kl_mag_change_my-herbarium_cornflower-centaury_visual_header 1920*500

Mijn herbarium Korenbloem, het duizendguldenkruid waar we ons graag mee omringen

Ze zijn overal om ons heen, ze zijn al bij ons sinds onze kindertijd, we vinden ze in onze producten of op ons bord. Éva Dumaine, plantkundige, vertelt ons op haar eigen manier over planten. En uitzonderlijke natuurlijke actieve bestanddelen.

We kunnen niet aan de korenbloem denken zonder ons grote bloemenvelden op de berghelling voor te stellen, en dan te bedenken dat we zijn mooie kopje bijna uit onze weilanden zagen verdwijnen. Bij de korenbloem is het een beetje alsof hij altijd al deel uitmaakte van onze verbeelding. Misschien omdat mijn oma elke 11 november een stoffen bloem in het knoopsgat droeg om de veteranen te eren? Of was het omdat haar frêle voorkomen ongevraagd haar neus in de velden van mijn jeugd stak? In ieder geval is hij terug, in het wild of geteeld, en de bloem verdient nog steeds alle eer!

  • <span class="ezstring-field">KL_FACE CARE_CORNFLOWER_picture_Field_2020 367*460</span>
  • <span class="ezstring-field">KL_cornflower_centaury_2021_Fields_active_ingredient367*460</span>
  • <span class="ezstring-field">KL_cornflower_centaury_2021_Fields_active_ingredient 367*460</span>

Als we het aan deze kant van de Atlantische Oceaan over de korenbloem hebben, bedoelen we in feite de Cyanus segetum, een kleine kruidachtige plant uit de Asteraceae-familie die ook wel Centaurea cyanus wordt genoemd, wat tot verwarring kan leiden! Onze Canadese neefjes hebben het probleem opgelost en noemen het Cornflower, iedereen blij dus. De korenbloem is een akkerbloem, dat wil zeggen dat hij bij voorkeur groeit tussen wintergranen zoals gerst, tarwe of haver. Deze planten, die essentieel zijn voor de gezondheid van de gewassen, worden steeds zeldzamer nadat ze lange tijd als onkruid werden beschouwd en met onkruidverdelgers werden verjaagd. De korenbloem heeft een lange weg afgelegd!

Twee namen, duizend toepassingen

Historisch gezien werd het hydrolaat, d.w.z. het afkooksel ervan, voorgeschreven als oogspoeling bij oog- en ooglidirritatie en ter bestrijding van oogontsteking. Hij kreeg daarom de bijnaam " brillenbreker" ! Schattig, hè? Korenbloemwater is ook befaamd om huid- en slijmvliesontstekingen te verzorgen, of als cosmetische oogmake-upremover vanwege zijn natuurlijke zachtheid.

Bij Klorane hebben we, dankzij een 100% biologische thuiskweek in de Tarn en een groen extractieproces, korenbloem tot het hoofdingrediënt van twee productlijnen gemaakt: één in het teken van oogverzorging en een ander, onder de naam Centaurée, om het haar te ontgelen. Want ja, niet alleen op de taarten van banketbakkers komen deze mooie kleuren goed van pas! Het unieke blauwpaarse pigment helpt gele highlights op grijs, wit of platinablond haar te neutraliseren. Een echte schat!

In hetzelfde gamma

Hydraterende nachtverzorging met BIO korenbloem

Korenbloem Gezicht Hydraterende nachtverzorging met BIO korenbloem

Regenereert - Hydrateert - Voller

Gladstrijkende & ontspannende oogkompressen met BIO Korenbloem & hyaluronzuur

Korenbloem Gezicht Gladstrijkende & ontspannende oogkompressen met BIO Korenbloem & hyaluronzuur

Hydrateert - Ontzwelt - Verfrist

Crème met BIO korenbloem water

Korenbloem Gezicht Crème met BIO korenbloem water

Hydrateert - Verfrist - Voller

Oog make-up remover met BIO Korenbloem

Korenbloem Gezicht Oog make-up remover met BIO Korenbloem

Verwijdert make-up - Kalmeert

Terug naar boven