kl_mag_change_my-herbarium_galanga_visual_header

Mijn herbarium Galanga, het neefje van gember dat jouw roos oplost

 Ze zijn overal om ons heen, ze zijn al bij ons sinds onze kindertijd, we vinden ze in onze producten of op ons bord. Chrystel Lacz, landbouwkundige, vertelt ons over planten op haar eigen manier. En uitzonderlijke natuurlijke actieve bestanddelen.

 

Net zoals de Jacksons, stopt de Zingiber-familie nooit met het afleveren van sterren! Galanga, het neefje van onze geliefde gember, weet zich te onderscheiden van de familie en ik wed dat hij ook snel uw favoriet zal worden. Lekkere smaak, weldaden, er zijn heel wat argumenten die ik hieronder uiteenzet.

De eerste keer dat ik in Indonesië reisde was ik verrast. Ik was trots op mezelf, zodra ik de eerste slok van mijn ochtendsapje nam, zei ik " oh er zit gember in! ". Maar nee, het was galanga. Sindsdien bestaat er geen twijfel meer over zijn bijzondere smaak: een licht zoete, licht citroenachtige krachtige toets, voordat hij al zijn kracht, lichte kruidigheid en peperige nasmaak vrijgeeft. Het zit niet voor niets in veel Zuidoost-Aziatische recepten, van Tom Kha Kai soep in Thailand tot Cambodjaanse viskroketten en mijn Jamu, het Indonesische drankje dat je beter wakker krijgt dan een koffie!
 

  • <span class="ezstring-field">kl_galangal_hair_active-ingredient_2022</span>
  • <span class="ezstring-field">kl_galanga_active-ingredient_laboratory_extraction_content-factory_benjamin_2021</span>
  • <span class="ezstring-field">KBF_Galanga_transformation Alpinia coupé et séché</span>

In Europa is het sinds de 18de eeuw vreemd genoeg vergeten. Daarvoor was het een veelgevraagd product in de middeleeuwse keuken. Het bereikte onze borden dankzij de opmerkelijke reizen van de Arabische karavanen. In de natuurgeneeskunde en, verder naar het oosten, in de Ayurvedische geneeskunde, schrijft men er een aantal geneeskrachtige werkingen aan toe: het bestrijdt misselijkheid, bevordert de spijsvertering, cholesterolverlagend, krampstillend of tonisch. Het wordt gedronken als infusie, met de wortelstok gedrenkt in heet water, of gekookt in bouillons, marinades of direct geraspt in gerechten.

Bij Klorane, is het voor zijn opmerkelijke schimmelwerende kracht dat we in zijn toverboeken zijn gedoken. In ons scrubpoeder en onze antiroosshampoo pakt Galanga Malassezia aan, de kleine schimmel die roos veroorzaakt. De resultaten maken het de beste van de klas: een gezonde, evenwichtige hoofdhuid, allemaal dankzij een kleine Indonesische wortel! Dat is de kracht van planten.
 

Terug naar boven