6 beautytips om minder water te gebruiken tijdens je beautyritueel

Natural Tips

6 astuces beauté pour utiliser moins d'eau

Na de Green Beauty-tendens komt nu de Blue Beauty-golf op ons af. Daarom geven wij 6 beautytips om minder water te gebruiken tijdens je beautyritueel!

Tip 1: Neem een korte douche

Als we een douche nemen, verbruiken we ongeveer 15 liter water per minuut. Een douche van tien minuten komt dus neer op 150 liter water of het equivalent van een bad. Dé tip om te zorgen voor jezelf en voor onze planeet? Neem een korte douche. Door 3 minuten te douchen in plaats van 10, bespaar je 100 liter water. Ontspan, zet je lievelingsliedje op als je onder de douche stapt, verzorg jezelf en probeer klaar te zijn tegen de tijd dat het liedje eindigt...

Se mettre au shampooing sec

Tip 2: Gebruik droogshampoo

Een doeltreffende manier om de tijd onder de douche te beperken? Je haar minder vaak wassen! No stress, we willen niet dat je de planeet redt met een vettige haardos! We proberen wel de juiste producten aan te reiken waarmee je je haar minder vaak moet wassen. Als je haar snel vet wordt, kan je de gewone Klorane Shampoo met Brandnetel af en toe afwisselen met de extra milde Droogshampoo met Havermelk of de Talgreducerende Droogshampoo met Brandnetel. Zo kan je je haar tussen twee wasbeurten in lekker opfrissen, reinigen én het talgoverschot beperken zonder ook maar één druppel water te gebruiken

Tip 3: Kies voor vaste producten of poedervormen

 

Privilégiez le shampoing solide et la poudre

Er is de zichtbare waterconsumptie, het water dat we uit de kraan zien stromen, maar ook de onzichtbare. We zien niet hoeveel water er wordt verbruikt om onze kleding, een kilo rundsvlees of zelfs plastic verpakkingen te produceren.

Om je huid en haar te wassen zonder de oceanen aan te tasten, doe je er goed aan ook het aantal verpakkingen in de badkamer te beperken. Kies voor een beautyritueel met vaste producten: shampoo, zeep, tandpasta, deodorant... Die zijn allemaal verkrijgbaar in vaste vorm of als mineraal poeder.

Die producten, die vanaf hun productie een vaste vorm hebben, helpen ons kostbare liters water te besparen.

Tip 4: Gebruik het 2-in-1 Shampoomasker

En als je nu met één enkel product je haar zou kunnen wassen én een zuiverend masker zou kunnen aanbrengen? Daarvoor ontwikkelden we het 2-in-1 Shampoomasker van Klorane met Biologische Brandnetel, een natuurlijk, bioafbreekbaar, reinigend poeder zonder water of bewaarmiddelen. De 100% recycleerbare papieren verpakking vervangt de twee plastic flacons van de shampoo en het masker die je anders zou gebruiken. En minder verpakkingen betekenen ook minder waterverbruik om die verpakkingen te maken…

Door maar één product te gebruiken, vermijd je ook dat je het eerste moet uitspoelen om daarna het tweede aan te brengen en dan weer uit te spoelen. Je bespaart op die manier ontzettend veel water. Een laatste overtuigend argument voor het "2-in-1" Shampoomasker is het feit dat dit product de talgproductie ook heel efficiënt helpt te beperken. Vet haar moet daardoor minder vaak gewassen worden... En zo verbruik je alweer minder water! Als je je haar maar eenmaal per week met water wast - in plaats van 3 of 4 keer - kan je de milieu-impact van je beautyritueel aanzienlijk verminderen!

Adopter le masque et shampoing 2 en 1

Tip 5: Kies voor herbruikbare accessoires

"Het beste afval is het afval dat we niet produceren." Dat is het credo van de Zero Waste-beweging. Alles wat uitwasbaar is, komt in theorie niet bij het afval terecht. Steeds meer nieuwe uitwasbare producten doen hun intrede in onze badkamer. Uitwasbare wattenschijfjes, herbruikbare wattenstaafjes, en vergeet ook de menstruatiecups en het menstruatieondergoed niet.

De tendens berust op 3 basisprincipes: beperken, hergebruiken, recycleren. We zagen al dat het aantal verpakkingen kan worden beperkt met vaste 2-in-1 producten. Gebruik die dan ook echt! Ook je beauty-accessoires kan je hergebruiken. We willen namelijk stoppen met weggooien en meer uitwassen. Natuurlijk heb je ook water nodig om je spulletjes uit te wassen, maar veel minder dan om wegwerpwattenschijfjes en tissues te maken!

Tip 6: Kies voor ecologisch verantwoorde verpakkingen

Préférez les emballages écoresponsables

Als beperken en hergebruiken onmogelijk blijkt, blijft enkel nog de derde pijler van de Zero Waste-levensstijl over: recycleren. Het gaat dan over verpakkingen die we echt nog niet kunnen vermijden. Als het niet anders kan, kies je dus het beste voor beautyproducten met ecologische, 100% recycleerbare verpakkingen.

Het is de kunst om een product te gebruiken dat van begin tot einde ecologisch is. Dat betekent: een product waarvan de productie de aarde noch de zee vervuilt, dat ook tijdens het eigenlijke gebruik geen invloed heeft op het milieu en dus bioafbreekbaar is. Ook die voordelen vinden we terug in het reinigend poeder. Het Klorane Shampoomasker in poedervorm bevat geen bewaarmiddelen, maar enkel poeders van klei en biologische brandnetel. Het is volledig bioafbreekbaar en de verpakking is 100% recycleerbaar!

Vast, "2-in-1", biologisch, recycleerbaar en bioafbreekbaar zijn de nieuwe toverwoorden voor een beautyritueel dat echt clean is voor je huid, de aarde en het water. Laat je dus na de groene golf meevoeren op de fantastische Blue Beauty-golf… #SAVEWATER

"Ook jij zal er dol op zijn"