kl_mag_conscious-beauty_new-formula_visual_header
Wat zit er in de nieuwe formules van Klorane?

CONSCIOUS BEAUTY Wat zit er in de nieuwe formules van Klorane?

Heeft uw favoriete shampoo van Klorane een make-over gehad? Het werkte eerst prima, dus waarom hebben we dit veranderd? Is er dan niets blijvends in deze wereld? Voor deze laatste vraag raden wij u aan een therapeut te raadplegen, voor de rest hebben wij de antwoorden! U hebt altijd al willen weten hoe en waarom we onze formules ontwikkelen.

  kl_mag_change_picto_pointing-hand

Shampoo, douchegel, verzorgende wasformule, waar wordt dit van gemaakt?

Een korte samenvatting om te weten waar we het over hebben. De formule van een verzorgende wasformule bestaat uit drie elementen: een reinigende basis (verrassing!), bestaande uit water en oppervlakteactieve stoffen, waaraan andere actieve bestanddelen worden toegevoegd in functie van de behoeften die het verzorgingsproduct aanpakt; bewaarmiddel en pH-regelaars, zodat de formule in de loop der tijd stabiel blijft en geen bacteriën aantrekt.

kl_green-impact-index_gii_fr_no-background

 

Dat kan beter! 

Dus waarom een winnend team veranderen? Omdat we er bij Klorane van overtuigd zijn dat we onze formules altijd kunnen verbeteren, in feite is dit onze permanente zoektocht in onze laboratoria! Sommige van onze meest gerenommeerde actieve ingrediënten worden bijvoorbeeld biologisch geteeld. Anderen werden vervangen door nieuwkomers die resulteren uit het werk van onze plantenkenners om de meest uitzonderlijke planten te vinden. Andere kunnen de voorkeur krijgen om in te spelen op de specifieke specificaties, zoals die van Fair Trade of onze Pierre Fabre Green Impact Index. Het idee is om nooit op onze lauweren te rusten en u altijd producten aan te bieden die op het gebied van natuurlijke samenstelling, prikkeling van de zintuigen, veiligheid en doeltreffendheid vooroplopen.

Doorlopen, we willen u niet meer zien 

Er is ook het geval van de zogenaamde "controversiële" ingrediënten die, naarmate de wetenschappelijke kennis uitbreidt, overbodig blijken te zijn. Dit geldt bijvoorbeeld voor sulfaten, de oppervlakteactieve stoffen die onze favoriete huidverzorgingsproducten doen schuimen. Het is één grote familie, de sulfaten, met lastige onderdelen, zoals in alle families. Bij Klorane gebruikten we sodium laureth sulfaat, dat niet in het vizier sprong vanwege de veiligheid bij lage concentraties, maar we besloten hem toch uit te bannen. Daarom vervangen we die in onze nieuwe formules door een combinatie van natuurlijke en synthetische oppervlakteactieve stoffen om de kwaliteit van het product te behouden en het tegelijkertijd natuurlijker te maken. In dezelfde spirit hebben we siliconen al uit onze formules verbannen, evenals fenoxyethanol.

Dus maak u geen zorgen: een nieuwe formule betekent niet dat de oude slecht was, het betekent alleen dat we iets hebben gevonden dat nog beter voor u is!

  • <span class="ezstring-field">kl_calendula_active-ingredient_laboratory_extraction_content-factory_benjamin_2021</span>
  • <span class="ezstring-field">KL_Gamme_ Ingredient_isoleucine_2000x2000_2021</span>
  • <span class="ezstring-field">kl_oat_active-ingredient_laboratory_extraction_content-factory_benjamin_2021_364X460</span>
Terug naar boven