kl_mag_my-herbarium_calendula_header_2880x880
Calendula, de goudsbloem die alle zorgen verzacht

Mijn herbarium Calendula, de goudsbloem die alle zorgen verzacht

We zijn het zo gewend om deze bloem in onze tuinen en aan de kant van de weg te zien, dat we ze gemakkelijk over het hoofd zien. Maar wee diegenen die de Calendula officinalis, de goudsbloem, zullen onderschatten, die met haar mooie oranje bloemen onze velden beschermt en onze huid kalmeert.

Calendula is een onmiskenbare aanwezige op de westerse lijst van geneesmiddelen en veroverde sinds haar oorsprong in het Middellandse Zeegebied vele gebieden. Ik kwam ze voor het eerst tegen in de tuin van mijn familie: men vroeg mij de zaden te verspreiden tussen de tomaten- en aubergineplanten omdat dit helpt tegen bladluizen en het groeit zonder iemand iets te vragen. 

  • <span class="ezstring-field">KL_BABY_SOCIAL_PICTURE_KL_BABY_FLOWER_01_July2018</span>
  • <span class="ezstring-field">kl_calendula_active-ingredient_field_plant_2019 -25-</span>
  • <span class="ezstring-field">kl_calendula_active-ingredient_field_plant_2019 -33-</span>

De zogenaamde goudsbloem ontleent zijn naam aan het Latijnse woord solsequia, " die de zon volgt ", want zijn bloemen hebben de bijzonderheid dat ze bij zonsopgang opengaan en zich sluiten bij zonsondergang. Ze zijn oranjegeel van kleur, bungelen aan slanke stelen en bloeien vanaf het vroege voorjaar elke maand tot de eerste vorst. Ze worden al sinds de oudheid geplukt voor hun kleurende eigenschappen (ze geven een donkergeel pigment), voor gebruik in de keuken (met een uitgesproken zoetzure smaak voor de knoppen, subtieler voor de bloemblaadjes), en vooral voor hun medicinaal gebruik.

De goudsbloem die zorgen geneest!

Want calendula is één van die planten waarvan de weldaden nog steeds worden ontdekt: de lijst van haar " anti- " zou niet op deze pagina passen, maar haar hoge gehalte aan flavonoïden en faradiol maakt haar een kampioen in de strijd tegen huidontstekingen en -irritaties. Bij Klorane telen we het biologisch op onze akker in de Tarn en oogsten we elke bloem in de vroege zomer met de hand.
Ze krijgt een speciaal plaatsje in ons assortiment voor baby's! Dankzij zijn kalmerende en helende eigenschappen helpt Calendula de zich ontwikkelende huidbarrière van de babyhuid te versterken en kalmeert ze onmiddellijk alle kleine irritaties in het dagelijkse leven. 

Ontdek onze behandelingen

Calendula Milde, Overvette Zeep met Calendula

Calendula Bébé Calendula Milde, Overvette Zeep met Calendula

Biedt comfort - Kalmeert - Reinigt

Eryteal 3-in-1 Billetjezalf

Calendula Bébé Eryteal 3-in-1 Billetjezalf

Beschermt - Kalmeert - Vermindert roodheid van de billen

Geparfumeerd Water 'Petit Brin'

Calendula Bébé Geparfumeerd Water 'Petit Brin'

Verfrist - Geurend - Relaxeert

Liniment met Calendula

Calendula Bébé Liniment met Calendula

Kalmeert - Reinigt - Vermindert roodheid van de billen

Milde reinigingsdoekjes

Calendula Bébé Milde reinigingsdoekjes

Hydrateert - Kalmeert - Reinigt

Hydraterende Melk met Calendula

Calendula Bébé Hydraterende Melk met Calendula

Hydrateert - Beschermt - Kalmeert

Terug naar boven