Shampoo

Shampoo

De weldaden van kamille, de hogepriesteres van blond en lichtbruin haar, zijn beschikbaar in een compleet gamma producten die het haar lichter maken. Zo brengt u de zon in uw leven, zelfs op een regenachtige dag!

2 Resultaten "Shampoo"

Meer informatie
Meer informatie

Kamille, de bloem van het licht voor mooi haar

Met zijn kalmerende en oplichtende eigenschappen kozen wij voor kamille in een reeks natuurlijke haarverzorgingsproducten om blond haar te verzorgen en de gouden glans van kastanjebruin haar te doen herleven. Het gele pigment apigenine in de stamper omhult de haarschubben en maakt ze lichter zonder ze te beschadigen. De expertise van Klorane op het gebied van dit eeuwenoude ingrediënt komt tot uiting in een reeks verzorgingsproducten op basis van kamille om zonneschijn in uw haar te brengen...  

Onze haarverzorgingsproducten met kamille

Shampoo met Kamille

Een verzorgende shampoo met een ultrazachte wasbasis die volume geeft aan fijn haar en goudblond haar doet oplichten. Hoge tolerantie voor het hele gezin.

Conditioner

Een conditioner om het haar te ontwarren en zacht te maken. Een overheerlijke textuur en een kenmerkend parfum om alle zintuigen te prikkelen.

Spray voor lichter haar

Een oplichtende behandeling, een combinatie van honing en kamille, om blonde highlights te accentueren en dof haar weer stralend en zonnig te maken. Zonder bleekmiddelen.

De weldaden van een verzorging met kamille

De oogst

Kamille matricaria, of matricaria recutita, is een geneeskrachtige plant met vele deugden die behoort tot de familie van de Asteraceae. Deze plant met zijn welriekende witte en gele bloemen komt voor in heel Europa, het Midden-Oosten, maar ook in Centraal-Azië en Noord-Afrika.

De kamille van Klorane wordt geteeld op de zandgronden van Egypte, badend in de zon en de stofregens van de Middellandse Zee. De planten worden van mei tot september geoogst en vervolgens van nature in de zon gedroogd. De kwaliteit van elke plant wordt gecontroleerd volgens een strikt protocol (Botanical Expertise Pierre Fabre), dat deel uitmaakt van een globale MVO- en duurzame ontwikkelingsaanpak, met het oog op het behoud van natuurgebieden en ecosystemen en het respect van de hele productieketen. De planten worden vervolgens naar Gaillac in de Tarn gestuurd, waar de actieve bestanddelen worden onttrokken, die aan de basis liggen van ons gamma cosmetische producten. 

De weldaden van een verzorging met kamille

Het basis actieve bestanddeel van het merk Klorane, kamille, wordt in de cosmetologie bijzonder gewaardeerd om zijn werking voor een zachte verheldering en het vormen van natuurlijke gouden highlights in blond en kastanjebruin haar. Matricaria recutita, een variëteit die van nature rijk is aan apigenine, een plantaardig flavonoïde met verhelderende eigenschappen, is het hoofdingrediënt van onze shampoos en verzorgingsproducten op basis van kamille. De essentiële oliën helpen de integriteit van verzwakt haar te beschermen en laten het glanzen en stralen.

Het is de ideale bondgenoot voor blond haar, dat speciale verzorging nodig heeft om het hele jaar door licht te blijven. Het wordt ook veel gebruikt om bepaalde huidaandoeningen te verzorgen. De kalmerende eigenschappen kalmeren de huid die geïrriteerd is door vervuiling of blootstelling aan de zon, en ook de gevoelige, allergische en rode huid. Het werkt als een receptor antagonist voor histamine, waardoor de ontwikkeling van allergische symptomen wordt voorkomen. Het bevordert ook de genezende werking door de herstelmechanismen van de opperhuid te ondersteunen.

De ontzwellende werking op de huid helpt kringen en wallen onder de ogen te verminderen. Kamille wordt in de kruidengeneeskunde gebruikt in de vorm van thee van de bloemkopjes, etherische olie, bloempoeder, moedertinctuur, knopmaceraat of in hele bloemen. De kruidenthee van kamille matricaria, in Spanje ook "manzanilla" genoemd bevordert de spijsvertering en wordt gedronken aan het eind van overvloedige maaltijden of om darmkrampen te kalmeren. De bitterheid van deze laatste, die we kunnen verklaren door de aanwezigheid van germacranoliden, bevordert de productie van spijsverteringssappen en speeksel en versterkt de leverwerking. Zijn krampstillend vermogen is ook heilzaam voor vrouwen die aan amenorroe lijden.

De kalmerende en angstremmende werking van kamille helpt u sneller in slaap te vallen, en bevordert een kwalitatieve en rustgevende slaap. Het gebruik wordt in het bijzonder aanbevolen bij zenuwaandoeningen en om een algemeen psychologisch evenwicht te herstellen.

Kamille is een plant met vele facetten en eigenschappen, een veelzijdige bloem die sinds de oudheid wordt gebruikt, en is een essentieel actief bestanddeel dat alleen of in combinatie met andere ingrediënten kan worden gebruikt.

Al meer dan 50 jaar combineert Klorane traditionele knowhow en gebaren met de modernste cosmetische technologie, met het grootste respect voor het ecosysteem en het milieu, om een gamma uitzonderlijke, doeltreffende en aangenaam te gebruiken huidverzorgingsproducten voor het hele gezin samen te stellen, op basis van kamille Geniet van een uitgebreide wellnessroutine, gemaakt in Frankrijk, voor gezond haar, een gekalmeerde hoofdhuid en stralend blond haar.

Terug naar boven