kl_mag_change_my-herbarium_peony_visual_header 1920x483

MIJN HERBARIUM Pioenroes, de schone verzorgster

 Ze zijn overal om ons heen, ze zijn al bij ons sinds onze kindertijd, we vinden ze in onze producten of op ons bord. Chrystel Lacz, landbouwkundige, vertelt ons over planten op haar eigen manier. En uitzonderlijke natuurlijke actieve bestanddelen.

Enkel en alleen al door erover te praten, kunt u de geur oproepen. Die krachtige bloemige noot, zowel fris als licht houtachtig, die herkenbaar is uit duizenden. Toen ik een klein meisje was, was het de basis van mijn favoriete parfum dat ik altijd uit de kast van mijn moeder stal om " grote meid te spelen ". Sindsdien heb ik elke keer dat ik de geur ruik beelden van mezelf met lippenstift tot op mijn jukbeenderen en hoge hakken waar ik drie keer in kon! De pioenroos is een ster onder de bloemen, en terecht! Ze overleefde de eeuwen, inspireerde mythen en vele kunstwerken, maar het is haar rustgevende kracht waarom Klorane haar aanbidt en beschermt. Lichten we alvast een tipje van de sluier op?

  • <span class="ezstring-field">kl_peony_active-ingredient_field_plant_2019 -5- 367x460</span>
  • <span class="ezstring-field">kl_peony_active-ingredient_field_plant_2019 -42- 367x460</span>
  • <span class="ezstring-field">kl_peony_active-ingredient_field_plant_2019 -29- 367x460</span>

 Om de Paeonia lactiflora of Chinese pioenroos in zijn natuurlijke habitat te vinden, moeten we van de uitlopers van de Himalaya tot ver in Siberië trekken. Het is een icoon van de Centraal-Aziatische bossen en weiden en inspireert en fascineert al meer dan 2000 jaar. De bloem komt voor in de Griekse mythologie, waar ze de vrucht is van de jaloezie van een godin op een nimf die te veel het hof werd gemaakt. In de legendes verbande de enige Chinese keizerin ze uit haar zicht omdat ze weigerde te bloeien op bevel, en zelfs in de schilderijen van Manet en de gedichten van Apollinaire komt ze voor. Haar verfijnde silhouet en grillige bloei maken haar tot een echte verschijning, en haar kostbaarheid wordt geassocieerd met schoonheid en vrouwelijkheid.

Maar genoeg bewondering! De pioenroos is ook een geneeskrachtig kampioen van Olympische klasse: de wortels hebben erkende en gedocumenteerde eigenschappen om ontstekingen te kalmeren en irritaties te verzachten. Daarom ontwikkelden wij een volledig assortiment haar- en lichaamsverzorgingsproducten voor de gevoelige huid en hoofdhuid. Geen wonder dat deze mooie en krachtige bloem alomtegenwoordig is, van de traditionele Chinese geneesmiddelenlijst tot de bloemenkraampjes en in enkele van de hoogst gewaardeerde parfums.

Schoonheid om te beschermen

Als slachtoffer van haar eigen succes, staat de wilde pioenroos op de lijst van bedreigde soorten. Het was ondenkbaar dat Klorane mede verantwoordelijk zou zijn voor de verdwijning van deze bloem; daarom kozen we voor een gekweekte pioenroos, die het resultaat is van duurzame landbouw, zonder irrigatie of pesticiden. Om onze engagement te vergroten zette de Klorane Botanical Foundation samen met het Botanisch Instituut van de Beijing Academy of Sciences een wetenschappelijk programma op dat plantenbiotechnologie en in-vitro kweek gebruikt om een methode te ontwikkelen die de teelt van de wilde pioenroos en hun herintroductie in het wild mogelijk maakt.

Terug naar boven