kl_semantic-cocoon_facecare_dry-skin_header_16-9

Verzorging van de droge huid

Voelt uw huid op uw gezicht strak aan of jeukt ze zodra u uit de douche komt? Voelt ze vaak oncomfortabel aan? Dan hebt u zeker een droge huid, die behoefte heeft aan zachtheid. Laten we eens kijken wat we hieraan kunnen doen.

picto main_nous-sommes-engagés

 

" Het is belangrijk om een droge huid niet te verwarren met een gedehydrateerde huid "

Er zijn grote verschillen die u moet begrijpen om de juiste keuzes voor uw huid te maken. Een droge of zeer droge huid is een huidtype, het is een intrinsiek kenmerk van bepaalde opperhuiden. Het uit zich in trekkerigheid, jeuk, schilferende huid op bepaalde plaatsen, ruw aanvoelen, enz. Terwijl dehydratatie een tijdelijke aandoening is die elk huidtype kan treffen. Hier hebben de cellen moeite om water vast te houden, terwijl het bij een droge huid eerder gaat om een gebrek aan lipiden. Kortom, een droge en gedehydrateerde huid tegelijk hebben, kan perfect! En om uw huid te verzorgen, moet u weten of ze water, vet of beide nodig heeft.

Waarom is mijn huid droog?

Waarom is mijn huid droog?

Een droge huid is vaak een dagelijkse bron van ongemak. Zeker in de winter, wanneer de huid het hard te verduren krijgt. Om de juiste verzorging te vinden en haar opnieuw comfortabel te laten aanvoelen, is het belangrijk de oorzaken te begrijpen. 

De huid is droog wanneer de hydrolipidenfilm, die als barrière voor de opperhuid optreedt, verzwakt is. Dit van nature beschermende schild laat vervolgens aanvallen van buitenaf zoals kou, hitte en vervuiling door in de huid. De hoornlaag is dan ongestructureerd en mist de lipiden die nodig zijn om het cement tussen de cellen sterk en waterdicht te maken. Een verminderde barrièrefunctie van de opperhuid zorgt voor een doffe teint en een oncomfortabele ruwe huid.

Arganolie: een natuurlijke bron van lipiden

Om de droge huid van het gezicht en het lichaam te verzorgen, zijn lipiden en meer precies ceramiden nodig om de huid diepgaand te voeden. Onze arganolie zit er vol mee!

Arganolie staat al duizenden jaren bekend om zijn vele weldaden. Door zijn hoge gehalte aan vetzuren (palmitinezuur, stearinezuur, oliezuur en linolzuur) is deze olie de beste vriend van de droge huid. Ze versterkt niet alleen de huidbarrière (de beroemde hydrolipidenfilm op het huidoppervlak), ze verhoogt ook aanzienlijk de synthese van ceramiden: de lipiden die van nature in de huid aanwezig zijn in het cement tussen de cellen. Bied uw huid een intense voeding. 

De kalmerende kracht van pioenroos voor de huid

De kalmerende kracht van pioenroos voor de huid

Focus op deze bloem met ongelooflijke eigenschappen voor de droge en gevoelige huid. Dit iconische lid van de traditionele lijst van Chinese geneesmiddelen wordt in Azië al eeuwenlang gebruikt om nervositeit en hoofdpijn te verlichten of om de yin, de energie van rust en ontspanning, te consolideren. Bij Klorane selecteerden we de pioenroos vanwege haar hoge gehalte aan paeoniflorine, aanwezig in de wortels, die krachtige kalmerende en anti-irriterende eigenschappen heeft voor de droge tot zeer droge huid. Het biologische pioenroosextract dat wij gebruiken verlicht en halveert de ontsteking van een reactieve of gevoelige huid, voor een onmiddellijk verzachtend cocooneffect! 

Ontdekken
Is mijn huid gevoelig?

Is mijn huid gevoelig?

Een droge huid rijmt soms met een gevoelige huid. De aangetaste huidbarrière ligt immers aan de oorsprong van deze twee huidtypes. Wanneer de huid gevoelig is, reageert ze vooral op temperatuurschommelingen, stress of sterke emoties en heeft ze de neiging makkelijk allergisch te reageren. Er treedt dan roodheid op of een verhit gevoel. Deze gevoeligheid kan variëren van tijd tot tijd, soms enkele maanden verdwijnen en later weer terugkeren. Om de gevoelige huid te voeden en te verzorgen, zijn eenvoudige en natuurlijke formules altijd het beste.

De gevoelige huid begrijpen

Wat moet u vermijden als u een droge huid hebt?

Onze experts adviseren u

Als u merkt dat uw huid bijzonder trekkerig is nadat u uw gezicht met kraanwater hebt gewassen (vaak erg hard), kunt u het beter reinigen zonder water of met thermaal water of bloemwater gebruiken, dat zachter is voor de huid en dus ideaal voor de droge huid.

Door te veel verschillende huidverzorgingsproducten of door te vaak scrubs en reinigingsmiddelen te gebruiken, worden de cellen aangevallen en wordt de barrièrefunctie van de huid aangetast.
Wij raden altijd eenvoudige en natuurlijke formules aan om de huid enkel te geven wat ze nodig heeft, op een zachte manier.

Een gevoelige huid houdt in het algemeen niet van alcohol en (chemische of natuurlijke) parfums in sommige huidverzorgingsproducten of reinigingsproducten. Het beste is om deze twee componenten voorgoed uit uw badkamer te bannen als u een gevoelige huid hebt en te kiezen voor een milder ritueel!

Eén motto: beschermen, beschermen, beschermen! Als u de blootstelling aan extreme temperaturen niet kunt beperken, zorg er dan voor dat u uzelf zoveel mogelijk beschermt en gebruik ervoor en erna natuurlijke huidverzorgingsproducten speciaal voor uw droge huid.

Terug naar boven