kl_semantic-cocoon_facecare_oily-skin_header_16-9

Een vette huid ontcijferen: de oorzaken en geschikte gezichtsverzorgingsproducten

Van een glimmende huid tot puistjes, een vette huid is niet makkelijk in toom te houden. Ze vereist speciale zorg om de talg te reguleren en haar te zuiveren, zonder haar aan te tasten. Laten we eens kijken hoe een vette huid werkt en welke natuurlijke oplossingen er zijn om haar te behandelen

picto main_nous-sommes-engagés

 

Hoe herkent u een vette huid?

Een vette huid kenmerkt zich op verschillende manieren: een glimmende uitstraling over het hele gezicht, een plakkerig gevoel, een dikke en korrelige huidtextuur, verwijde en zichtbare poriën, een doffe teint, etc. Al deze kenmerken zijn te wijten aan een overproductie van talg die merkbaar is vanaf het moment dat u wakker wordt en gedurende de dag verergert.

Een gemengde huid heeft deze kenmerken vooral op de T-zone (voorhoofd, neus en kin), terwijl de wangen een normaal of droog huidtype hebben, meestal in combinatie met uitdroging of verlies van soepelheid. Dus, hebt u eerder een vette of een gemengde huid?

 Waarom heb ik een vette huid?

De huid is een levend orgaan dat ons dagelijks beschermt tegen aanvallen van buitenaf.

Talg, geproduceerd door de talgklieren, speelt een belangrijke rol: zonder talg zou de opperhuid niet zo zacht en soepel zijn en zou het evenwicht van de huidflora verstoord zijn, waardoor de huid kwetsbaarder wordt.
De overproductie van talg (ook wel hyperseborroe genoemd) die tot een vette huid leidt, ontstaat wanneer de talgklieren het te verduren krijgen. Dit kan te wijten zijn aan interne factoren zoals hormonen, leeftijd, slechte voeding, enz. Maar dat niet alleen! Externe factoren zoals vervuiling, stress, een warm en vochtig klimaat of het gebruik van te agressieve cosmetica kunnen dit onevenwicht versterken.

Als mijn huid constant glimt...

Als mijn huid constant glimt...

kunnen we dingen doen om haar te redden. Hydrateren (het is niet omdat uw huid vet is dat u haar vocht moet ontzeggen), zachte reiniging en een natuurlijke zuiverende en matterende gezichtsverzorging

Ontdek mijn detox routine
Mijn huid ademt niet meer

Mijn huid ademt niet meer

Wonen in de stad betekent dat uw huid wordt blootgesteld aan heel wat aanvallen van buitenaf. Door de vervuiling wordt de opperhuid geleidelijk verstikt, met als gevolg een teveel aan talg en een doffe teint. Er is maar één oplossing: detoxen!

Ontdek mijn detox routine

Te vermijden fouten bij een vette huid

Onze experts bieden u een antwoord

Dit is een veelvoorkomende misvatting. Het is niet zo dat als uw huid vet is, ze geen hydratatie nodig heeft - integendeel! Deze basisbehoefte van de huid mag u niet verwaarlozen en u moet haar een natuurlijke en aangepaste verzorging geven. Een hydraterende vloeibare textuur in combinatie met een matterende werking verdient daarom de voorkeur.

Uw huid meer dan één keer per week scrubben is een veelvoorkomende misvatting. Het overprikkelen van de opperhuid met een korrelige scrub kan haar namelijk doen ontsteken en zo het tegenovergestelde effect hebben van wat de bedoeling is. Kies daarom producten met zachte formules zoals het 3-in-1 zuiverende poeder (product link?) en breng het voorzichtig aan met lichte bewegingen.

Een onaangepaste of te bijtende reiniger kan de huid uitdrogen en, erger nog, een overproductie van talg stimuleren. Een zachte, natuurlijke reiniger is dus een must. Wat de frequentie van het reinigen betreft, raden wij aan dit niet vaker dan twee keer per dag te doen, 's morgens en 's avonds.

Alarm! Dit is de snelste manier om de huidbarrière te verzwakken en de weg vrij te maken voor bacteriën, micro-organismen en andere verstoorders van het evenwicht van de huid.

Make-up verwijderen is essentieel, maar ook transpiratie, talg en onzuiverheden die zich in de loop van de dag hebben opgehoopt moeten worden verwijderd.

De zon vermindert de talgproductie dan wel en zorgt ervoor dat er op korte termijn minder onzuiverheden op de huid opduiken, maar dit is een illusie! Zonder goede zonbescherming is het reboundeffect gegarandeerd. Pas op voor de terugkeer van de vette huid aan het begin van het schooljaar!

Terug naar boven