kl_mag_my-herbarium_monoi_header_2880x880

Mijn herbarium Monoï & Tamanu, natuurlijke bescherming uit Polynesië

Monoï en Tamanu zijn onlosmakelijk verbonden met de traditionele Polynesische cultuur en hebben de oceanen overgestoken om de westerse cosmetica te veroveren met hun natuurlijke weldaden. Deze twee schatten van de natuur zijn een eeuwenoude bereiding van tiarébloemen en kokosolie voor Monoï, en een mystieke boom uit de lagune voor Tamanu. Ze worden nu gecombineerd om onze huid en ons haar te beschermen tegen de aanvallen van de zon. Éva Dumaine, plantkundige, vertelt ons op haar eigen manier over deze planten. En uitzonderlijke natuurlijke actieve bestanddelen.

 

Weinig geuren nodigen me zo uit tot reizen en brengen me zo in vervoering als die van Monoï uit Tahiti. Sommige horen de zee door te luisteren naar de branding in een schelp, ik heb slechts een paar druppels Monoï op mijn pols nodig om weer onder een kokosnootboom te liggen met een briesje op een eiland. Iedereen die ik ken die naar Polynesië reist, vraag ik om een flesje mee te nemen voor mij!

 

Duo van iconen uit de Stille Oceaan 

Monoï uit Tahiti, een echt stokpaardje van Frans-Polynesië, is een gecontroleerde oorsprongsbenaming en stamt uit voorouderlijke praktijken. Monoï wordt verkregen door twaalf vers geoogste Gardenia tahitensis-knoppen gedurende twaalf dagen te laten weken in een liter Cocos nucifera-olie. Het is het meest traditionele schoonheidsproduct van de eilanden in de Stille Oceaan. Deze zintuiglijke olie voedt de huid en beschermt haar tegen uitdroging door blootstelling aan de zon dankzij het hoge gehalte aan vetzuren. 

  • <span class="ezstring-field">KL_Gamme_ Ingredient_monoi_2000x2000_2021_365X460</span>
  • <span class="ezstring-field">kl_monoi-tamanu_ingredient_website_pim365X460</span>
  • <span class="ezstring-field">KL_SUNCARE_MONOI TAMANU_SOCIAL_VAHINE_PLAGE_HORIZON_NOV_2019</span>

De Tamanu is misschien minder bekend in onze westerse landen, maar het is een vaste waarde in het Oceanische landschap. Bijgenaamd " het groene goud van de Stille Oceaan ", kan deze boom tot 20 meter hoog worden en zijn hout is bijzonder gewild om boten en meubels mee te maken. Zijn vruchten worden verspreid door de stroming van de zee. Dit verklaart waarom hij op stranden overal in de Indische Oceaan te vinden is, tot aan de kust van Zanzibar toe. Uit de pitten wordt een olie gewonnen die antibacteriële, antioxiderende en helende eigenschappen heeft en die kan worden gebruikt om brandwonden te behandelen of traditionele tatoeages te beschermen.

 

Het schild tegen zonnige dagen

Bij Klorane hebben we ervoor gekozen ze te combineren in ons zonneproduct vanwege hun complementaire werking. Monoï uit Tahiti AOC dringt door in het haar om de vezel te voeden en te beschermen tegen de aanvallen van zon, wind of zout. Het voedt ook de bovenste laag van de opperhuid en helpt de huid te regenereren. BIO tamanu-olie behoudt dankzij zijn filmvormende werking de integriteit van de hydrolipidenfilm op het oppervlak van het haar en de huid om vochtverlies tegen te gaan. Samen helpen ze de huid en het haar te beschermen, te voeden en te herstellen. Een natuurlijk schild om zorgeloos van de zonnige dagen te kunnen genieten!

Terug naar boven