Cupuaçu, een sterk hydraterend concentraat voor de huid

botanical focus: Cupuaçu

Cupuaçu-huile-hydrataiton

Cupuaçu uit het Amazonewoud is de rijzende ster in de cosmeticawereld. De pitten worden in de zon gedroogd en daarna geperst om er een compacte boter met uitzonderlijk voedende eigenschappen aan te onttrekken. Het is deze boter die Klorane heeft gekozen als basis voor zijn verzorgingsproducten voor het Lichaam

Iedereen heeft wel eens een droge huid!

 

Alle huidtypes, of ze nu dun, dik of al dan niet gevoelig zijn, kunnen te maken krijgen met uitdroging. Onze epidermis bestaat voor 80% uit water en wordt beschermd door een flinterdun laagje: de hydrolipidenfilm. Deze barrière zorgt ervoor dat er voldoende water in de huid blijft voor een optimaal hydratatieniveau. Als deze film verzwakt of aangetast is, verdampt het water: de huid voelt dan ruw en trekkerig aan en jeukt, en er kunnen ook droogtelijntjes verschijnen. Een droge huid kent tal van oorzaken: kou, temperatuurschommelingen, zon, agressieve verzorgingsproducten, wrijving door kleding (panty's, sjaals in de winter), zand tijdens de zomermaanden, vermoeidheid, tekorten aan bepaalde voedingsstoffen, of gewoon te weinig water drinken! Met enkele eenvoudige maatregelen kunnen we het tij echter keren en de huidbarrière beschermen en herstellen.

 

Cupuaçuboter, een voedend bestanddeel voor jouw huid

 

Om in de behoeften van alle droge huidtypes te voorzien, hebben de etnobotanici van Klorane alle kwaliteiten van de BIO Cupuaçu uit het Amazonewoud - Theobroma grandiflorum - benut. De vruchten worden met de hand geoogst en van hun vruchtvlees ontdaan. Daarna worden de pitten in de zon gedroogd en later geperst om een BIO Cupuaçuboter barstensvol onverzadigde vetzuren te bekomen die de huid 1,5 keer sterker voedt dan karitéboter. Met deze boter werd een gamma verzorgingsproducten voor het lichaam ontwikkeld, van doucheproducten tot hydraterende bodymilks, dat de huid van het hele gezin verzorgt en tot 24u lang continu hydrateert. Deze ecologische lichaamsverzorgingen van Klorane, die voor 96% uit ingrediënten van natuurlijke oorsprong bestaan, hebben een beperkte impact op het milieu. 25% van de grondstoffen van de flacons is namelijk gerecycled en de producten worden aangeboden zonder etui of bijsluiter.
#FeelGoodActGood