kl_mag_change_my-herbarium_cupuacu 1920x483

MY HERBARIUM Cupuaçu, vleesgeworden vrijgevigheid

 Ze zijn overal om ons heen, ze zijn al bij ons sinds onze kindertijd, we vinden ze in onze producten of op ons bord.

Éva Dumaine, plantkundige, vertelt ons op haar eigen manier over planten. En uitzonderlijke natuurlijke actieve bestanddelen.
De naam alleen al is uitnodigend om u te laten meevoeren: " coupouassou ", " a joia da fioresta ", het juweel van het Amazonewoud. Toen ik er voor het eerst over hoorde, dacht ik dat het een plaatselijk gerecht was! Maar ik zat er niet ver naast, want ze wordt zowel in de keuken als in cosmetica gebruikt! De eerste smoothie wist mijn smaakpapillen te verleiden, maar het was het toen ik haar onder de microscoop hield dat ik er uiteindelijk verliefd op werd! Een vrucht zo boordevol weldaden dat er een feest van gemaakt is.

  • <span class="ezstring-field">kl_cupuacu_active-ingredient_field_plant_2019 -31- 367x460</span>
  • <span class="ezstring-field">kl_cupuacu_active-ingredient_field_plant_2019 -4- 367x460</span>
  • <span class="ezstring-field">kl_cupuacu_active-ingredient_field_plant_2019 -22- 367x460</span>

Een waar liefdesverhaal tussen de Brazilianen en cupuaçu. Deze reusachtige vrucht met een oneindige rijkdom groeit rechtstreeks op de stam van bomen die tot 20 meter hoog kunnen worden in het hart van het weelderige Amazonewoud. De schillen verbergen een romig, geurig vruchtvlees dat gebruikt wordt om sappen, sorbets of taarten te maken. De zaden zijn een schatkamer van geneeskrachtige en cosmetische eigenschappen die de Brazilianen al generaties lang doorgeven. Ze zitten boordevol antioxidanten, mineralen en essentiële vetzuren en helpen de gevolgen van veroudering op huid en hoofdhuid tegen te gaan. Echte bestrijders die vrije radicalen blokkeren en voorkomen dat water verdampt.

Ze zijn zo geliefd in het land van de Corcovado dat elk jaar in april 300.000 festivalgangers ze komen vieren in Presidente Figueiredo, in het hart van HUN woud. En het is de omweg waard, zelfs met twee linkervoeten zoals ik. Klein maar sterk, de supervrucht van deze dwergboom: achter het kleine formaat schuilt een ware held met sterke schouders, die in staat is te vechten tegen de ontbossing die het Amazonegebied bedreigt. Door de teelt ervan aan te moedigen, houden de Brazilianen een opwaartse spiraal in stand die de bodem stabiliseert en regenereert.

Terug naar boven