Zuiverende en matterende verzorgingsroutine

Zuiverende en matterende verzorgingsroutine

Detoxen is de beste manier om de huid te laten ademen en een frisse teint te krijgen. Ontdek onze zuiverende en matterende huidverzorgingsroutine met BIO watermunt.

3 Resultaten "Zuiverende en matterende verzorgingsroutine"

Lees meer
Lees meer

Matteer uw huid langdurig met een huidverzorgingsroutine

Is uw huid ondanks veelvuldig reinigen dof en heeft ze de neiging om gedurende de dag te gaan glimmen? U hebt misschien een vette of gemengde huid met een te hoge talgproductie. Een matterende routine op basis van natuurlijke producten reguleert de talgproductie van de huid en geeft u een frisse, matte teint.

De huid matteren, wat is dat? 

De huid matteren betekent producten gebruiken die inwerken op de talgproductie. Talg is nuttig om de opperhuid te hydrateren, maar heeft schadelijke gevolgen bij overproductie: 

- Het laat de huid glimmen en geeft haar een doffe uitstraling.

- De ophoping van dode huidcellen verhindert de huid om te ademen en is één van de meest voorkomende oorzaken van mee-eters en acné.

- De vervuiling hecht zich aan de talg en tast de beschermlaag van de huid aan.

Het gebruik van matterende producten zorgt dus niet alleen voor een mooie huid, maar is ook een essentiële verzorging voor een gezonde huid.

Hoe een vette huid matteren?

Een te hoge talgproductie wordt veroorzaakt door twee belangrijke factoren: uw huidtype en uw omgeving. Om de huid te matteren, moet u deze twee oorzaken aanpakken:

- Een vette huid behandelen: als u een vette of gemengde huid hebt, is uw lichaam genetisch geprogrammeerd om meer talg te produceren dan het nodig heeft. Uw huid heeft een beetje hulp nodig via de juiste verzorging om overtollige talg af te voeren en de productie te beperken. 

- Beperk aanvallen van buitenaf: vervuiling, stress en slechte voeding kunnen uw huid ook aantasten. Neem de tijd om te ontspannen, beperk de hoeveelheid sterk bewerkt voedsel op uw bord en gebruik regelmatig een antivervuilingsverzorging. Controleer ook of uw cosmetica niet te ingrijpend werkt, want daardoor kan de huid te veel talg gaan produceren.

Welke matterende producten moet ik kiezen?

Zorg er in de eerste plaats voor dat uw huidverzorgingsproducten niet vet zijn en geen alcohol bevatten, want deze beide elementen zorgen ervoor dat de vette huid reageert en dat er puistjes ontstaan. 

Kies producten die verrijkt zijn met matterende actieve bestanddelen zoals: 

- Monolaurine: monolaurine is afgeleid van kokosolie en heeft een talgverminderende en absorberende werking. Het helpt de huid te matteren en de vetproductie onder controle te houden. 

- Groene klei: groene klei ontgift de huid door vervuilende deeltjes en talgresten te absorberen die de poriën verstoppen. 

- Witte klei: witte klei is antibacterieel en antiseptisch en absorbeert onzuiverheden en talg. 

Reinig uw huid grondig met de juiste verzorgingsproducten

De dagelijkse aanvallen van buitenaf waaraan onze huid wordt blootgesteld, laten hun sporen na: weg stralende teint, zichtbare poriën en mee-eters zijn allemaal tekenen dat de huid verstikt wordt en dat ze een kleine detox nodig heeft om weer te kunnen ademen. Een zuiverende huidverzorgingsroutine voorkomt de ophoping van onzuiverheden voor een frisse en stralende huid in alle omstandigheden. 

Waarom de huid zuiveren?

Uw huid zuiveren betekent haar ontdoen van alle dode cellen, talg en vuildeeltjes die zich in de loop van de dag hebben opgehoopt. Dit is een must voor de gemengde tot vette huid, die onzuiverheden veel gemakkelijker absorbeert. Uw huid regelmatig zuiveren heeft veel voordelen:

- De huid kan weer ademen 

- De bacteriën die acné veroorzaken, worden verwijderd

- Onzuiverheden worden verminderd

- De huid krijgt haar stralende teint terug

Hoe de huid van het gezicht zuiveren?

Uw huid elke dag reinigen is een essentiële stap om make-up en onzuiverheden te verwijderen. Het is aanbevolen uw gezicht 's ochtends en 's avonds te reinigen, behalve de droge huid, die afhankelijk van haar gevoeligheid één keer per dag kan worden gereinigd.

Om de huid diepgaand te zuiveren is een eenvoudige reiniging echter niet voldoende. U hebt specifieke huidverzorgingsproducten nodig die verrijkt zijn met antioxidanten die de poriën exfoliëren en ontgiften. 

Biologische watermunt: de plant die de huid op natuurlijke wijze zuivert

Biologische watermunt is het belangrijkste ingrediënt om de huid te zuiveren dankzij zijn drievoudige werking:

- Antioxiderend: het beperkt de oxidatie en afbraak van de huid en de daarin aanwezige vitaminen.

- Anti-vervuiling: het werkt als een beschermende film tegen vervuiling en vermindert de ophoping van dode cellen.

- Ontgiftend: het verhoogt de activiteit van de ontgiftende enzymen van de cellen op de huid.

Het is het ideale natuurlijke actief bestanddeel voor een frisse, heldere huid: daarom gebruiken wij het in al onze zuiverende producten. 

De huidverzorgingsroutine om de huid langdurig te zuiveren en te matteren

De ideale routine om de huid te zuiveren en te matteren zonder haar uit te drogen bestaat uit drie belangrijke stappen: 

1. Reinigen en zuiveren met een exfoliërende verzorging zoals ons 3-in-1 zuiveringspoeder met BIO watermunt en klei;

2. De huid hydrateren met een niet-comedogene zuiverende verzorging zoals onze Zuiverende crème met BIO watermunt;

3. Grondig zuiveren en matteren met een ontgiftend masker zoals ons Stickmasker met BIO watermunt en klei.

Terug naar boven