kl_semantic-cocoon_facecare_treat-dehydrated-skin_header_16-9

Hoe de gezichtshuid verzorgen en voller maken?

Een doffe huid, ongemak, fijne lijntjes in het gezicht, herkent u deze tekenen van een gedehydrateerde huid? Wat zijn de oorzaken en hoe een dorstige huid laten drinken aan om haar goed te hydrateren en voller te maken? Wij vertellen u alles.

picto main_nous-sommes-engagés

Hoe herkent u een gedehydrateerde huid?

"De huid van het gezicht wordt blootgesteld aan te veel externe prikkels, de werking wordt verstoord en de dehydratatie begint. Hebt u een doffe teint, fijne lijntjes, een huid die op bepaalde plaatsen vervelt? Een oncomfortabel en trekkerig gevoel en gebrek aan soepelheid? Geen twijfel mogelijk, uw huid is inderdaad gedehydrateerd.

Wat is het verschil tussen een droge en een gedehydrateerde huid? 

Let op dat u een gedehydrateerde huid, een tijdelijke toestand, niet verwart met een droge huid, een huidtype (de huid die u uw hele leven behoudt). U kunt bijvoorbeeld een droge of gemengde huid hebben en toch de symptomen van een gedehydrateerde huid ervaren."

Oorzaken van een gedehydrateerde gezichtshuid

Waarom is mijn gezichtshuid zo snel gedehydrateerd? Wat verklaart en stimuleert vochtverlies in de huid?

Ons lichaam verliest onvermijdelijk vocht en het hydratatiegehalte neemt geleidelijk af naarmate we ouder worden. We hebben dus dagelijks (en in de loop der jaren) te maken met natuurlijk vochtverlies. Externe oorzaken zoals temperatuurschommelingen, vochtigheid, vervuiling, vermoeidheid of slechte hygiëne zetten dit verlies echter in de verf door de cellen te verzwakken die moeite hebben om water vast te houden. Daarom moeten we de huid een oppepper geven door haar een natuurlijke beschermende en ultrahydraterende verzorging te bieden!

Focus op hyaluronzuur, een actief bestanddeel dat de huid voller maakt, de bondgenoot van een gedehydrateerd gezicht

U hebt er waarschijnlijk al van gehoord, hyaluronzuur is het belangrijkste actieve bestanddeel in de hydratatie van onze huid, en biedt het gezicht heel wat troeven.

Het is een krachtige hydratatiebooster: een echt natuurlijk waterreservoir dat 1000 keer zijn gewicht aan water kan vasthouden en in de huid kan verspreiden. Dankzij zijn filmvormende werking helpt het water op het huidoppervlak vast te houden door de hydrolipidenfilm te versterken en het natuurlijke vochtverlies te beperken. Een zachte en vollere huid gegarandeerd! Het bevordert ook de stimulering van collageen in de huid, waardoor het anti-aging eigenschappen heeft voor uw gezicht. Bij Klorane is het hyaluronzuur dat we gebruiken van plantaardige oorsprong. Het wordt gemaakt van tarwekorrels en melkzuurbacteriën en wordt verkregen via een natuurlijk proces, namelijk fermentatie.

De weldaden van korenbloem om de huid te hydrateren en voller te maken

Er is geen betere manier om de gezichtshuid van nature te hydrateren, te kalmeren en te ontzwellen dan met biologisch korenbloemwater. Het verstevigt de opperhuid en kalmeert het gevoel van ongemak veroorzaakt door een gedehydrateerde huid. De biologische korenbloem die wij in onze verzorgingsproducten gebruiken, wordt al meer dan 50 jaar op ons eigen land in de Tarn geteeld. Eenmaal geplukt wordt de plant enkele meters verderop, in onze fabriek, verwerkt tot zuiver bloemenwater via een ecologisch verantwoord infusie- en distillatieproces. Een ideale methode om alle eigenschappen van de korenbloem te behouden en te optimaliseren!

kl_cornflower_active-ingredient_field_plant_-2-_website_1-1

Ik moet mijn huid diepgaand hydrateren als...

mijn huid strak en ruw aanvoelt en fijne lijntjes van uitdroging vertoont of als mijn teint dof is.

Lees ons advies

kl_cornflower_active-ingredient_field_plant_2020-24-520X416
kl_cornflower_active-ingredient_field_plant_2020-35-
Welke routine moet ik gebruiken voor mijn gedehydrateerde huid?

Welke routine moet ik gebruiken voor mijn gedehydrateerde huid?

Als de huid te weinig vocht heeft, gaat er niets boven natuurlijke huidverzorgingsproducten met een hoge concentratie hydraterende actieve bestanddelen en ultralichte texturen voor een vollere huid. Bij Klorane is korenbloem ons topingrediënt voor een dorstige huid 

Ontdek onze gezichtsroutine met korenbloem

Ik heb een vette en gedehydrateerde huid

Inderdaad, dat kan! Kunnen we echt beide problemen tegelijk aanpakken: onze vette huid verzorgen zonder de hydratatie achterwege te laten? Absoluut. Om overtollige talg vaarwel te zeggen op een gemengde of vette huid, kunt u een detox doen. Als het om huidverzorging gaat, is het belangrijk een natuurlijke routine te kiezen die inspeelt op de behoefte aan vocht van de huid en haar tegelijkertijd zuivert en matteert. Onze experts delen hun tips voor de juiste hydraterende gewoonten.

Verzorging van de vette huid

kl_semantic-cocoon_facecare_oily-skin_push_1-1

Uw vragen over een gedehydrateerde huid

Onze experts bieden u een antwoord

Een droge huid is een huidtype (dat nooit verandert), terwijl een gedehydrateerde huid een tijdelijke toestand is. Wij raden u aan een huidverzorgingsroutine te kiezen die zowel hydraterend is als geschikt voor uw huidtype.

Door de juiste gebaren om de huid te beschermen tegen aanvallen van buitenaf en door dagelijks te hydrateren, van binnen en van buiten.

Een hydraterende verzorging voorziet in de behoefte aan water van de huid, terwijl een voedende verzorging lipiden zoals ceramiden bevat. Het is een must te weten wat uw huid nodig heeft om de meest geschikte verzorging te kiezen!

Ja, het kan van dierlijke of plantaardige oorsprong zijn. Bij Klorane kozen we voor plantaardig hyaluronzuur, gewonnen uit tarwe.

Terug naar boven