_field_plant_2019 -18-</span>
  • <span class="ezstring-field">kl_chamomile_active-ingredient_field_plant_2019 -6-</span>
  • <span class="ezstring-field">kl_chamomile_active-ingredient_field_plant_2019 -14-</span>

Als de kamillebloem onlosmakelijk verbonden is met onze kindertijd en altijd in onze kopjes is beland, dan is dat omdat het door de millennia is doorgegeven en de weldaden ervan van generatie op generatie zijn gedistilleerd. In de Asteraceae-familie bestaan er in feite verschillende soorten kamille, maar meestal wordt matricaria (of "Duitse " kamille) gebruikt. De kleine bloemen met hun zonnig gele hart en witte bloemblaadjes, fleuren zandige velden op en zijn geur doet denken aan de bloemetjes van de appelboom. Europa, Azië, Noord-Afrika, de kamille veroverde vele landen, maar het is in het land van de farao's, één van zijn oorspronkelijke landen van herkomst, dat wij onze kamille telen.

Een klein wonder met duizend weldaden

De bloem staat al sinds de oudheid bekend bij de Egyptenaren en komt voor in voorouderlijke schoonheidsrituelen en in de geneeskundige handboeken uit de middeleeuwen. Waarom? Omdat de infusie spijsverteringsproblemen helpt te verlichten en allergische reacties kalmeert. Kamille staat ook bekend om zijn ontspannende, ontstekingsremmende en helende eigenschappen. Onze grootmoeders hebben altijd gelijk!

Bij Klorane houden we ervan vanwege een ander geheim. Al meer dan 50 jaar geleden kozen we voor onze allereerste shampoo voor kamille vanwege zijn verhelderende en lichtweerkaatsende eigenschappen, vooral op blond haar. Rijk aan apigenine, een geel pigment dat in de bloemblaadjes zit, maakt het haar in alle tinten zacht en helder, voor een ultranatuurlijk resultaat dat de haarvezel verzorgt.

In hetzelfde gamma

Shampoo met Kamille

Kamille Haar Shampoo met Kamille

Herleeft blonde highlights - Verbetert blonde highlights

Terug naar boven